חוגגים עצמאות: 10 בירות מומלצות

לרגל יום העצמאות החלטנו לעשות כבוד למבשלות הבוטיק הישראליות ובחרנו עשר בירות בוטיק שאסור לכם לפספס

Beers 2016
Beers 2016
19 בספטמבר 2016

מלכה | סינגל

הבירה הזאת מוגדרת כבירת Smash. לא, היא לא הולכת לרסק אף אחד, אלו בסך הכל ראשי תיבות של Single Malt and Single Hop. חובבי הבירה המכורים נותנים כבוד לבירה הזאת, המיוצרת מסוג לתת אחד בלבד וסוג כשות אחד (Summit). כך הלוגם יכול להבחין בטעם המיוחד לסוג הלתת, בטעמים ובארומות המיוחדים לזן הכשות בלי "רעשי" רקע.

שורה תחתונה: בירה רגועה מבחינת האלכוהול (4.5 אחוזים) וארומטית מאוד עקב הוספת הכשות לא רק בזמן הבישול כמקובל אלא גם בזמן התסיסה (Dry Hop).

אלכסנדר | Milk & Honey

את השם מיקל בורג ואת המותג מיקלר חובבי בירה מכירים היטב. בורג נחשב בסצנת בירת הקראפט לאחד מפורצי הדרך ומבשלי הבירה היצירתיים יותר. לא מזמן הוא הגיע למבשלת אלכסנדר שבעמק חפר לבישול משותף. התוצאה של הבישול הייתה בירת אלכסנדר מילק אנד האני. קודם כל אזהרה: זוהי לא בירה לסובלים מאי סבילות ללקטוז או לשומרי הכשרות שרוצים ללגום את הבירה עם איזה סטייק טוב. הסיבה לכך פשוטה: הבירה מכילה לקטוז – סוכר חלב – ולכן מוגדרת כחלבית.

שורה תחתונה: בירה קרמית, מתוקה ועשירה בגוף. נוסף על 8.4% אלכוהול היא מכילה גם דבש וקליפות תפוז – הכל כדי לחבר את הבירה לארץ ישראל.

בירה אלכנסדר. צילום: יעל יצחקי
בירה אלכנסדר. צילום: יעל יצחקי

 

הדובים | גריזלי

האחים דגן ורותם בר אילן ידועים בחיבתם הרבה לכשות ולבירות מרות. אם תחפשו מכנה משותף לבירות שלהם תוכלו בקלות להבחין בשימוש הנרחב שהם עושים בזני כשות שונים ומיוחדים. מותג הדובים שבבעלותם מבושל כיום במבשלת הארץ שבקרית גת. לקראת התערוכה יצאה המבשלה במהדורה מיוחדת של בירת Double IPA: בירה בסגנון IPA שמותחת את גבולות הארומה, המרירות ורמות האלכוהול עוד קצת מעבר. 8.6% אלכוהול עם כמויות מכובדות של כשות היוצרות מרירות גבוהה וארומות מורכבות וחזקות.

שורה תחתונה: לא בירה לשבת איתה על שפת הים ביום קיץ לוהט, אלא לשתייה בכובד ראש.

 

ג'מס | ברי אייל

מבשלת ג'מס התחילה בפתח תקווה והתפרסה עם בתי בירה בכפר סבא, רעננה, רמת החייל ועוד היד נטויה. בזמן האחרון החליטו במבשלה לשחק כמה פעמים בשנה עם בירה עונתית במהדורה מוגבלת, והפעם זו בירה עם טעמים טבעיים של פטל ופירות אדומים.

שורה תחתונה: בירה של 7.5% אלכוהול, מתקתקה, עם סיומת מרירה ומלאה בטעמי פירות יער.

בירה ג'מס
בירה ג'מס

 

מוסקו | מתי המקלל

הבירה המסורתית הנושאת את שמו של מתתיהו לנדשטיין, הידוע יותר בכינויו "מתי המקלל". מתי מחזיק מוסד תל אביבי ותיק בלוינסקי הנערץ על ידי חובבי שתייה. לא תמצאו שם בירות קראפט מכל מוצא שהוא אלא בירה אחת בלבד – גולדסטאר, אבל במזיגה מושלמת שנעשית מהלב. בירה "מתי המקלל" היא בירה ייחודית לתערוכת Beers. בכל שנה מבושלת הבירה במבשלה אחרת – השנה הייתה זו מוסקו שנבחרה למשימה. ועוד נקודה חשובה: כל ההכנסות ממכירת הבירה נתרמות לעמותת שורשים הדואגת לקשישים ולניצולי שואה.

