מגבירים את החום: 3 מנות חריפות שיפתחו לכם את בלוטות הטעם לקיץ

קאב קם (צילום יונתן בן חיים)
קאב קם (צילום יונתן בן חיים)

אנחנו לא יודעים מה בדיוק בעונת הקיץ מדליק לנו את החשק להבעיר את הפה עם מנות חריפות, אבל ברגע שהפלפלים חוזרים לסורם, אנחנו מחפשים את הסקוביל. אתם יודעים מה אומרים - מוכרחים להילחם באש עם אש. רגע, ככה אומרים את זה, נכון?

זהו, אין יותר איך להדחיק את זה בדילוג בין מזגנים. הקיץ כאן בכל מובן, והשמש יוקדת לנו בפרצוף. זה מתיש, זה צורב בעור וזה גורם לנו לפקפק בשפיות דעתם של סו-קולד אנשי קיץ. ויש מי שאוהב לשבור את החום עם משקה צונן או אוכל קריר, אבל אנחנו מאמינים שכדי לצלוח את האש צריך לעבור דרכה – ולכן עונת הקיץ מביאה איתה גם שפע של מנות חריפות שפחות או יותר מתאמות את טמפרטורת הגוף שלנו עם החוץ. אנחנו לא רופאים, אבל נראה לנו שזה עוזר להתמודד עם החום, גם אם רק בהחלפה בחום מסוג אחר. היום אנחנו ממליצים על 3 מנות חריפות במיוחד. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר

>> עובדים על זה: בתי הקפה הכי טובים לישיבה ארוכה עם הלפטופ

נאם טוק מו | קאב קם

למה כדאי: כי הבייבי ברודר של בית תאילנדי דוגל בשיטת חוסר רחמים בכל הנוגע לחריף לאורחים, ואנחנו מתחילים להעלות טמפרטורות רק מלחשוב על זה. מזל שהמזגן והאווירה מקררת אותנו בחזרה למקום. לא נעים להזיע בלוקיישן כל כך יפה.
מה חריף: הנאם טוק מו הוא דוגמה נהדרת לאכזריות של קאב קם, בדרגת ארבעה פלפלים אדומים מסוכנים – ברוסט חזיר צלוי בגריל בתיבול איסאן חריף אש עם נענע, כוסברה, בזיל תאי ואורז קלוי.
איך מתקררים: מזמינים פופיה טאלה – בצק אגרול במילוי לברק, עשבי תיבול, שרימפס ואטריות וון סן – שירגיע במעט את הבערה.
>> קאב קם, לינקולן 11 תל אביב

בהצלחה עם הביס. קאב קם (צילום תמוז רחמן)
בהצלחה עם הביס. קאב קם (צילום תמוז רחמן)

בופולו וינגס | לה מעלה

למה כדאי: עם כל הכבוד לתאילנדים (ויש כבוד, ועוד מקום בהמשך), אפשר לסמוך גם על המטבח המקסיקני שיספק את הסחורה בפלפלים. כנפי הבופולו היא אמנם מנה אמריקאית, אבל במסעדה המקסיקנית של מרכז בעלי המלאכה הופכים אותה לשלהם עם אקסטרה בערה.
מה חריף: כנפי עוף ברוטב בופאלו חריף בקשו את ערכת הרטבים המותססים מתוצרת בית שמכין שף נועם ביינארט – גוסט טרופי (אננס, ג׳ינג׳ר, מנגו), גוסט-פפר כוסבנרו (פלפל הבנרו ירוק, כוסברה, זרעי כמון) וחזנרו (חזרת הבנרו)
איך מתקררים: המנה מגיעה עם מטבל גבינה כחולה וסלרי, שעוזר לרסן מעט את גובה הלהבות, בעיקר כדי שתוכלו לחזור ולאכול עוד כנף.
>> לה מעלה, שביל המרץ 5 תל אביב

כוסבנרו וחזנרו כבר בפנים. לה מעלה (צילום ג'ול אטלן)
כוסבנרו וחזנרו כבר בפנים. לה מעלה (צילום ג'ול אטלן)

יאם סום או | קונתאי

למה כדאי: כי המסעדה של שף תומס זוהר ויוסי שטרית התחילה אי שם בעולמות הריאליטי, התגבשה לעולם האמיתי דרך מתחם DNA בעזריאלי (ועשתה שם שמות), ולבסוף מצאה בית באזור צפון יפו, עם תפריט מלא בסימוני פלפל ולא מעט מנות שידליקו לכם את הפה ביותר מדרך אחת.
מה לוהט: כמה חריף כבר יכול להיות סלט פומלה וקלמארי? מאוד מאוד, וזו גם המנה היחידה שמסומנת בארבעה פלפלים בתפריט. פרט לנ"ל יש במנה שאלוט, למון גראס, קשיו ושום פריך, וכשמערבבים הכול לביס אחד הפה מתמלא בטעם חמוץ־חריף משגע, שמצדיק את הסבל.
איך מתקררים: סטיקי רייס. חשבתם שנמציא מחדש את הגלגל? בשביל זה הוא שם.
קונתאי, ניצנה 20 תל אביב