וואן דיירקשן

לבחור את התחום הנכון לקריירה עם סיום הלימודים זו החלטה חשובה, וכדאי שתכירו את כל האופציות. אז על IT כבר שמעתם? ישבנו לשיחה עם מנכ"ל חברת One1, וגילינו שכן – זה בדיוק בשבילכם

שי אוזון, צילום עידן סבח
שי אוזון, צילום עידן סבח

אם יש משהו שכדאי לדעת לעשות עם סיום הלימודים, הוא איפה לחפש עבודה. לא מדובר על השאלה 'באיזה אתר דרושים כדאי לבדוק?', אלא משהו הרבה יותר בסיסי – 'מה התחומים שפתוחים בפניי עכשיו?'. מבלי בכלל לשים לב לכך, אנחנו נוטים להכווין את עצמנו לכיוון מאוד מסוים של חברות וגופים בצעדינו הראשונים בעולם הקריירה, ומצמצמים לעצמנו את אפשרויות התעסוקה שפתוחות בפנינו. לצורך הדגמה פשוטה – בוגרי חשבונאות ומשפטים יעשו דרכם אל עבר משרדי עריכת-הדין וראיית-החשבון הגדולים והגדולים-פחות, בוגרי מדעי-המחשב יעשו דרכם אל עבר חברות ההיי-טק המוכרות, וכך כל אחד מאיתנו מייעד עצמו אוטומטית לכיוון מסוים, כנראה עקב חוסר ידיעה לגבי תחומים אחרים לגמרי שמחפשים אנשים בדיוק כמונו – וככל הנראה גם לצורך עבודה טיפה שונה.

אחד מהתחומים האלו הוא ה-IT, ראשי-תיבות של Information Technology – תחום שמאגד בתוכו אנשי מקצוע מכלל הפקולטות הקיימות – מהנדסה, דרך תכנות, כלכלה, משפטים ועד מדעי-החברה – ומשפיע בצורה ניכרת על התנהלות המשק; "יש לנו השפעה רחבה מאוד", מספר שי אוזון, מנכ"ל חברת One1, החברה השנייה בגודלה בתחום ה-IT בארץ. "החברה ממליצה לעיתים לאנשים בכירים בתעשייה כיצד עליהם לעבוד. יש לנו אחריות גדולה".

 ייתכן שעל אף שהתחום הזה פורח כאן בארץ, לא שמעתם עליו יותר מדי. הסיבה לכך נעוצה, ככל הנראה, בעובדה שאנחנו, בתור מה שמוגדר לרוב בעגה המקצועית כ'משתמשי קצה', לא קהל היעד של החברות האלו. One1, בדומה לחברות IT אחרות בשוק, מכוונות לכיוון אחר – לכיוון החברות האחרות בשוק. אז איפה בדיוק נכנס התחום הזה? "חברות הייעוץ האסטרטגי, כמו 'שלדור' ו'מקינזי', עובדות מול הלקוחות שלהן ומייעצות להן מה כדאי לשנות ומה כדאי לעשות. אותנו שוכרים כדי לממש את כל ההמלצות האלו, ואנחנו אלו שבעצם יוצרים את המציאות החדשה. בצורה פשוטה יותר, אפשר לומר שאם חברות הייעוץ הן האדריכל שנשכר כדי להקים בית, אנחנו הקבלן שנשכר על ידי האדריכל על מנת לממש את החזון".

על אף שקיימת הסברה שאם עד כה התחום הזה הצליח לחמוק מעיניכם, כנראה שהרווחיות בו לא מזהירה. גם זו בועה שצריך לנפץ – מדובר בשוק שמגלגל כמה מיליארדי דולרים בכל שנה, ומעסיק אלפי עשרות-אלפי עובדים בארץ. שי חושף כי One1 לבדה מגיעה למחזור שנתי של למעלה ממיליארד דולר, ומעסיקה מעל 2600 עובדים – ואם תהיתם מי מועסק שם, אז "יש לנו עדיפות לסטודנטים ובוגרים חדשים. הם אלו שמכירים את העולם החדש שבחוץ ואת כל הטרנדים שהוא מכיל. כעיקרון, לבוגרי אוניברסיטה יש יתרון משמעותי על פני, לצורך העניין, בוגרי מסלולים צבאיים שהוכשרו בתחום מאוד ספציפי", מספר שי, בוגר אוניברסיטת תל-אביב בעצמו. "נסתכל לצורך העניין על בוגרי היחידות הטכניות של חיל-המודיעין. הם מתכנתים באופן יוצא מהכלל, ובעלי ניסיון שלסטודנטים ובוגרים צעירים אין. אם אני מחפש מישהו שיבוא ויבצע משימה כזו או אחרת בתחום מסוים, עדיף לי לקחת משוחררים חדשים מהצבא. היתרון של הסטודנטים מגיעים מגיע דווקא בטווח הקצת-יותר רחוק; בוגרי אוניברסיטה ניחנים ביכולות מגוונות יותר שנרכשו במהלך הלימודים, והם מסוגלים לשנות כיוון בצורה קלה יותר, בניגוד לבוגרי הצבא, שלרוב 'תחומים' יותר במה שהם יודעים. אם אני מחפש עובדים לטווח הארוך יותר, כאלו שאני רוצה לראות מתקדמים בהתאם לנדרש, אני אעדיף סטודנטים, ולכן כדאי לי להשקיע בהם במהלך התקופה הראשונה, עד שהם יתאקלמו. אם מסתכלים על העובדות, אלו דווקא בוגרי התארים באוניברסיטה שמתקדמים בחברה ומגיעים לתפקידי ניהול".

אם כבר ניהול, מה נדרש בתחום מגוון כל כך ממנהל?

"מנהל טוב, כדי להצליח, צריך שילוב של מספר תכונות – מצוינות, השגיות, יצירתיות ותחרותיות. אלו התכונות שמבדילות מנהל טוב ממנהל שסתם נושא את התואר הזה. התחום הזה דורש אנשים שיש להם יכולות בכמה תחומים שונים במקביל. יש צורך באנשים בעלי יוזמה ועם אמביציה להצליח. האנשים בתחום, לפחות אלו שיצליחו, הם אלו בעלי יחסי אנוש מפותחים ויכולות תקשורת עם גורמים אנושיים, ובמקביל להיות חדשנים ולהיות עם היד על הדופק של העולם שמשתנה מסביב. אני מאמין מאוד שצריך למצוא את המנהלים של העתיד כבר בשלב ראשוני, ולהשקיע בהם מלכתחילה, ובגלל זה הקמתי אצלנו מסלול מיוחד לניהול, שמגייס אליו עובדים מכל המחלקות ונותן להם את הכלים הדרושים כדי להצליח בהמשך. ההשקעה הזו משתלמת לנו בסופו של דבר, האנשים האלו הם העתיד שלנו".