הגודל לא קובע: 3 מקומות שמגישים מנות קטנות מבלי שתרגישו פראיירים

קטן אך ממזר. FRITTO (צילום גל נורדמן)
קטן אך ממזר. FRITTO (צילום גל נורדמן)

גם מול המגמה המדאיגה של הקטנת המנות שמגישים לנו במסעדות, יש מקומות חדשים שמנסים להפוך את הצלחת למשתלמת גם לכם. מצאנו 3 מקומות חדשים שמגישים מנות קטנות, אבל דואגים שלא תרגישו שמישהו עובד עליכם וקיבלתם רק ראשונות

10 באוגוסט 2025

אם אתם עוקבים כמונו אחר המשבר המתמשך בתחום המסעדנות, וודאי ששמתם לב למגמה שמכווצת לנו את מה שמגיע בצלחת. חלק קוראים לזה טאפאסים, חלק פתיחת שולחן, חלק אפילו לא מעיזים לקרוא לזה בשם ורק מגישים מנות שמרגישות כמו תפריט טעימות. אבל לא הכל רע – שיטת הצלחות הקטנות באמת הופכת את חוויית האכילה לאחרת, ופייר תמיד אמרנו שצריך להיות מסעדה שמגישים בה רק ראשונות. אז הנה, יש מלא. אבל לא אצל כולן זה יוצא משתלם. היום אנחנו ממליצים על 3 מקומות חדשים שאנחנו מרגישים שנותנים תמורה לעלות המנה, גם אם היא מגיעה במנות קטנות. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> משנה צורה: "קפה בכרם" הפך מבית קפה קטן לביסטרו של ממש

פלורה

למה כדאי: האחות הקטנה של לונל המצוינת משתמשת בחומרי הגלם וכוח האדם של מסעדת האם כדי לייצר מנות שבכל מקום אחר היו עוברות בקלות את ה-80 ש"ח, אבל פה מקבלות תמחור הגיוני – הן לא חוצות את קו ה-50 ש"ח. זה אומר מנות דגים נאים שנחתכות ב-30-40% מהממוצע, וכל מה שאתם צריכים זה לאכול אותן עם כלים מתכלים. פיתרון מושלם.
מה טעים: קונפי סלרי מקורי וערב לחיך בקרם פטה (38 ש"ח), או סשימי דג ואבוקדו שמוגש עם לחם מחמצת עשוי בתנור אבן, עם סלט רוקט חמוץ ולאבנה (48 ש"ח).
אווירה: האזור הכי מהוגן בפלורנטין כולו לרשותכם.
>> פלורה, המעון 5 תל אביב, לפרטים נוספים

משהו קטן בטעם גדול. פלורה. צילום: עמרי קאופטייל
משהו קטן בטעם גדול. פלורה. צילום: עמרי קאופטייל

פריטו

למה כדאי: כי המקום החצוי הזה, שנפתח בערב רק כשמסעדת מונאר מפנה עבורה את המטבח, הוא הבייבי של אורי נורדמן (21), יליד תל אביב, מבשל באופן מקצועי כבר מגיל 15, והחליט לפתוח מקום שכולו מנות קטנות ומטוגנות, עם טאצ' של שף. מסוג המנות שטבחים מכינים לעצמם כשיום העבודה נגמר.
מה טעים: התפריט משתנה מדי שבועיים, אז נוכל רק לספר שמה שאנחנו אכלנו – אגרול חזיר ברוטב נאם פלה, שרימפס עם צזיקי ופלח לימון, כנפיים ברוטב גוצ'וג'אנג קוריאני ופלפלי פדרון מטוגנים – היה טעים עד מאוד.
אווירה: בין מסעדת שוק לנחלת בנימין, אז תיזהרו עם החריף.
>> fritto, נחלת בנימין 68 תל אביב, לפרטים נוספים

הוציא את הפראייר. FRITTO (צילום: גל נורדמן)
הוציא את הפראייר. FRITTO (צילום: גל נורדמן)

ליקווידיום

למה כדאי: כי לא מדובר בדיוק במסעדה, כמו שזה למעשה בר קוקטיילים מפונפן. בעצם לא, זה גם לא בר קוקטיילים מפונפן, זה מעבדת משקאות שמתפקדת כספקית קוקטיילים משמעותית עבור מיטב מסעדות העיר, שהחליטה לפתוח את שעריה לקהל הרחב, ולהגיש את הקוקטיילים האלו לצד מנות קטנות וממזריות. בעצם לא, זה גן עדן לטבעונים. אולי זה פשוט הכל ביחד.
מה טעים: רושטי זוקיני עם יוגורט לימון, בצל ירוק וצנונית (28 ש"ח), לחול עם חציל במיסו, עשבי תיבול ובצל מומחץ (30 ש"ח), קציפת תפוח אדמה עם שימאג'י וקריספי קייל כמנת אוממי (30 ש"ח)
אווירה: המעבדה של דקסטר, אם הוא היה מספיק קול.
>> ליקווידיום, התעשייה 2 תל אביב. לפרטים נוספים

ליקווידיום. (צילום: גיא גרלניק)
ליקווידיום. (צילום: גיא גרלניק)