2 ליינים חדשים פונים לבליינים ולילדיהם

לא כל מי שמגיע למסיבה במועדון בשבת בצהריים עושה זאת כחלק מאפטר או ממסיבת 48 שעות חסרת מעצורים. שני ליינים חדשים של מסיבות לילדים - אחד מהם בבלוק, לא פחות - מבקשים לעדכן את המושג "הרקדות לילדים" לשנת 2017

עודד אמר להרים
עודד אמר להרים
10 בינואר 2017

"מועדון זה מקום מטונף. מועדון לילה זה מקום שיום לפני היו בו כמויות של סיגריות, עשן, זיעה, סמים, רצפה דביקה ומלאה בזכוכיות ושפיך על הקירות. אין משהו גרוע יותר מלהיכנס למועדון יום אחרי, באמת. מצד שני גם הג'ימבורי לא הכי סטרילי", אומר אמוץ טוקטלי (37), איש חיי לילה, מפיק, בקיצור – אדם שראה מועדון בבוקר שאחרי כמה פעמים בחיים שלו. עכשיו, כאב לילד בן שנה וחצי, טוקטלי שינה את הסטנדרטים שלו לבילוי, ודאי כשמדובר בבילוי משפחתי. לא כל הורה – וזה כולל הורים עם עבר ענף בחיי לילה – יהיה מוכן לקחת את הילדים שלו למועדון, אבל אי אפשר להכחיש שבתיאוריה מדובר בפעילות חברתית נהדרת. לא מפתיע שמישהו עלה על הפטנט: יש ליינים שמוקדשים כולם ליציאה משפחתית לריקודים, ולא מהסוג של הפעלות במשחקיות. כל מה שהיה צריך הוא למצוא סביבה שתתאים לכל המשפחה.

כאן נכנסה לתמונה קבוצת גלובל ספורט, שמפיקה בתקופה האחרונה ליין בשם "רוקדים עם ילדים". "יש לנו ליינים למסיבות מיינסטרים, אייטיז, והגיל אצלנו בדרך כלל 35 ומעלה, אז אמרנו שאם האנשים שמגיעים למסיבות הם גם ככה הורים, אז שכבר יביאו את הילדים", אומר זיו בן דוד, ממפיקי הליין. "זה התחיל ממחשבה על מה, נניח, עושים ביום שבת, כשאתה רק מחפש משהו. אז במקום ללכת לסרט או לספארי, לתת אפשרות למשהו שמערב גם את ההורים וגם את הילדים. זו חוויה אחרת לגמרי". הליין מציע אירוע לכל המשפחה בהגדרתו הקלאסית: פחות מועדון חשוך עם שאריות בירה על הרצפה ויותר מוזיקת פופ, פינות פלייסטיישן, פינות איפור ושאר הסחות דעת. בכל זאת, "מי הולך לרקוד עם הילדים ארבע שעות? אנשים באים לרקוד, יוצאים ביחד למועדון שנראה מרשים מאוד לכל גיל. זה מדבר גם למבוגרים".

אז למה לצאת עם הילדים לרקוד מלכתחילה? מה הערך?

"היתרון בדבר הזה הוא שבניגוד ללונה פארק או הצגת ילדים, שזה תיק להורים, יש פה חוויה שגם ההורים מכירים ונהנים ממנה. זה לא רק בזבוז זמן כדי להעביר שבת".

מה שמפתיע הוא שאף שמדובר ברעיון חדש יחסית שרוב ההורים עוד לא התחילו לעכל, כבר יש אלטרנטיבה, והיא מיועדת בדיוק לקהל שכן ילך לרקוד עם הילדים ארבע שעות. מדובר בילדי הבלוק – ליין חדש של הבלוק שיתרחש גם הוא בשבת בצהריים, כמה שעות אחרי שמיטב בלייני העיר סיימו לפרק את המקום. להבדיל, כאן מדובר במסיבה שהרבה יותר דומה למסיבות מ"העולם האמיתי" וששומרת על הקו המוזיקלי הטיפוסי של הבלוק.

"אני לא שמה יוטיובים", מבהירה הדי.ג'יי אנה הלטה (36), שתתקלט במסיבה הראשונה בסדרה. "יש תרבות שלמה של מוזיקה אלקטרונית, נניח באיביזה, שמתייחסת למסיבה כמו לקרקס. זו אווירה שיש גם במסיבה למבוגרים, וזו דרך להפוך את זה לנגיש לילדים בלי לאבד את המקור. יש ג'ימבורי? אחלה, זה חלק מהכיף. תאמין לי, גם מבוגרים היו רוצים שיהיה ג'ימבורי בבלוק".

רוקדים עם ילדים. צילום: שי ארגמן
רוקדים עם ילדים. צילום: שי ארגמן

הלטה, שהיא אם לילד בן 4 וחצי שמכיר מלידה את העולם הזה מקרוב, לא מודאגת מההסתגלות של ילדים למועדון. "הבלוק יהיה נקי. הוא לא נראה כמו אולם חתונות אבל לא פחות טוב ממקומות שעושים בהם בר מצוות, למשל. והמסיבה היא מסיבה אמיתית לכל דבר, בלי הנחות, חוץ מהווליום. אין זלזול בקהל. תרבות מועדונים ומוזיקה אלקטרונית קיימת כמה עשורים, ובשביל הורים זה בונוס להביא ילדים לשמוע מוזיקה שהם גדלו עליה. זה אירוע שמדבר לבליינים יותר הארדקור, אני מניחה. אם כצעיר לא אהבת את זה, אתה לא תהיה הרפתקן עם הילד פתאום".

בכל הנוגע ללוקיישן, הלטה וטוקטלי לא רואים עין בעין, אבל על דבר אחד הם מסכימים: מוזיקה אלקטרונית היא נגישה לילדים בין השאר כי הם באים בלי מטען ובלי דעות קדומות. "יש קיבעון לגבי מוזיקה לילדים. הרי מוזיקת מועדונים נעשית ב־120 BPM, שזה קצב הלב", אומר טוקטלי, "זה קצב שמשתמשים בו בכל העולם וזה קצב שבסופו של דבר ילדים מזהים ומתחברים אליו. אנחנו אלה שמקובעים, לא הם. הם נהנים".

אין פחד שמה שנראה לנו מגניב ייראה לילדים מיושן? שום ז'אנר לא חסין מהתווית "מוזיקה של ההורים".

"זה נכון. אני נולדתי כשהביטלס היו היסטוריה של 20 שנה. בשביל הילד שלי מהפכת הטראנס הייתה משהו שקרה לפני 30 שנה. זה כמו אלביס בשבילנו, נראה כמו משהו עתיק, זה עולם אחר לגמרי. יכול להיות שמה שאני שומע יישמע להם אנכרוניסטי והם לא יתחברו, אבל המוזיקה הזאת קיימת מספיק שנים בשוק כדי שיהיו לה הוותק וההיסטוריה. אז יהיה להם משהו אחר, אז מה".

"רוקדים עם ילדים", הדרים, לונדון מיניסטור, אבן גבירול 30 תל אביב, שבת (14.1) 10:30, 35־40 ש"ח

"ילדי הבלוק", הבלוק, דרך סלמה 157 תל אביב, שבת (21.1) 15:00, 50 ש"ח