תורת המספרים
כך תחשבו כמה צריך מכל דבר
שתייה חמה:
כוסות כמספר האורחים.
כוסות יין:
באירוע מבוסס יין – 2 כוסות לאדם. באירוע שיש בו גם יין וגם שתייה נוספת, חשבו את מספר הכוסות כך: מספר האנשים + 20 אחוז (אם יש לכם 50 אורחים, אתם צריכים 60 כוסות). המלצה חמה: אל תסתבכו. קנו כוסות זהות לשתייה הקלה וליין – ארבע כוסות לאדם. יותר פשוט, לא?
צלחות:
באירוע עם אוכל של ממש: צלחת גדולה + צלחת קינוח לאדם, או צלחות קטנות לאדם.
מפיות:
כמספר המנות. אם יש בופה אוכל ובופה קינוחים – שתי מפיות לאדם. אירוע פינגר פוד הוא אירוע ש"טוחן" מפיות – קנו מפיות קטנות בערמות, לפחות חמש לאדם.
מזלגות:
כמספר האנשים.
סכינים:
באירוע עמידה לא צריך סכינים בכלל. אם יש מקום לשבת – מחצית ממספר האנשים.
כפיות:
אחת לאדם בשביל הקינוחים, ועוד חצי כפית לאדם בשביל הקפה.
מאפרות:
מאפרה אחת לכל שישה מעשנים.
צלוחיות זיתים/ פיצוחים:
לכל שלושה אנשים. צלוחית לכל מוקד שיחה.
זהירות, לא להגזים עם כמות המוזמנים. סצנת המסיבה ב"עשרה דברים שאני הכי שונאת אצלך":