תמרים ממולאים בבשר טלה ומבושלים ביין אדום

מרוקו פוגשת את צרפת במתכון המיוחד הזה למנה ראשונה חגיגית וקלה להכנה

תמרים ממולאים בשר טלה, יואב בר, גזוז ביץ'. צילום: יח"צ
תמרים ממולאים בשר טלה, יואב בר, גזוז ביץ'. צילום: יח"צ
10 בספטמבר 2017

החומרים (ל-8 סועדים): 

1 ק"ג צלעות טלה (פלדה)

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

1 כוס (בנפח 200 מ"ל) עלי נענע, קצוצים דק

1 כפית גדושה "ראס אל חנות" (תבלין)

1 ק"ג (40 יח') תמר דקל או מג'הול קשה

40 חצאים יפים של אגוזי פקאן טבעיים

צרור ענפי תימין

5 בצלי שאלוט, קצוצים

1 בקבוק (750 מ"ל) יין אדום קברנה סוביניון (רצוי מאיכות טובה)

אופן ההכנה:

  1. 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. 2. מערבבים בשר טלה עם מלח, פלפל, נענע קצוצה וראס אל חנות ולשים עד לפיזור אחיד.
  3. 3. נוטלים פיסות מהתערובת ומעצבים "קבבונים" במשקל 25 גרם, שיתאימו לגודל התמרים.
  4. 4. מגלענים תמרים וממלאים בכל אחד "קבבון" טלה. סוגרים עם אגוז פקאן למעלה. מסדרים את התמרים בתבנית, על גבי הנייר, כשהם צמודים זה לזה, ללא מרווחים.
  5. 5. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים כ-15 דקות, לריכוך ראשוני.
  6. 6. מרפדים תחתית סיר בינוני-גדול בענפי תימין ובבצלי שאלוט קצוצים. מסדרים מעליהם את התמרים הממולאים האפויים ומוזגים את בקבוק היין לסיר. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות או עד להתרככות טובה.
  7. 7. מעבירים לכלי הגשה ומגישים.

מתכון של שף יואב בר, מסעדת GAZOZ BEACH