תמרים ממולאים בבשר טלה ומבושלים ביין אדום
מרוקו פוגשת את צרפת במתכון המיוחד הזה למנה ראשונה חגיגית וקלה להכנה
החומרים (ל-8 סועדים):
1 ק"ג צלעות טלה (פלדה)
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
1 כוס (בנפח 200 מ"ל) עלי נענע, קצוצים דק
1 כפית גדושה "ראס אל חנות" (תבלין)
1 ק"ג (40 יח') תמר דקל או מג'הול קשה
40 חצאים יפים של אגוזי פקאן טבעיים
צרור ענפי תימין
5 בצלי שאלוט, קצוצים
1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום קברנה סוביניון (רצוי מאיכות טובה)
אופן ההכנה:
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- 2. מערבבים בשר טלה עם מלח, פלפל, נענע קצוצה וראס אל חנות ולשים עד לפיזור אחיד.
- 3. נוטלים פיסות מהתערובת ומעצבים "קבבונים" במשקל 25 גרם, שיתאימו לגודל התמרים.
- 4. מגלענים תמרים וממלאים בכל אחד "קבבון" טלה. סוגרים עם אגוז פקאן למעלה. מסדרים את התמרים בתבנית, על גבי הנייר, כשהם צמודים זה לזה, ללא מרווחים.
- 5. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים כ-15 דקות, לריכוך ראשוני.
- 6. מרפדים תחתית סיר בינוני-גדול בענפי תימין ובבצלי שאלוט קצוצים. מסדרים מעליהם את התמרים הממולאים האפויים ומוזגים את בקבוק היין לסיר. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות או עד להתרככות טובה.
- 7. מעבירים לכלי הגשה ומגישים.
מתכון של שף יואב בר, מסעדת GAZOZ BEACH