בידור, עלק: אג'נדה לאומנית וקיצונית במסווה של חדשות בידור

ישראל בידור
ישראל בידור

עמוד חובבני שצמח באחרונה למד טריק חדש לקושש לייקים בערימות: להסית קהל שברובו לא נוטה להתעמק במסרים מורכבים ולייצר זעם. הרבה זעם. וגם להסתייע במשפיענים ופליטי ריאליטי למיניהם שמצטרפים לחגיגה. מיה לנדסמן כבר נפלה קורבן, ועכשיו הגיע תורה של נגה ארז. עד מתי?

"אני מאמינה שה-BDS עשו עבודה מעולה ומשכו את תשומת לבם של האנשים למצב", ציטט עמוד האינסטגרם "ישראל בידור" עבור למעלה ממיליון עוקביו. הציטוט הופיע מעל תמונתה של הזמרת נגה ארז, לצד אימוג'י מבוהל ותחת לוגו זהוב ונוצץ. הציטוט כמובן היה חלקי ומוטה, כזה שייתן את התחושה שארז הביעה תמיכה מובהקת בארגון השנוא ביותר בארץ.

נגה ארז. מתוך עטיפת האלבום KIDS. גדולה עליהם
נגה ארז. מתוך עטיפת האלבום KIDS. גדולה עליהם

"ישראל בידור" גם הקפידו להדגיש שמדובר בראיון למגזין בחו"ל, כי אם יש משהו שמכעיס ישראלים יותר מביקורת על המדינה זו ביקורת על המדינה שמושמעת מול הגויים. כמו כן העמוד לא ציין בשום שלב כי מדובר בראיון שנעשה בחודש מרץ, לפני מבצע "שומר החומות", שהפך את השיח לקיצוני ורגיש יותר.

הצצה פשוטה בתשובתה המלאה והמנומקת של נגה ארז מלמדת שבצורה חד משמעית הזמרת מסתייגת מדרכו של ארגון ה-BDS. בתשובתה היא טענה שגישת החרם שגויה בעיניה משום שהיא פוגעת בעיקר באזרחים לא מעורבים, ואף כי מוטב היה שהארגון ישקיע את משאביו בשיח ובחיבור. החלק שבחרו ב"ישראל בידור" לצטט היה חצי המשפט בו אמרה כי הארגון עשה עבודה טובה בלהביא לשיח נושא חשוב, כאשר משתמע שהכוונה היא לנושא הכיבוש הישראלי.

תגובות לנגה ארז
תגובות לנגה ארז

אך העובדות כנראה לא חשובות. הרי בשורה התחתונה מדובר בעמוד בידורי ומאוד לא מקצועי שמעוניין בלייקים ותגובות בכל מחיר. נדמה כי לאחרונה בעלי העמוד הבינו שהדרך ללייקים עוברת דרך שנאה והסתה. בזמן מבצע "שומר החומות" מסרים שהוצגו בתחילה כמעין מורל לאומי, הקצינו והתבררו כלא פחות מלאומנות פושעת והוספת שמן למדורה.

קהל שברובו לא נוטה להתעמק במסרים מורכבים ושרגיל לקבל את הידיעות שלו בחצאי משפטים מתאסף כל פעם מחדש באזור התגובות כמו המון זועם. את ההמון הזועם מובילים גם משפיענים ופליטי ריאליטי למיניהם שמתחרים בינם לבין עצמם מי יותר כועס וקיצוני, כי כמובן שהמנצח יקבל את מלוא תשומת הלב. 

אופי המסרים מזכיר את מה שכבר הכרנו בעמוד הפייסבוק של הצל, שבסאגת נגה ארז היה המקור ההתחלתי. ההבדל המהותי בין "ישראל בידור" לבין הצל הוא שבעוד שהאג'נדה הקיצונית של הצל ברורה לכל, "ישראל בידור" מתיימר לייצג עולם א-פוליטי ובידורי שפונה לכולם. כך למעשה הפך "ישראל בידור" לגוף לאומני, קיצוני ומסוכן במעטה של מגזין בידור חביב.

מתוך 'ישראל בידור'
מתוך 'ישראל בידור'

עמוד עם קהל כה רחב של למעלה ממיליון עוקבים ושמנוהל על ידי גורמים חובבניים ולא מקצועיים, חייב להיות מפוקח באופן כלשהו. מקרי הסתה כפי שנעשו כלפי נגה ארז, וגם כלפי השחקנית מיה לנדסמן לפני מספר חודשים, עלולים להביא לאלימות מסוכנת ודורשים הלא פחות מהתערבות משטרתית. גם פליטי הריאליטי ומשפיענים למיניהם מוכרחים לגלות אחריות, ולא לתת יד להסתה.