תתחילו לנפנף: 6 מתכוני ברביקיו שיביאו את כל השכנים לחצר

ראבים יבשים (תערובת תבלינים) משרות עסיסיות וגלייזים מתקתקים - פונדק דה לוקס מגישה שישה מתכונים ליום העצמאות שיהפכו את הברביקיו שלכם לטעים ומרשים יותר

מתכוני ברביקיו של פונדק דה לוקס (צילום: אנטולי מיכאלו)
מתכוני ברביקיו של פונדק דה לוקס (צילום: אנטולי מיכאלו)
9 במאי 2016

לפני שמתחילים – שלושה מושגי יסוד:

ראבים יבשים: תערובת תבלינים ועשבי תיבול שמורחים על הנתח לפני הצלייה. היא מוסיפה לנתח טעם, צבע ומראה סקסי וחרוך ומעניקה לבשר קראסט.
למה זה מתאים? לנתחים אדומים (בקר), שהם עסיסיים מטבעם.

גלייזים: לגלייזים (ראבים רטובים) יש כמה תפקידים: הם מונעים את התייבשות הנתח, מסייעים בקבלת מרקם דביק – וכמובן, משפיעים על הטעם. רצוי למשוח את הנתח כמה פעמים: לפני הצלייה, במהלכה (מספר פעמים) ובסיומה.
למה זה מתאים? לבשר לבן על עצם, ספריבס, בייביריבס, ושוק אווז.

משרות: המשרות (ראבים רטובים) מוסיפות עסיסיות וטעם לנתח. יש להשרות את הנתח במשרה לפחות 12 שעות לפני הצלייה, ולעתים גם 72 שעות כדי שהטעם והעסיס יחדרו לעומק הנתח.
למה זה מתאים? לבשרים לבנים כמו עופות, הודו וחזיר.

[tmwdfpad]

יאללה, לעבודה (צילום: אנטולי מיכאלו)
יאללה, לעבודה (צילום: אנטולי מיכאלו)

.

גלייז בירה ומולסה

החומרים: 

  • חצי ליטר בירה כהה עשירה
  • 100 גרם מולסה (או דבש)
  • 300 גרם סוכר חום דמררה
  • 10 גרם פלפל שחור
    .
    הוראות הכנה: מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר, על אש קטנה, ומבשלים עד לצמצום שליש מהנוזלים, או עד שמתקבל נוזל סמיך. מצננים ומושחים את הנתח לפני הצלייה, במהלכה ובסופה – מספר רב של שכבות יוצר דביקות וגוון מבריק לנתח.
    .

גלייז ציר בקר

החומרים:

  • 250 מ"ל ציר בקר
  • 100 גרם חרדל דיז'ון חלק
  • מנת אספרסו ארוך
  • מלח ופלפל
    .
    הוראות הכנה: מבשלים את כל החומרים בסיר, על אש קטנה, יחד כ־10 דקות. מצננים ומושחים את הנתח לפני הצלייה, במהלכה ובסופה – מספר רב של שכבות מייצר דביקות וגוון מבריק לנתח.

    מתכוני הברביקיו של פונדק דה לוקס (צילום: אנטולי מיכאלו)
    מתכוני הברביקיו של פונדק דה לוקס (צילום: אנטולי מיכאלו)

מרינדה ארומטית

החומרים:

  • חצי ליטר מים
  • 2 עלי דפנה
  • 3 מקלות ציפורן
  • כפית פלפל אנגלי שלם
  • 5 כפות סוכר לבן
  • 3 כפות מלח
    .

הוראות הכנה:

מבשלים את כל החומרים יחד בסיר, עד להמסת הסוכר והמלח. מצננים ומשרים את הנתח בנוזל כ־24 שעות כשהוא מכוסה לחלוטין במקרר. צולים או מבשלים איך שרוצים.

מרינדה אסייאתית

החומרים:

  • שליש כוס סויה
  • שליש כוס סאקי
  • שליש כוס מירין
  • 2 כפות רוטב ווסטרשייר
  • כפית ג'ינג'ר טרי
  • חצי כפית דאשי
  • כפית תמרינדי
  • 1 צ'ילי אדום טרי חתוך לטבעות

.
הוראות הכנה: 

מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר תוך ערבוב. מצננים ומשרים את הבשר לפחות 12 שעות במקרר. צולים או מבשלים איך שרוצים.

ראב דה לוקס

החומרים לנתח במשקל של כ־ 1.5 ק"ג:

  • 20 גרם אבקת שום
  • 6 גרם כמון
  • 140 גרם סוכר חום כהה
  • 3 גרם פלפל קיין
  • 7 גרם קינמון
  • 50 גרם קפה טרי טחון דק
  • 160 גרם מלח גס
  • 20 גרם פלפל שחור גרוס

.
הוראות הכנה:

טוחנים את כל התבלינים יחד במטחנת תבלינים (למי שאין, מכתש ועלי גם טוב). מגלגלים את הבשר בתערובת התבלינים עד שהוא מכוסה כולו וצולים.

מתכוני ברביקיו של פונדק דה לוקס (צילום: אנטולי מיכאלו)
מתכוני ברביקיו של פונדק דה לוקס (צילום: אנטולי מיכאלו)

ראב טנדורי

החומרים לנתח במשקל של כ־1.5 ק"ג:

  • 20 גרם כמון
  • 20 גרם זרעי כוסברה
  • 15 גרם פלפל שחור טחון
  • 5 תרמילי הל שלמים
  • 20 גרם פפריקה מתוקה
  • כף נענע מיובשת
  • 5 גרם מלח
  • 5 גרם כורכום
  • 5 גרם פפריקה חריפה
  • 5 גרם קינמון
  • 2 גרם אגוז מוסקט
    .
    הוראות הכנה:

    טוחנים את כל התבלינים במטחנת תבלינים (או במכתש ועלי). מגלגלים את הבשר בתערובת התבלינים עד שהוא מכוסה כולו וצולים.