לראשונה בישראל: תחרות השף הצעיר הבינלאומית של סאן פלגרינו

הגמר האזורי של התחרות הבינלאומית הנחשבת לשפים צעירים עד גיל 30, San Pellegrino Cooking Cup, התקיים השבוע לראשונה בישראל

מנה של השף הזוכה, אלכסנדרוס ציאוטיניס
מנה של השף הזוכה, אלכסנדרוס ציאוטיניס

כאילו מעולם לא היתה כאן תקופת צנע – מזה שנים נחשבת ישראל לכוכבת העולה והלוהטת בשמי הקולינריה הבינלאומיים, עם מטבחים מגוונים בהשפעות ים-תיכוניות ורעיונות מפתיעים ויצירתיים שמעוררים עניין בעולם. כעת ההכרה מגיעה גם מצד הבמות הנחשבות בעולם לבישול וקולינריה – שלשום (יום א') התקיים בישראל לראשונה הגמר האזורי של תחרות ה-San Pellegrino Cooking Cup 2015 היוקרתית והנחשבת, בה משתתפים שפים צעירים ומובילים בתחומם מכל רחבי העולם.

זכה בגמר האזורי. אלכסנדרוס ציאוטיניס
זכה בגמר האזורי. אלכסנדרוס ציאוטיניס

אירוע הגמר האזורי של תחרות גביע הבישול של סאן פלגרינו, שזו השנה ה-15 לקיומה, התקיים במלון הילטון בתל אביב. השתתפו בו עשרה שפים מאזור המזרח התיכון והבלקן, מתוכם שלושה ישראלים: אנדריי קרבצ'נקו ממסעדת מנצ'יני בהרצליה, עידית פאדידה ממסעדת ז'אז'ו בר יין, וראם לוק ממסעדת לה רג'אנס בירושלים. המתכונים נבחנו על פי קריטריונים של טעם, מקוריות, צורת הגשה, יצירתיות ושימוש במרכיבים איכותיים. כמנצח האזורי הוכתר השף הצעיר אלכסנדרוס ציאוטיניס ממסעדת "CALYPSO" שביוון, והוא יזכה לייצג את האזור בשלב הסופי של התחרות, שיתקיים במילאנו בחודש יוני.