אין כמו יפו: 2 מקומות חדשים שכדאי להכיר

יפו לא ממצמת לרגע, מבלי ששמנו לב, הופ, שני מקומות חדשים ששווים ביקור: מסעדת תבשילים על חורבות חאן מנולי ומסעדה יפנית־אסייתית.

יפו מתחדשת עם יאקוזונה. צילום: חסן זבה.
יפו מתחדשת עם יאקוזונה. צילום: חסן זבה.
2 במרץ 2017

יאקוזונה

אם נדבקתם בקרייב לסושי ויש לכם תקציב מוגבל, תשמחו לגלות שמסעדה יפנית־אסייתית נפתחה לאחרונה על רחוב יפת. סושי מאסטר אסייתי יכין לכם מבחר מצומצם ומנומק של סושי עם שרימפס, סלמון, טונה או טמגו (19־35 ש"ח ל־16 יחידות קומבינציה) וכן תמצאו פה סלט תאילנדי עם פאפייה, כרוב אדום, אטריות שעועית, בצל ירוק, כוסברה, נענע וקשיו בקרמל ברוטב חמוץ חריף (25 ש"ח); סלט יפני עם אצות וואקמה, נבטים, בצל ירוק ושומשום (25 ש"ח); אטריות סובה עם טופו, עוף, בקר, דג או פירות ים (30־47 ש"ח למנה); פאד תאי (30־47 ש"ח); מנה של עוף בטמפורה (35 ש"ח).

יאקוזונה

יפו מתחדשת עם יאקוזונה. צילום: חסן זבה.
יפו מתחדשת עם יאקוזונה. צילום: חסן זבה.

 

מאמות

ברגעים אלה ממש, בשידור ישיר מיפו, מסעדת המאמות עוברת כתובת מפאתי שוק הכרמל לחלל שבו שכנה מסעדת חאן מנולי. המסעדה, שנפתחה לפני שבע שנים ומאמות בישלו בה ארוחות, נקנתה לפני ארבע שנים על ידי בתה של אחת המאמות, מרים כהן, ושייכת עכשיו לאילת כהן. מלבד מאמא כהן, שתי מאמות ממשיכות להכין סירים גדושי כל טוב למסעדה: מאמא מירושלים שמכינה קובות עירקיות, ומאמא טריפוליטאית משדרות שמכינה מפרום. התפריט התרחב בעזרת השף אורן אסידו שאחראי על מנות של פרגית ואיולי אריסה בפראנה. עוד תמצאו פה ממולאים, חורשט סבזי (45-50 ₪ לעסקית), ואוכל לקחת הביתה לפי משקל בשישי.

 

מאמות

מחסלים. משלוח ממסעדת מאמות. צילום: אנטולי מיכאלו
מחסלים. משלוח ממסעדת מאמות. צילום: אנטולי מיכאלו