גלגול נשמות: 3 מקומות שנולדו מחדש כדי להעיר את העיר

תודה שחזרת. אבו מרוואן (צילום: שרון בן-דוד)
תודה שחזרת. אבו מרוואן (צילום: שרון בן-דוד)

במשחק הרולטה הרוסית שהוא לפתוח עסק מזון בתל אביב, יש הרבה שלא מחזיקים מעמד. אבל כמו שגילינו דרך כמה מקומות עקשניים במיוחד - זה שהגיע הסוף לא בהכרח אומר שזה נגמר, ובכל הנוגע לאוכל, תחיית המתים יכולה לקרות בכל רגע

קשה לשרוד כאן בחוץ. זה לא שכל מסעדות תל אביב מתות – הן פשוט מתחלפות. כבר התרגלנו לדלתות המסתובבות האלו ולמדנו לא להיקשר יותר מדי למסעדות, כי מה שנאכל היום עשוי לא להיות שם מחר, כך שבכל פעם שאנחנו רואים מסעדה עושה קאמבק יש בזה משהו מרגש. כמו לפגוש חבר ישן שנעלם כך פתאום, ומביא איתו אוכל טוב. היום אנחנו ממליצים על 3 מקומות שנולדו מחדש למרות שזה קטע של נוצרים. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> שתי חברות פתחו ביסטרו בשינקין. לא תאמינו מה קרה אחר כך

דה בוקס ביי רעמסס

למה כדאי: הגלגול החדש של מסעדת Out Of The Box של און משען – אחד מהמקומות היותר מרשימים שנפתחו ביפו ובתל אביב לאורך תקופת המלחמה – שחזר לספק ליפו פיין דיינינג, במובן הפשוט של המילה. הלוקיישן הראשון החזיק מעמד רק חמישה חודשים, אבל השותפות עם רעמסס (שספגו גם הם את קשיי המלחמה) משרתת את כולם, ומצדיקה לבדה ביקור בשוק היווני העייף.
למה התגעגענו: הפמפושקי (לחמניות חלב וחמאה), הטרטר אמריקן, הגראטן והמוס שוקולד דני, הייתם חסרים.
אווירה: מסעדת שף בקטנה, אוכל מעולה בגדול.
>> דה בוקס ביי רעמסס, הגמנסיה העברית 7 יפו

פטריות חורש בגריל במשרה טארה ופלאן תירס ברולה. רעמסס ביי דה בוקס (צילום און משען)
פטריות חורש בגריל במשרה טארה ופלאן תירס ברולה. רעמסס ביי דה בוקס (צילום און משען)

חומוס אבו מארוון

למה כדאי: בחוגי החומוס, אבו מרוואן הוא שם דבר. המסעדות שלו ברחוב ברחוב מנדס פראנס ואחר כך ביפת היו יעדי עלייה לרגל לחומוסולוגים. לרגע קצר שמו אף התנוסס על קופסאות חומוס צבר על תקן בשורה יפואית, אבל לפני מספר שנים הוא שיחרר את האחיזה ביפו ופתח מקום בכפר קאסם. לפני כחודשיים הוא צץ מחדש בלוקיישן מושלם בנמל יפו, וזה מרגיש כאילו היקום קצת התאזן.
למה התגעגענו: חומוס קטיפתי כמו פעם, באותה חמיצות עדינה. אבו מרוואן מניח מעל גרגרי חומוס חמימים, מתבל בפטרוזיליה, פפריקה וכמון ומוסיף חריף אדום, לא חריף מדי, שהוא קונה כבר שנים מבשלנית יפואית? ככה מיתוס נולד.
אווירה: נוסטלגיה טעימה של מסורת חומוס מול הגלים.
>> אבו מארוון, רציף העלייה השנייה נמל יפו, תל אביב

צלחת של געגוע. אבו מרוואן (צילום: שרון בן-דוד)
צלחת של געגוע. אבו מרוואן (צילום: שרון בן-דוד)

מא פאו

למה כדאי: ההודית הוותיקה מנחלת בנימין נפרדה מהלוקיישן הקבוע למשך כמה חודשים, ולמרות שהאוכל המשיך במשלוחים כבר חששנו שאיבדנו את וותיקת הז'אנר, עד שלפתע בראשית אפריל הרימו את ראשם עם הטיקה, והתמקמו בלוקיישן פחות טרנדי, אבל כזה שמאפשר צירופו של ג'וספר (תנור פחמים) למרכז המטבח, בו נצלים בשרים וצ'יקן טיקה, והתפריט מייחד מקום נרחב לקארי. טוב שחזרו.
למה התגעגענו: באטר צ'יקן ובקר קורמה קארי, שמגיע בגרסה מעודכנת יותר. תודה ג'וספר!
אווירה: היי – מצאתם מקום נקי בהודו!
>> מא פאו, זבולון 7 תל אביב

טאלי מפורק? מא פאו. (צילום: אנטולי מיכאלו)
טאלי מפורק? מא פאו. (צילום: אנטולי מיכאלו)