תמיד ארוחה: 7 מתכונים שיעשו לכם שמח על השולחן

לכל זמן בשבוע, לכל אירוע, בכל עונה, הפלא הלבן נמצא שם בשבילכם. בין שאתם מארחים חברים ובין שאתם מבשלים למשפחה, הארוחה הזאת היא כל מה שהשולחן שלכם צריך

הארוחה שתעשה לכם שמח על השולחן. צילום: אנטולי מיכאלו
הארוחה שתעשה לכם שמח על השולחן. צילום: אנטולי מיכאלו
21 בפברואר 2018

מתכונים והכנה: Society Salon | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

מתי בפעם האחרונה אירחתם כמו שצריך? ואנחנו לא מתכוונים לאירוח שמתחיל במיקרוגל שלכם ונגמר על הספה מול הטלוויזיה. לא מצליחים להיזכר? אנחנו מוחים! לאן נעלמה חדוות המטבח של תל אביב? כלי ההגשה, הצלחות התואמות, המנות, השיחות, המחמאות והחלפת המתכונים. אין סיבה שתעבדו בפרך במטבח, ובדיוק בגלל זה רקחנו עבורכם את המתכון לארוחה הבאה שלכם. בראנץ' של יום שישי עם חברים, צוהרי שבת עם המשפחה או ארוחת ערב עם הילדים לפני סבב המקלחות – הארוחה הזאת מתאימה לכולם. היא קלילה, אוורירית ומבוססת על חומר הגלם הנכון של השנה והפלא של הטבע – היוגורט. המתכונים עלינו, האירוח עליכם.

מנגולד רול ממולא בפריקה

מצרכים ל-4 מנות:

צרור עלי מנגולד גדולים שנחלטו כ-3 דקות במים רותחים
6 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
2\1 שורש סלרי קצוץ
החלק הלבן של המנגולד חתוך דק
2 גזרים קצוצים
3 שיני שום
50 גרם צנוברים
2\1 1 פריקה ירוקה
4 כפות רכז רימונים
1 כף שטוחה של מלח ים
מיץ מחצי לימון סחוט
2\1 2 כוסות ציר ירקות
צרור שמיר קצוץ
גרעיני רימון מחצי רימון קטן

אופן ההכנה:

בסיר קטן מחממים שמן זית. מוסיפים את החלק הלבן של עלי המנגולד, את הבצל, הגזרים שיני השום והצנוברים. לאחר צריבה קלה של הצנוברים מוסיפים פריקה שטופה ומערבבים על אש בינונית 5 דקות.

מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד השמיר. מוסיפים את ציר הירקות עד לכיסוי ומבשלים על אש קטנה עוד כ-25 דקות. מוסיפים את השמיר, מערבבים ומורידים מהאש.

מכסים את התחתית והדפנות של תבנית אינגליש קייק בעלי מנגולד.

ממלאים את התבנית בפריקה ומקפלים את עלי המנגולד מעל עד לכיסוי מלא של הפריקה.

שופכים מעל 5 כפות של ציר ירקות, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור 2 דקות בחום של 150 מעלות.

מצננים כ-10 דקות ופורסים. מורחים על קרש יוגורט דנונה פרו ומניחים עליו את הרול הפרוס. מזליפים מעט שמן זית, מפזרים גרעיני רימון ומגישים.

מנגולד רול ממולא בפריקה. צילום: אנטולי מיכאלו
מנגולד רול ממולא בפריקה. צילום: אנטולי מיכאלו

קרמבל יוגורט

מצרכים ל-4 סועדים:

700 גרם דנונה פרו
1 כוס קמח
3/4 כוס ‏סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם אגוזי לוז שבורים וקלויים
ענבים סגולים חצויים (לפי הטעם)
200 גרם תותים פרוסים
2 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:

קרמבל יוגורט

לשים את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה עד לקבלת פירורים לחים ולא אחידים בגודלם.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

מפוררים על מגש את הבצק ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכ-20 דקות עד להזהבה.

סירופ תות

מחממים את התותים בסיר, מוסיפים סוכר וכפית מיץ לימון ומערבבים עד לריכוך. מעבירים למעבד מזון וטוחנים.

הרכבת המנה בצנצנת:

מזליפים שכבת יוגורט, אחריה קרמבל, ענבים, אגוזי לוז וסירופ תות. ממשיכים באותו הסדר עד שמגיעים לקצה הצנצנת.

