אחד מ-100 השפים הטובים בעולם (וזה רשמי) בא לבשל בתל אביב

מימין לשמאל: שף אוליבר פניה, שף קונדיטורית נורית ושף אור גינסבורג (צילום יח"צ)
מימין לשמאל: שף אוליבר פניה, שף קונדיטורית נורית ושף אור גינסבורג (צילום יח"צ)

אוליבר פניה, אחד השפים הגדולים בספרד שאחת ממסעדות העבר שלו אף הייתה מעוטרת בכוכב מישלן, יתארח בחלל הקולינרי של אור גינסברג ("משחקי השף") לפופ-אפ של עשרים יום בלבד. עוד בנבחרת: השף-קונדיטורית נורית צ'יטיאת והמיקסולוג מארק אלוורז

15 באוגוסט 2022

שובם של אירועי Round Tables הוא אחד הסימנים לכך שהקולינריה הישראלית חוזרת לעצמה: שף ומיקסולוג בינלאומיים שמגיעים לארץ ומשתפים פעולה עם שף וקונדיטורית מקומיים. המיזם הקולינרי הבינלאומי 20Days by American Express הוא למעשה מסעדה שתפעל למשך 20 ימים בחלל הקולינרי אומקאסה בשוק הפשפשים. בעלי המקום שף אור גינסבורג יארח את השף הספרדי אוליבר פניה, שהחזיק כוכב מישלן ונבחר לאחד ממתוך מאה השפים הטובים בעולם ואת המיקסולוג הבינלאומי מארק אלוורז. כדי לאזן את המשוואה הספרדית־ישראלית מצטרפת לנבחרת השף-קונדיטורית נורית צ'יטיאת בעלת Pastry Box, הפטיסרי היפני עם הסנדוויצ'ים הכי חמודים בעיר.

המאצ'י אגואצ'יל, מספרד לישראל (צילום יח"צ)
המאצ'י אגואצ'יל, מספרד לישראל (צילום יח"צ)

אוליבר פניה, שף מסעדת Teatro, המשכה של מסעדת Tickets האגדית, הוא שף בעל הכרה עולמית ואחד השפים המוערכים בספרד. הוא הוביל את מסעדת אניגמה בברצלונה מיום הקמתה והביא לידי ביטוי וירטואוזיות שהקנתה למסעדה כוכב מישלן בתוך שמונה חודשים בלבד. אניגמה השיגה מקום של כבוד בדירוג המסעדות של סן פלגרינו (50 בסט), ופניה זכה במקום 92 ברשימה היוקרתית The Best Chef Awards לשנת 2020. מתוך אמונה שחדשנות אינה לא יכולה להתקיים ללא מסורת, נמצא פניה בחיפוש מתמיד אחר השראה ליצירת מטבח מתקדם הנשען על מורשת ספרדית ומושפע מהמטבח האסייתי.

הנציג הספרדי השני הוא מארק אלוורז, מיקסולוג ואיש קולינריה מהמובילים בספרד ובעולם כולו. בר הקוקטיילים SIPS, שהקים לפני כשנתיים, נחשב לאחד הברים המדוברים בברצלונה ודורג כבר בשנה הראשונה לפעילותו במקום 37 ברשימת World's 50 Best Bars. במרוצת השנים שימש אלוורז כמנהל הקריאייטיב של הברים של קבוצת אל בארי בבעלות אלברט אדריה, מהשפים הגדולים בני זמננו ובעקבות הצלחתו הפך למנהל מערך המשקאות של הקבוצה. בשנת 2018 הוא הקים את Drink's Atelier, חברה המוקדשת לפיתוח פרויקטים בעולם הקוקטיילים.

הנבחרת של 20 הימים (צילום יח"צ אמריקן אקספרס)
הנבחרת של 20 הימים (צילום יח"צ אמריקן אקספרס)

את הנציגים הישראליים אין צורך להציג, אך נעשה זאת למען הסדר הטוב. שף אור גינסבורג התפרסם לראשונה כשזכה במקום הראשון ב"משחקי השף". מאז הוא ממשיך ליצור ולפתח במסעדת סלאס את סגנון הבישול שלו, המושפע ממטבחי אסיה ודרום אמריקה. לאחרונה פתח גינסבורג, גם כן בשוק הפשפשים, את קיצ'וקאי, "מסעדה בהפרעה", ואת אומקאסה – חלל ארוחות פרטיות שבו יתקיים גם 20Days by American Express. אחרונה חביבה נורית צ'יטיאת, המשלבת בין פטיסרי צרפתי וקונדיטוריה יפנית לאלמנטים מאזור הים התיכון. צ'יטיאת זכתה להכרה גם בעקבות השתתפותה בריאליטי "הקינוח המושלם", שבו הגיעה למקום השני.

מילפיי נורי (צילום יח"צ)
מילפיי נורי (צילום יח"צ)

מסעדת הפופ אפ, שתפעל כאמור במשך 20 ימים, תציע תפריט טעימות ובו תשע מנות (ובתוכו שני קינוחים). המיקסולוג, יחד עם הצוות המקומי, ירכיב תפריט קוקטליים יחודי על בסיס ג'ין מארה, ג'ין פרימיום ים תיכוני המיוצר בחבל קטלוניה. 35 אורחים בלבד בשני סבבים יזכו להתארח בערב שמציב את הקולינריה כערך תרבותי-חוויתי, דרך שותפות וחיבור בין מסורות קולינריות שונות ותהליך היצירה. toMix מפיקי האירוע ורשת פתאל, המארחת הרשמית, מציעה חבילה הכוללת לינה במלונות הבוטיק רוטשילד 22 וניקס תל אביב כהשלמה לחוויה. המחיר: 449 ש"ח לאדם (לא כולל אלכוהול / יין). הטבה בלעדית למחזיקי כרטיס אמריקן אקספרס – 120 ש"ח הנחה להזמנה.
20Days by American Express, שישי-שבת (2-24.9), עמיעד 10 , שוק הפשפשים, יפו, הזמנות באתר