כריך נחבא: אוכל הרחוב הכי חשוב שיש מקבל חיזוק מתבקש על אלנבי

הרבה זמן לא היתה לנו כזאת: כריכים שעם שמות יצירתיים, נקניקים מצוינים בייצור מקומי, תוספות שמותססות במקום ושאר ממרחים מסקרנים - הסדוויצ'יה החדשה "שרקוטרי" נפתחה על עבודות הרכבת באלנבי, ומאחוריה עומד בן 24 עם ניסיון של 12 שנים במטבח (ועוד איזה מטבח)
מאכלים שמוגשים בתוך לחם הם כנראה הנשגבים מכל סוגי המאכלים. פשוט שימו לנו דברים בתוך פחמימה, סגרו אותם בעוד פחמימה ואנחנו נהיה מאושרים עם כריך. על כן כשמקום חדש בעיר עושה את המלאכה הראויה הזו, אנו מחויבים להתרגש יחד איתו, והבשורה רק משתפרת כמגלים שמדובר בסנדוויצ'יה שמתמקדת בכריכי שרקטורי כהלכתם – שזה אומר נקניקים מצוינים בייצור מקומי, תוספות שמותססות במקום ושאר ממרחים מסקרנים. הכירו את "שרקטורי" החדש באלנבי, שמציאים כריכים לפנתאון.
>> מי צריך פיין דיינינג: 36 מסעדות הקז'ואל הכי מומלצות בתל אביב
מאחורי המקום החדש עומד דור ברנשטיין שעובד במטבחים כבר 12 שנים, שזה קצת מוזר כי הוא בסך הכל בן 24. שבחישוב זריז, זה אומר שבמשך חצי מחייו הוא מכין מזון. "מהחופש הגדול של כיתה ו'", הוא מודה בחיוך. ברנשטיין גדל ברמת הגולן, ובאותו חופש גדול החל לעבוד בבית קפה שבסביבה, ומספר שנים אחר כך השתדרג למסעדת הבשרים הנהדרת של הצפון "מושבוצ", שדוגלת באפס בזבוז מזון, ולכן מנצלת את כל חלקי הפרה לאכיל. כך למד ברנשטיין את רזי מלאכת הנקניק מהנתחים הנותרים, והתאהב. "תמיד ידעתי שמתישהו יהיה לי מקום שבו אני חוזר לנקניקים".
השנים חלפו, ובזמן הזה ברשנטיין הספיק לעבוד במסעדת "לוטה" של אסף גרניט בכנרת, וגם בזו שממוקמת באיים הקאריביים, אך כשנחת לבסוף בתל אביב החליט שזו העת להרים את הכפפה ולפתוח מקום שמוקדש כולו לאהבתו הגדולה. תחילה חשב לייצר את הנקניקים בעצמו, אבל משהבין את הבירוקרטיה הנדרשת לכך, שינה כיוון וחיפש אחר ספק נקניקים איכותי. לקח לו מעט זמן להגיע לג'ייסון אסט מ"נקטר נקניקים", ובחר בו בין היתר כי הוא מייצר כמות נקניקים קטנה ואיכותית.
עבור המקום החדש באלנבי ברשטיין בנה תפריט ש"משלב בין פיין לסטריט פוד עממי שאפשר לקחת לדרך", הוא מסביר. "לצד זה שמדובר באוכל רחוב, אני מקפיד על חומרי גלם איכותיים והרכבה נכונה של הכריך, שכל ביס יהיה מפוצץ טעמים ומרקמים", מבטיח, וגם מקיים. אפשר להתחיל לחוות זאת עם הכריך "די להתסיס", שלא פונה רק לינון מגל, אלא לכל מי שאוהב טעמי אומאמי עשירים – בתוך ג'בטה עסיסית הוא עורם רוסטביף, איולי שום, קונפי עגבניות שרי, חרדל דיז'ון, חומץ בלסמי, צנונית וחסה (36 ש"ח לחצי, 59 ש"ח לשלם) ליצירת כריך קלאסי עם עוקצנות נחוצה.
וזה לא הכריך האחרון שמכונה בשם יצירתי: "טרטר אותי" מוגש עם טרטר רוסטביף, איולי קלאסי, חרדל, קורנישונים, בצל סגול, צלפים, פטרוזיליה, ריבת בצל, סלסת שום וחסה (37/60 ש״ח); "האסאדו המשוגע" מגיע עם אסאדו מפורק, ריבת פלפלים, קולסלו תפוחים, מנגו כבוש ועלי רוקט (39/64 ש״ח), ויוצר כריך משביע שבהחלט מספק ארוחת צהריים דשנה.
בגזרת הסליז תמצאו את הכריך ״אתה חייב לי נקניקיה" (אנחנו מזהים את הרפרנס!), שמורכב מלחמניית פרעצל עם נקניקיית עגל, חרדל דיז׳ון, איולי שום וכרוב כבוש (47 ש״ח), ולצמחו-טבעונים מחכים שני כריכים מושקעים – האחד הוא "השריפה הסגולה" (31/49 ש״ח) שמבוסס על פרוסות סלק צלויות עם בלסמי ופלפל שחור, טחינה, קרם פיסטוק, סלסת שום, רוקט, קולורבי כבוש, פטרוזיליה ואגוזי לוז קלויים, והשנני הוא "שישי טבעוני" שמוגש בתוך פוקאצ׳ה עם קציצות טופו, תרד ובזיליקום, מטבוחה, זיתי מנזלינו, בצל מוחמץ ורוקט (34/57 ש״ח). באמת היה חסר בעיר סנדוויצ'יה קטנה ומדויקת שכזו.
אלנבי 122, א'-ה' 11:00-00:00, ו' 11:00-15:00, מוצ״ש מצאת שבת עד חצות. בהמשך שעות הפעילות יתרחבו עד לשעות הקטנות של הלילה