קראמבל יוגורט ומשקה יוגורט ירוק. צילום: אנטולי מיכאלו
קראמבל יוגורט ומשקה יוגורט ירוק. צילום: אנטולי מיכאלו

משקה יוגורט ירוק

מצרכים ל-4 מנות:

1 כוס יוגורט דנונה פרו
1 אבוקדו בינוני קלוף
מיץ מלימון שלם
2 שיני שום קטנות
2\1 צרור שמיר
חופן עלי פטרוזליה
קורט מלח ים
2\1 כוס חלב שמן
2\1 כפית סומק

אופן הכנה:

טוחנים את כל המצרכים יחד במעבד מזון ומגישים.

כרוב סגול בחמאת שום וזרעי שומר

מצרכים ל-4 סועדים:

1 כרוב סגול בינוני
2\1 כוס ציר ירקות
200 גרם חמאה
1 כפית זרעי שומר טחונים
2 שיני שום
1 כפית מיץ לימון
1 כפית מלח ים

אופן ההכנה:

מקלפים את העלים החיצוניים של הכרוב ופורסים לאורך ל-6 חלקים. מניחים את הכרוב בתבנית עם ציר הירקות, מכסים בנייר כסף ואופים 25 דקות ב-180 מעלות.

ממיסים חמאה יחד עם מיץ לימון במחבת, מוסיפים את זרעי השומר, וכשהחמאה נעשית חומה מורידים מהאש. יוצקים את החמאה מעל הכרוב ומכניסים לתנור ל-20 דקות נוספות.

לפני ההגשה אפשר ליצוק מעל הכרוב את החמאה שנשארה בקרקעית התבנית.

כרוב סגול בחמאת שום וזרעי שומר ומרק יגורט חם. צילום: אנטולי מיכאלו
כרוב סגול בחמאת שום וזרעי שומר ומרק יגורט חם. צילום: אנטולי מיכאלו

מרק יגורט חם

מצרכים ל־4 מנות:

600 גר' יוגורט דנונה
3 שיני שום קצוצות
2 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
6 עלי נענע קצוצים
1 כף כורכום טחון
1 כפית סומק
1 כפית מלח ים
3 כפות שמן זית
1 כוס ציר ירקות

אופן ההכנה:

בסיר על אש נמוכה מבשלים את היוגורט עם הכורכום, הסומק, המלח וציר הירקות. במחבת נפרדת מטגנים שום וג'ינג'ר בשמן זית עד להזהבה ומוסיפים לסיר החם. מוסיפים נענע קצוצה ומגישים.

מחבת לימה עמוסה

מצרכים:

200 גרם שעועית לימה אחרי השריה של 15–24 שעות
6 עלי מרווה
3 שיני שום קלופות ופרוסות
1 פלפל ירוק חריף חצוי
1 פלפל ירוק חריף קצוץ, מעורבב עם שמן זית
2\1 צרור של פטרוזיליה קצוצה
2\1 בצל סגול קצוץ
1 כוס שמן זית
2 ביצים קשות
2 עגבניות קצוצות לקוביות

אופן ההכנה:

מסננים את השעועית, מניחים בסיר עם מים עד לכיסוי ומוסיפים כוס וחצי של מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש. מנקים את הקצף הלבן שעולה מהשעועית, מוסיפים פלפל חריף חצוי, עלי מרווה, שום וחצי כוס שמן זית. מבשלים כשעתיים ומערבבים מדי פעם.

הרכבת המנה:

מחממים 3 כפות שמן זית במחבת ומוסיפים את הלימה. ממתינים עד לבעבוע ולצמצום המים ומורידים מהאש.

מוסיפים ללימה ביצה קצוצה, בצל סגול, פטרוזיליה, עגבניות ופלפלים בשמן ומגישים.

מחבת לימה עמוסה ודיפ מרענן לבייגל. צילום: אנטולי מיכאלו
מחבת לימה עמוסה ודיפ מרענן לבייגל. צילום: אנטולי מיכאלו

דיפ מרענן לבייגל ירושלמי

מצרכים ל-3 סועדים:

200 גרם דנונה פרו
50 גרם שמנת חמוצה
מיץ מחצי לימון
קליפת לימון מחצי לימון
1 כפית עלי זעתר טרי
1 מלפפון מגורד
2\1 כפית זרעי כוסברה טחונים
4\1 בצל סגול קצוץ
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח ים
קורט פלפל גרוס

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים יחד ומגישים.