מיושן היטב: 3 ברים מומלצים עם אווירה וטעם של פעם

ברבוניה בר (צילום: ספי קרופסקי)
ברבוניה בר (צילום: ספי קרופסקי)

מרוב ברי יין כבר לא טועמים את האלכוהול, ואם נתקל בעוד קוקטייל עם התססה כנראה שנתסוס בעצמנו. אז יצאנו לחפש ברים עם אווירה ותיקה, כשבגרוש היה חור ואלכוהוליזם היה סקסי. היי, לא אמרנו שהיה פה טוב לפני שהגעתם, אבל כיף להיזכר

סצינת הברים של תל אביב משתנה תמידית. היום הטרנד הוא ברים יוקרתיים שהם גם קצת קלאב טראשי, לפני רגע היו אלו ברי היין שהשתלטו על כל פינה, ולפני כן היה ברי קוקטיילים, גסטרו ברים ועוד המצאות שנועדו בסופו של דבר לשכנע אתכם שהדרך הכי טובה להוציא את המשכורת היא על משהו משכר. ופייר, זו באמת לא דרך רעה, בין היתר כי ככל ששותים כך שוכחים כמה הוצאתם, אבל היום אנחנו רוצים לחזור לאווירת אולדסוקל, ולהמליץ על 3 ברים שמרגישים כמו פעם, בלי שטויות ויומרנות מיותרת. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> "פורט שף בנמל ת"א": מיטב השפים הישראלים ויותר מ-50 מנות מקוריות

בר ברבוניה

למה כדאי: אם לא יצא לכם לבקר באח הצעיר של ברבוניה – בטלו את התוכניות שלכם ולכו הערב. מסעדת האם מהצד השני של הרחוב כבר לא קיימת שם (הם בדיוק פתחו סניף ב… מצטערים לבשר – קריית אונו), והבר מכיל אמנם רק 30 מקומות ישיבה, אבל עדיין מדובר באחד המקומות המרימים בתל אביב. וברגע שיושבים על דלפק העץ עם צלחת ברבוניות איימתנית, נזכרים איך אהבנו לשלוק אותם הרבה לפני שכל מקום החזיק בסשימי.
מה טעים: נו מה, תגיעו לבר ברבוניה ולא תזמינו ברבוניות מטוגנות לשלמות?
אווירה: המקום אליו הדייגים היו רוצים לבוא כדי לשתות בסוף היום, אבל הם נרדמים מוקדם מדי.
>> בר ברבוניה, בן יהודה 192 תל אביב

בר ברבוניה (צילום: אנטולי מיכאלו)
בר ברבוניה (צילום: אנטולי מיכאלו)

אוקטובר

למה כדאי: כמעט 13 שנים עברו מאז הבר של יוצאי הפיקוק נפתח בקונספט של גסטרו־בר, אבל היום בעיקר נשאר ממנו בר קלאסי באווירה שכונתית. בגלגול הקודם פעלה כאן גלריה לאמנות, אז העיצוב נשאר ברקע, אבל די.ג'ייז מתחלפי והאפי האוור קלאסי (מ-6 עד 8 במהלך השבוע תקבלו 20% על האלכוהול) משאירים אותו כנקודת מפגש באווירה של תל אביב הרוקיסטית מהניינטיז.
מה טעים: בגלל שמדובר באוכל ברים קלאסי, אז כל מה שמטוגן.
אווירה: המקום אליו יוצאים כוכבי רוק מזדקנים בכפכפים.
>> אוקטובר, אחד העם 60 תל אביב

אוקטובר (צילום: דין אהרוני רולנד)
אוקטובר (צילום: דין אהרוני רולנד)

מוריס

למה כדאי: התגובה של אנשי הבסטה לאינפלציית ברי היין של תל אביב. בפועל, זה אומר בר מגניב על אמת – כזה שאפשר אפילו לכנות בכיף פאב, עם אוכל ברים מהודק מהמטבח של הבסטה, אלכוהול אמיתי ולא מתפנפן, ואטיטוד חד פעמי עם ברמן זועף שכבר יודע מה הדרינק הקבוע שלך. בר נירוסטה קריר משלים את האווירה, בדיוק כמו שהזמנו.
מה טעים: מלא צלחת קטנות של חריפים, פאקוס ושקדים, עגבניות ומנצ׳גו, אויסטר, איקרא ודג כבוש, הכל עם חותם האיכות הנדיר של הבאסטה.
אווירה: קלאס במינוס מאמץ.
>> מוריס, השומר 5, תל אביב

"מוריס" (צילום: יעל שטוקמן)
"מוריס" (צילום: יעל שטוקמן)