תורת המספרים

כך תחשבו כמה צריך מכל דבר

צילום: thinkstock
צילום: thinkstock
10 בינואר 2013

שתייה חמה:

כוסות כמספר האורחים.

כוסות יין:

באירוע מבוסס יין – 2 כוסות לאדם. באירוע שיש בו גם יין וגם שתייה נוספת, חשבו את מספר הכוסות כך: מספר האנשים + 20 אחוז (אם יש לכם 50 אורחים, אתם צריכים 60 כוסות). המלצה חמה: אל תסתבכו. קנו כוסות זהות לשתייה הקלה וליין – ארבע כוסות לאדם. יותר פשוט, לא?

צלחות:

באירוע עם אוכל של ממש: צלחת גדולה + צלחת קינוח לאדם, או  צלחות קטנות לאדם.

מפיות:

כמספר המנות. אם יש בופה אוכל ובופה קינוחים – שתי מפיות לאדם. אירוע פינגר פוד הוא אירוע ש"טוחן" מפיות – קנו מפיות קטנות בערמות, לפחות חמש לאדם.

מזלגות:

כמספר האנשים.

סכינים:

באירוע עמידה לא צריך סכינים בכלל. אם יש מקום לשבת – מחצית ממספר האנשים.

כפיות:

אחת לאדם בשביל הקינוחים, ועוד חצי כפית לאדם בשביל הקפה.

מאפרות:

מאפרה אחת לכל שישה מעשנים.

צלוחיות זיתים/ פיצוחים:

לכל שלושה אנשים. צלוחית לכל מוקד שיחה.

זהירות, לא להגזים עם כמות המוזמנים. סצנת המסיבה ב"עשרה דברים שאני הכי שונאת אצלך":