Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

תבשיל לוביה ומנגולד על אורז לבן

תבשיל ירוק מהביל מונח על אורז - תוספת טבעונית מעולה שיכולה להיות גם ארוחה שלמה

אורז עם לוביה ומנגולד מסעדת רוק אנד שטיין . צילום: דקלה בדש
אורז עם לוביה ומנגולד מסעדת רוק אנד שטיין . צילום: דקלה בדש

שימו לב לכך שיש להשרות את הלוביה היבשה במים לילה מראש.

החומרים (ל-10-7 מנות):

לתבשיל לוביה ומנגולד:

1 ק"ג לוביה יבשה

50 מ"ל (1/5 כוס) שמן זית

250 גרם (משקל נטו, 1 יחידה גדולה) בצל לבן, קלוף וקצוץ גס

150 גרם סלרי אמריקני, גבעול ועלים, קצוצים

200 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים

50 גרם שום טרי, קלוף ופרוס

2 יח' לימון פרסי שחור

500 גרם מנגולד, שטוף היטב וחתוך גס

מיץ מ-3-4 לימונים

20 גרם (1 כף) דבש

300 מ"ל (כוס ועוד 1/5 כוס) יין לבן

300 מ"ל (כוס ועוד 1/5 כוס) ציר ירקות או מים מינרליים

מלח

פלפל שחור גרוס

לאורז:

2-3 כפות שמן זית

2 כוסות אורז בסמטי משובח

3 כוסות מים רותחים (מומלץ מים מינרליים)

1 כפית מלח

אפשרות: מעט פלפל שחור גרוס גס

לעיטור:

1/2 צרור כוסברה או פטרוזיליה טריה, שטופה וקצוצה דק

וגם: עוגת הדבש המופלאה של קפה קדוש

אופן ההכנה:

  1. 1. שוטפים לוביה יבשה ושמים בקערה עם שפע מים למשך לילה או שש שעות.
  2. 2. עם תום ההשריה מעבירים לסיר, מוסיפים מי ברז עד מעל כיסוי (לא ממליחים) ומבשלים כ-40 דקות, עד לריכוך מלא.
  1. 3. אורז:מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול על אש גדולה.כשהשמן חם מוסיפים אורז ומטגנים במשך חצי דקה.מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס ומערבבים.מוסיפים 3 כוסות (750 מ"ל) מים רותחים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים במשך 8-10 דקות או עד שהמים מתאדים. מכבים את האש ומשאירים כך, כשהסיר מכוסה, למשך 5 דקות. מרימים את המכסה מבלי לטפטף מים לסיר, מפרידים גרגירים בעזרת מזלג, מנגבים את מכסה הסיר במגבת נייר ומכסים. כעבור 5 דקות עושים זאת שוב. כשהאורז יבש "אחד אחד" – הוא מוכן.
  1. 4. במחבת עמוקה שמים 50 מ"ל שמן זית, בצל לבן וסלרי אמריקני ומאדים עד שהבצל הופך שקוף.
  2. 5. מוסיפים פטריות ושום פרוס וממשיכים לאדות-לטגן במשך כ- 5 דקות על אש גבוהה.
  3. 6. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מן האש.
  4. 7. הגשה:כשהאורז מוכן (ויבש) מעבירים אותו לקערת הגשה נאה. יוצקים מעליו את תבשיל הלוביה והמנגולד, מפזרים עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים ומגישים.

מתכון של נחמן וברק רוקנשטיין ממסעדת Rock & Stein, פרדסיה

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!