שורה תחתונה: אל תצפו לבירה משוגעת, אייל ענברי פשוט וטוב.

הדיקטטור | Laphroaig

הדיקטטור הוא מותג בירה שמבושל במבשלת הארץ בקריית גת. שלוש בירות נמכרות תחת כנפיו ושלושתן בסגנונות קלאסיים. המהדורה המיוחדת שיוצאת לתערוכה, שאותה תוכלו לדגום בפסטיבל, היא שילוב של בירת אייל אדמונית, אחד מהסגנונות הקבועים של המותג, עם וויסקי לפרוייג. שילוב טבעי לחלוטין כשאחד השותפים מזקק וויסקי במקצועו והשניים האחרים שקועים בתחום האלכוהול עד מעל לצוואר. מה שיצא מהשילוב היא בירה למיטיבי לסת – חזקה, מעושנת ומאתגרת.

שורה תחתונה: בדומה לסלוגן האולימפיאדה: "מהר יותר, גבוה יותר, חזק יותר", כאן זה: "חזק יותר, מעושן יותר ועוד פעם מעושן יותר".

 

בירה הפועל | אייל ענברי

"הבירה הסוציאליסטית של ישראל. בירה מהפכנית מעוננת, תוססת, טעימה וסוציאליסטית לגמרי", כך מתארים עצמם בעלי בירה הפועל (מה קורה לעולם הבירה הישראלי? קודם דיקטטור, עכשיו סוציאליסטים. מה הלאה? בירת האוליגרך?). הבירה הסוציאליסטית הזאת מבושלת במבשלת מוסקו. אייל ענברי עם מרירות כשות מודגשת, אך לא יותר מדי. הייתי יכול לחשוב על כמה אנשים בסביבתי שלא היו נוגעים בבירה הזאת מטעמים ספורטיביים, אלא אם היה יורד מהבקבוק סמל ארגון הפועל וצבעי התווית היו מקבלים גוון צהוב.

שורה תחתונה: קלילה? לא ממש, אך גם לגמרי לא כבדה.

בזלת | שיפון IPA

מבשלת הגולן היא אחת ממבשלות הבוטיק הישראליות הראשונות ובין הגדולות בשוק. שלא כמו מבשלות בוטיק קטנות, היכולת של מבשלות בסדר גודל כזה להוציא בירות "משוגעות" היא מוגבלת, אך המבשלה מכירה בחשיבותן של המהדורות המיוחדות ובכל עונה מוציאה בירה מיוחדת אחרת. לקראת התערוכה משיקה המבשלה בירת IPA שיפון, שילוב של בירת שיפון גרמנית עם תיבול כשותי אמריקאי.

שורה תחתונה: בירה אדמונית עם קצף קרמי, 5.5% אלכוהול וארומה פרחונית המתקבלת משימוש בזן כשות מיוחד.

שפרד'ס | סטאוט

נפת רמאללה מתחילה להתבסס כמרכז הבירה הפלסטיני. את הכפר טייבה שליד רמאללה אנשים מכירים בזכות מבשלת טייבה שבו, את ביר זית שליד רמאללה כולם מכירים בזכות האוניברסיטה המפורסמת השוכנת בו, אבל עכשיו נכיר את העיר הזאת בזכות מבשלת שפרד'ס השוכנת שם. המבשלה הפלסטינית החדשה מייצרת שלושה סוגי בירה: לאגר בהיר, אייל ענברי וסטאוט. המיוחד בסטאוט של שפרד'ס הוא תוספת הווניל, ששוברת את המרירות האופיינית לסטאוט.

שורה תחתונה: סטאוט רגוע עם טעמי וניל בפרונט ומרירות קלויה ברקע.

נצרת | חיטה אמריקאית

אמיר ובאסל, חברים מימי הלימודים בטכניון שעבדו יחד בחברת היי?־טק, נדבקו לפני כשנתיים בחיידק הבישול הביתי. לפני כמה חודשים הם סיימו את ההקמה של המבשלה הקטנה ברובע הקתולי בנצרת. הם בחרו לבשל בירות מרירות, עם ארומות כשות, אך בעלות אחוזי אלכוהול ממוצעים, במטרה להגיע למכנה המשותף הרחב ביותר. הטעמים הפירותיים וארומות הכשות שמאפיינות את הבירה הנצרתית החדשה קצת זרים לחך המקומי, אבל שניהם חדורי מוטיבציה ואופטימיות.

שורה תחתונה: בירת חיטה ללא הטעמים האופייניים לסגנונות החיטה האירופיים. בירה כשותית ומרירה מאוד, עם בשומת כשות בולטת, בעלת 5% אלכוהול.