הים איננו מלא, אנחנו כן: 3 מקומות שיטגנו לכם דגים לרמת שלמות

כל הנחלים זורמים לים, ורק אנחנו זורמים על איזה ברבוניות מטוגנות עד גוון מוזהב - מאכל קיץ מושלם ליום הראשון של חום יולי-אוגוסט. אז נכון, אנחנו לא תמיד מנצלים את היותנו עיר חוף, אבל יש עוד כמה ספוטים בתל אביב שיודעים לטגן לדגים את הצורה
אולי אלו ימי תחילת הקיץ, אולי סתם הרצון האנושי הבסיסי של לאכול דג בציפוי פריך, אבל מה שלא תהיה הסיבה לכך, יש לנו חשק עז למנת דגים מטוגנת כהוגן. קחו את הדג הכי יפה בים, כסו באיזו בלילה נאה וזרקו אותו לשמן הלוהט, ואז תגישו לנו עם פלח לימון – והכי חשוב, תעשו את זה מחוץ לבית שלנו, כי הריח נדבק בקטע אחר. מזל שיש עוד מסעדות בעיר שיודעות איך להכין דג מטוגן כהלכה. היום אנחנו ממליצים על 3 מקומות שמגישים דג מטוגן מצוין. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> הארוחה השמחה ביום: איפה תמצאו את הבראנצ'ים הכי טובים בתל אביב?
קפטן הוק
למה כדאי: כי המסעדה הקטנה והעיקשת של השף עומר עילוואן (חג' כחיל, דיאנה, אל באבור) מצליחה להחזיק מעמד מול כל התמורות והשינויים שעברו על שוק הפשפשים בזכות גישה ישירה (וממש זולה יחסית לשוק) למנות דגים מצוינות, לרבות חלק שלם שמוקדש כולו לדגים מטוגנים בתור פיש אנד צ'יפס או למנות דג מטוגן בחלה, כי לפעמים הכי מתאים על הדרך.
מה טעים: אל תפספסו את מנת האנשובי הקריספי, שכשמה כן היא – דגי אנשובי קטנים ומטוגנים לשלמות. הפתעה מושלמת.
אווירה: מסעדת שוק כמו ששוק צריך להיות.
>> קפטן הוק, עמיעד 13, יפו

ג'וזף אנד סאנס
למה כדאי: שנים לא מעטות שהמזללה היעילה מכיכר רבין מייצרת פיש אנד צ'יפס כמעשה המלך (אנחנו די בטוחים שהדבר זה הדבר היחידי שהמלך צ'ארלס עושה זה לטגן פיש אנד צ'יפס. נתחי דג עסיסיים מטוגנים כהלכתם בבלילת בירה עבה, והתוצאה היא חתיכת ביס פריך להפליא. לצד רוטב טרטר מסחרי מצוין ופלח לימון, יש לכם ארוחה שלא תבייש את הממלכה.
מה טעים: לכו על הקלאסי עם מנת הפיש & צ'יפס מנתחי קאטפיש עם הצ'יפס הבלתי המצוין של המקום. כבר אמרנו לכם לא לוותר על רוטב הטרטר?
אווירה: מסבאה לונדונית מקצועית, מינוס מזג האוויר הנעים.
>> ג'וזף אנד סאנס, מלכי ישראל 10 תל אביב

בר ברבוניה
למה כדאי: אם לא יצא לכם לבקר באח הצעיר של ברבוניה – בטלו את התוכניות שלכם ולכו הערב. מסעדת האם מהצד השני של הרחוב כבר לא קיימת שם (הם בדיוק פתחו סניף ב… מצטערים לבשר – קריית אונו), והבר מכיל אמנם רק 30 מקומות ישיבה, אבל עדיין מדובר באחד המקומות המרימים בתל אביב. וברגע שיושבים על דלפק העץ עם צלחת ברבוניות איימתנית, נזכרים איך אהבנו לשלוק אותם הרבה לפני שכל מקום שני בעיר התהדר בסשימי.
מה טעים: נו מה, תגיעו לבר ברבוניה ולא תזמינו ברבוניות מטוגנות לשלמות?
אווירה: המקום אליו הדייגים היו רוצים לבוא כדי לשתות בסוף היום, אבל הם נרדמים מוקדם מדי.
>> בר ברבוניה, בן יהודה 192 תל אביב
