אין כמו בבית: מאחורי הדלת הזאת מסתתר הסוד החדש של תל אביב

דלת הקסמים. הכניסה לבר הסודי ½3 (צילום שרון בן־דוד)
דלת הקסמים. הכניסה לבר הסודי ½3 (צילום שרון בן־דוד)

בר קוקטיילים סודי חדש נפתח אתמול בדירה פרטית בעיר, באווירת ספיק איזי כמיטב המסורת, כי זמנים קשים דורשים קוקטיילים קלאסים ואוכל מדוקדק בתחושה מחתרתית מסוימת. הבעלים: "בקורונה נוכחתי עד כמה אנשים שאינם קשורים זה לזה יכולים להפוך לקהילה מאוחדת. זה הקסם שאני רוצה לשחזר פה"

19 בדצמבר 2023

המלחמה – סליחה "שגרת החירום" – משנה גם את הרגלי הבילוי, אם עוד נותרו כאלה. מסעדות אמנם שבות לפעול, אך מצב הרוח הלאומי מכתיב הישארות בבית בטרנינג וכפכפים. שף שפתח מסעדה אצלו בסלון כבר פגשנו (הראמן של דין שושני) וכעת מגיע השלב הבא – ½3, בר קוקטיילים שנפתח בדירה פרטית.

ספיקאיזי בסלון. ½3 (צילום אנטולי מיכאלו)
ספיקאיזי בסלון. ½3 (צילום אנטולי מיכאלו)

הלוקיישן במרכז העיר סודי – כמיטב מסורת הספיק איזי, בקומה השלוש וחצי בבניין תל אביבי נטול מעלית. דלת שחורה ללא סימנים מזהים פרט למספר נפתחת – ואת פניכם יקבל ואדי ("אפשר להשאיר רק שם פרטי") הבעלים, הברמן והשף. בעברו הוא היה איש הייטק שהתאהב בעולם הקוקטיילים, והפך אותו לעיסוק עיקרי. "הגעתי למסקנה שאני רוצה לעשות את מה שאני אוהב", הוא אומר בחיוך ומספר על תחילת הדרך בברנקה, בר שכונתי ברחוב זמנהוף.

"הייתי לקוח קבוע, דיברתי עם הבעלים ושאלתי אם צריך ברמנים. בהתחלה היא הייתה מסויגת, אבל אחר כך הסכימה לתת לזה סיכוי – וזו הייתה הצלחה מסחררת מבחינת שנינו. עם הזמן ניהלתי את הבר, עשיתי הדרכות לברמנים ואני מכיר את עולם הקוקטיילים המון שנים. תמיד עניין אותי לחקור ולנסות טכניקות חדשות, לקחת חומר גלם ולהעביר אותו בטכניקה שהוא לא קשור אליה ולראות מה קורה. הרבה פעמים זה פלופ אבל לפעמים מצליח".

קוקטיילים בגבוה, קומה שלוש וחצי (צילום אנטולי מיכאלו)
קוקטיילים בגבוה, קומה שלוש וחצי (צילום אנטולי מיכאלו)

½3 נראה כמו סלון תל אביבי טיפוסי, רק פחות מבולגן ויותר מעוצב. פסנתר, מדפי ספרים ועבודות אמנות מקשטים את החלל ומבעד לחלון נשקפת חצר סודית חמודה וירוקה. אפשר לשבת בכיסאות גבוהים ליד הבר או להשתרע בכורסה, אם התמזל מזלכם ומצאתם אחת פנויה. תפריט הקוקטיילים מורכב משתי עמודות: משקאות מקוריים המבוססים על השריות מתוצרת בית, וקוקטיילים קלאסיים, "אבל לא הדברים הכי פשוטים אלא מעניינים יותר. בעולם הקוקטיילים חוזרים לאופנה משקאות משנות ה-20 וה-30, קצת יותר פיין ומתוחכמים".

כל קוקטייל בקטגוריה הראשונה נושא את שם ההשריה שעליו הוא מבוסס, למשל סלק (קמפרי סלק, ג'ין וקוואנטרו), דובדבן (מזקל דובדבן, אפרול, פורט), תה לבן (טקילה תה לבן, דיסארונו, אייריש קרים ושמנת) וקימל (וודקה קימל, פימס, סירופ ג'ינג'ר דבש וסודה). באגף הקלאסיקות תמצאו ג'סמין, סיידקאר, וייט ראשן ונגרוני שאף פעם לא נס ליחם. על אף התחכום וההשקעה המחירים מחירי בית, 40-42 ש"ח למשקה.

ורניקס מבית סבתא (צילום אנטולי מיכאלו)
ורניקס מבית סבתא (צילום אנטולי מיכאלו)

תפריט האוכל משתנה ומשלב בין גם כן מסורת ומודרניות, בין הבית הפרטי של ואדי, ללימודי בישול מקצועי בבית הספר "בישולים": פילמני (כיסונים במילוי בשר) וורניקס גבינה מאודים עם רוטב דובדבנים וחמאה ובצל מוחמץ ("למדתי מסבתא בגיל שש ומאז אני מכין בעיניים עצומות") מול "פסיפס בשרים" – פרשנות אישית לפאטה אן קרוט, ומוסלין דג ("הדליקה אותי הטכניקה שאפשר לקחת דג ולהפוך אותו למוס") על קרקר שיפון מתוצרת בית עם שמנת שום.

החלל הפצפון (כ-15 מקומות) יפתח את שעריו לראשונה בחמישי הקרוב (21.12). ימי ושעות הפתיחה גמישים ויפורסמו באינסטגרם. אם תרצה השם תתהווה ב-½3 קהילה, כפי שוואדי מקווה. "בקורונה נוכחתי עד כמה חשוב להיות בחברה, במיוחד לרווקים. ראיתי שאנשים שאינם קשורים זה לזה והפכו לקהילה מאוחדת עם עזרה הדדית עד היום. אינטראקציה בין אנשים היא הקסם שאני רוצה לשחזר פה".
הזמנות בווטסאפ 052-9767671