במבט שטחי זה עשוי להיראות כמו עוד ספוט קפה-ומאפה בלב העיר, וזה גם יהיה נכון, אבל השף-קונדיטורית טל יניב מפיקה מהמטבח שלו יצירות מופת בדימיון פחמימתי פרוע והופכת את "תופין" לשכונתי-איכותי מסוג שעוד לא פגשנו, ואיתה השותף יובל נויגרטן ("בל עמי") שמתעקש על השכונתיות ומבטיח לא להפוך לבר יין
- Facebookhttps://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%25aa%25d7%2595%25d7%25a4%25d7%2599%25d7%259f%2F%3Futm_source%3DFacebook%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- https://api.whatsapp.com/send?text=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98:%20%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%94%20%D7%90%D7%95%D7%A3%20%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%93:%20%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%90%D7%99%20%D7%A2%D7%9C%20%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95%20%D7%A7%D7%A4%D7%94-%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%94%20%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99%20%D7%9B%D7%96%D7%94%20https://timeout.co.il/%d7%aa%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%9f/%3Futm_source%3DWhatsapp%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- Twitterhttps://twitter.com/intent/tweet?text=%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%94+%D7%90%D7%95%D7%A3+%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%93%3A+%D7%94%D7%9C%D7%95%D7%95%D7%90%D7%99+%D7%A2%D7%9C+%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95+%D7%A7%D7%A4%D7%94-%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%94+%D7%A9%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99+%D7%9B%D7%96%D7%94&url=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%25aa%25d7%2595%25d7%25a4%25d7%2599%25d7%259f%2F%3Futm_source%3DTwitter%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button&via=TimeOutTA
- Emailhttps://timeout.co.il/#
"בתל אביב יש המון בתי קפה. כמה מהם אופים לעצמם? אני לא יודע. יש גם המון מאפיות, אבל לא בכולן מגישים קפה ויש מקומות ישיבה. תופין זו הכלאה, בית קפה שהוא גם מאפיה", אומר המסעדן יובל נויגרטן, בעלי תופין, בייקרי חדש שכבר עושה גלים בביצה.
את הסיבה לכך אפשר להבין ממבט אחד בוויטרינה, כי לצד לחמים, קרואסונים ושאר חשודים מידיים ממתינים מאפים בשילובים יצירתיים במיוחד. על הדמיון הפחמימתי הפרוע חתומה טל יניב, שותפתו של נויגרטן ושף-קונדיטורית מוערכת, בוגרת משייה ומלגו ומלבר. במאפים שהיא מכינה אפשר לזהות מקוריות שאופיינית למסעדות שף ודיוק שנרכש בעבודה במאפיות בוטיק בפראג ובקופנהגן.

לאחר שכל זה נאמר, אפשר להתפנות ולהתרשם מתופין עצמה. המאפייה ממוקמת בפינת הרחובות יבנה ואחד העם, "כדי להיות מספיק קרובים למי שצריך בתוך השכונה. בכוונה חיפשנו מקום שהוא אוף-רוטשילד כדי לא להיות במרכז העניינים אלא קפה שכונתי ומאפייה שכונתית, שאפשר לקנות בה לחם, מאפה וכריך".

אז נכון, אפשר לקנות כאן לחם, מאפה וכריך, אבל יש דברים יותר מעניינים למלא בהם את הקרייב לבצק: למשל מאפה מוארך מבצק כרוך עם טפנד, ריקוטה וסרדין ומאפה סוטלאץ' (קינוח אורז בחלב מהמטבח היהודי־ספרדי) וריבת גויאבות. קרואסונים, עוגיות מדלן, בורקס ביצה ועוד משלימים קולקציה חלומית שכולה מתוצרת בית, כפי שאפשר להיווכח בהצצה לאזור האפייה, שעוצב במיוחד כדי לאפשר שקיפות.

מתוקף היותו שועל ותיק בביזנס כשותפם של האחים ירזין (קפה איטליה, מגזינו) ומבעליבראסרי בל עמי, אחד המקומות המדוברים בעיר כרגעhttps://timeout.co.il/%D7%91%D7%9C-%D7%A2%D7%9E%D7%99-bel-ami/, אפשר היה לצפות מנויגרטן למקסם את טווח הפעילות של העסק החדש. אלא שהוא דבק בפורמט המאפייה־בית קפה ומבהיר שכך זה יישאר. "תופין אינו מהמקומות האלה שהופכים בערב לבר יין", הוא מבהיר ואפשר להבין אותו, כי ברי יין הם הדבר האחרון שחסר בעיר. לעומת זאת, למאפים פריכים וסקסיים ששוברים תקרת זכוכית ומצליחים להביא זווית מקורית ומעניינת, תמיד יש לנו מקום בבטן ובלב.
>> תופין, אחד העם 29 (פינת יבנה) תל אביב
- אוכלים שותים https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d/
- בתי קפה בתל אביב https://timeout.co.il/topic/%d7%91%d7%aa%d7%99-%d7%a7%d7%a4%d7%94-%d7%91%d7%aa%d7%9c-%d7%90%d7%91%d7%99%d7%91/
- מאפיות בתל אביב https://timeout.co.il/topic/%d7%9e%d7%90%d7%a4%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%aa%d7%9c-%d7%90%d7%91%d7%99%d7%91/
- שף קונדיטורית https://timeout.co.il/topic/%d7%a9%d7%a3-%d7%a7%d7%95%d7%a0%d7%93%d7%99%d7%98%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%aa/
