Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

ג'סמינו בלהבות: שריפה פרצה בדוכן הכי אהוב בתל אביב

לוחמי האש מכבים את השריפה.
לוחמי האש מכבים את השריפה.

דוכן הפיתות הכבר מיתולוגי ג'סמינו עלה בלהבות היום (ב') בשעות הצהריים המוקדמות, ככל הנראה בשל תקלה בארון החשמל. מכבי אש השתלטו על הלהבות, אך בנתיים נזק משמעותי נגרם לדוכן. אין נפגעים במקום, חוץ מהקרייב שלכם לפיתה שקדי עגל. "נהיה חנוכה", צוחק שאול טבת

19 בדצמבר 2022

הורדנו פיתה לחצי התורן: שריפה פרצה היום (ב') באזור השעה 11:00 בדוכן הפיתות הכי אהוב בעיר (וזה בדוק). מבדיקה ראשונית, הסיבה לשריפה היא ככל הנראה קצר בארון החשמל של הדוכן, אך הנזק משמעותי – הדוכן מפוייח כמעט לגמרי, אם כי דלפק הנירוסטה עדיין כאן.

נשבר הלב, מקרקרת הבטן. ג'סמינו אחרי השריפה. צילום: ירון טן ברינק
נשבר הלב, מקרקרת הבטן. ג'סמינו אחרי השריפה. צילום: ירון טן ברינק

לוחמי האש התל אביבים ממחוז דן הגיעו במהרה למקום והשתלטו על האש במהרה, ועל פי השוטרים שבמקום לא פונו נפגעים. אך הנזק, כאמור, בהחלט נראה לעין ועכשיו רק נותן להמתין ולגלות מתי הדוכן האהוב ישופץ ויחזור לספק פיתות נפלאות לבלייני אלנבי המורעבים.

שאול טבת, האיש מאחורי ג'סמינו, מסר תגובה אופטימית למדי. "נהיה חנוכה", הוא צוחק. "האש כובתה וכולם בריאים ושלמים ומבחינתי המשמעות היא שאין נזק. אני עדיין לא יודע מה גרם לשריפה וייקח לפחות כמה ימים עד שנסדר הכול. אנחנו מקווים לשוב לעבוד כמה שיותר מהר ושמחים בחלקנו".

לא העשן שאנחנו אוהבים לראות מג'סמינו. לוחמי האש נלחמים באש על גג הג'סמינו.
לא העשן שאנחנו אוהבים לראות מג'סמינו. לוחמי האש נלחמים באש על גג הג'סמינו.

במהלך שש וחצי השנים האחרונות, הדוכן של טבת (סטפן בראון, לוציפר) הפך למיתולוגיה עירונית של ממש עם תור בלתי נפסק בשעות הלילה שמספק פיתות עם קבב, פרגית, נקניקיות, פרגית, לב עגל חריף מצוין, שקדי הטלה הנפלאות ועוד בשרים חלומיים.

הצלחתם להציל איזה קבב? לוחמי האש אחרי כיבוי השריפה בג'סמינו. צילום: נתלי מון
הצלחתם להציל איזה קבב? לוחמי האש אחרי כיבוי השריפה בג'סמינו. צילום: נתלי מון

הדוכן עשה את שמו בעזרת חומרי גלם פשוטים ומעולים שעשויים על האש לשלמות בפיתה. המעמד שצברה ג'סמינו הוא יוצא דופן, כאשר במהלך שנותיה הצליחה גם לזכות בפרסי האוכל שלנו (ב-2018) וגם הפכהלפיתה האהובה ביותר על השפים של העיר.

הפיתה בימים טבים יותר. ג'סמינו (צילום: אנטולי מיכאלו)
הפיתה בימים טבים יותר. ג'סמינו (צילום: אנטולי מיכאלו)

(השתתפו בהכנת הכתבה: יעקב בלומנטל, נתלי מון, ירון טן ברינק)

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!