אחלה בחלה נחלה: 3 מקומות חדשים שנפתחו ברחוב הכי לוהט בתל אביב

מאזה (צילום: אלון ולנסי)
מאזה (צילום: אלון ולנסי)

בכל פעם שאנחנו חושבים שאין סיכוי לדחוס עוד מסעדה למתחם הכי פופולרי בעיר, יש שף שבדיוק מדליק גריל בפינה שעוד לא הכרנו על קו נחלת בנימין. היום אנחנו ממליצים על 3 מקומות חדשים שאיכשהו הצליחו להידחס לרחוב האוכל הכי צפוף בתל אביב

לוקיישן לוקיישן לוקיישן. בכל כמה שנים, הבכורה עוברת – פעם זה היה דיזנגוף, לתקופה עבר לאלנבי, וגם פלורנטין ראתה ימים שכאלו, אבל מאז שנסגר לסירוגין לתנועת רכבים, מרכז הבילוי הקולינרי של העיר התפקס על רחוב נחלת בנימין. האזור צפוף במסעדות, וגם אם הוא מתפזר בין המרכז ברוטשילד לפינות שקרובות לשוק הכרמל, עדיין קל ללכת לאיבוד בין כל האופציות. אז אם בא לכם לנסות משהו רענן, רק בחודש האחרון נפתחו 3 מקומות חדשים לאוכל שמנסים לקפוץ על ההייפ של הלוקיישן. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> איך לשמוח עכשיו: 13 דברים כיפים יחסית לעשות בפורים בתל אביב

ברבור

למה כדאי: כי מדובר במסעדה החדשה שהתמקמה בחלל של הברוט ז"ל, מאת קבוצת ILU – מהקבוצות הקולינרית המעניינות ביותר שפועלות בעיר בשנים האחרונות, בהובלת אדם סולד ויובל לשם, שכבר הספיקה לצבור לעצמה באזז מרשים בתחום האירוח עם ארוחות פרטיות, פופ אפים ('גבאגול' הזכורה לטובה), סדנאות ובראנץ׳ סודי ומבוקש שמתקיים במתחם 3426 בדרום העיר.
מה טעים: שף איתי אייל (לשעבר פרונטו) מוביל את הקו נע בין מסעדת גריל ים תיכוני לביסטרו אירופאי, עם אוכל נהדר שלא לוקח את עצמו יותר מדי ברצינות יכול להיות רטרו-שיק או סליז אלגנטי. כמו למשל זיטי – פסטה שנאפית על הגריל המדובר ומעליה נמזג רוטב קאצ'ו אה פפה ופטריות אויסטר. יאם.
אווירה: שיק קליל באפס מאמץ (אבל בעצם עם הרבה מאמץ).
>> ברבור, נחלת בנימין 36

בלי קוויארים ומניירות. ברבור (צילום: סי פיש)
בלי קוויארים ומניירות. ברבור (צילום: סי פיש)

מאזה

למה כדאי: אחרי הסגירה המתוקשרת של סנטה קתרינה ואחרי שהקים את הסופלקיה של גרקו, שף תומר אגאי נוחת על נחלת בנימין עם "חמארה מודרנית מקומית" מבית קבוצת הספיקאיזי. שגיא כהן כבר הספיק לקטול, אבל האם יש מישהו שעדיין קונה את הזעם הקדוש שלו? אנחנו מעדיפים לבדוק בעצמנו.
מה טעים: פריקסה טוניסאי מטוגן עם ממרח דלעת, אריסה טונה קונפי, זיתים וצלפים, או קבב דגים על יוגורט וירקות צלויים או כבד כמעט קצוץ שהוא למעשה ממרח כבדי עוף בהירים של משק לולו עם בצל שרוף על לחם מחמצת או מגוון תומר אגאיזם.
אווירה: פתיחת שולחן א-לה אגאי (מה שאומר גם לא בהכרח זול כשכל הצלחות נערמו).
>> מאזה (Maza), נחלת בנימין 45 פינת מונטיפיורי 17

מאזה (צילום: אלון ולנסי)
מאזה (צילום: אלון ולנסי)

ריברנו

למה כדאי: אלכס גולובין, יהודי מולדובי מקישינב, טייל להנאתו בספרד עם חבר שהשביע אותו לטעום את הגלידה האיטלקית של Rivareno, ואמר לו שהיא הטעימה בעולם. גולובין טעם, התאהב, ואז החליט להעלות אותה ממילאנו לישראל תוך כדי שעשה עלייה בעצמו. הסניף ה-14 שלה מחוץ לאיטליה נפתח ממש כאן בישראל, ולנו יש טעימה ממילאנו.
מה טעים: גלידה איטלקית טובה וטרייה שמתאפיינת באווריריות ובמרקם קליל ובטעמים קלאסיים לצד משודרגים. מה לא טעים?!
אווירה: ויוה איטליאנו.
>> ריברני, נחלת בנימין 3

ריברנו (צילום: rivareno_tlv)
ריברנו (צילום: rivareno_tlv)