קצת יציבות לא תזיק: 3 מנות בטוחות שתמיד מרימות לנו את מצב הרוח

בזמן שעוד לא בברור מה מצב המלחמה באיראן ואם יש הפסקת אש או שעדיין זורקים כאן טילים, אנחנו מעדיפים להתמקד בדברים הידועים של החיים - שאוכל טוב תמיד מצליח לעודד אותנו, ושיש בתל אביב כמה מנות שאפשר תמיד לסמוך עליהן
אחרי 12 ימי מלחמה עם איראן, כל מה שנותרנו איתו זה חוסר וודאות. רגע אחד אנחנו בהפסקת אש, רגע שני שוב במקלטים, רגע שלישי ואנחנו מתקיפים באיראן והלופ התחיל מחדש. תעירו אותנו כשתגיעו להחלטה. בנתיים, אנחנו מעדיפים להיאחז במעט שנשאר בטוח בעולם הזה, ואכילה רגשית בהחלט נכללת בקטגוריה של "תמיד עובד לנו". היום אנחנו ממליצים לכם על 3 מנות שאף פעם לא מפספסות, שאפשר להיות בטוחים שירימו לנו את המורל ושאין סיכוי שלא נהנה מהן. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> זלזלו כמה שתרצו, אבל בתי הקפה בת"א שומרים על השפיות של כולנו
פריייד צ'יקן | אהרוני'ס פרייד צ'יקן
למה כדאי: אחרי יותר מדי שנים בהם עוף מטוגן בישראל היה בסך הכל שניצל, תל אביב כבר שופעת פרייד צ'יקן כהלכתו. מעטים עושים את זה טוב כמו אהרוני, שבנה ממלכת עוף פריך ועסיסי, ואז הוסיף עליה רטבים נוטפים מרוב אושר. מאכל מנחם מאין כמותו, העוף המטוגן של אהרוני תמיד קולע לחשק המאוד ספציפי של שילוב בין ציפוי פריך, שמנוניות קלה מהעור עסיסיות של בשר טעים במיוחד. קחו 2 חתיכות ותהיו מאושרים.
עם מה זה הולך: פופקורן עוף, מנה ממזרית של חתיכות קטנות ועגולות של עוף, מצופות בציפוי פריך עליו נמזג רוטב אומאמי מסתורי שקשה להפסיק לטרוף.
אפשר להיות בטוחים: כשהעוף טוב, אז הכל טוב.
>> אהרוני'ס פרייד צ'יקן, שרונה – אלוף קלמן מגן 3 תל אביב
למשלוחים
באן מי בקר | באן מי 13
למה כדאי: מאז נפתחה הכריכייה הקטנה והממזרה הזו, אנחנו מכורים לבגט. באופן כללי, מקומות שמגישים רק כריך מסוג אחד נוטים להתמחות בו, אבל רמת הדיוק של הבאן מי שנוצר כאן מתעלה גם על כריכים אחרים בעיר, והופכת לאחת המרעננות שאנחנו מכירים בעיר. פיק-מי מושלם ליום לא ברור. פטה בקר, פרוסות בקר, חמוצים יחודיים, עלי תיבול, רוטב מאגי, צ׳ילי אדום ואיולי חלומי. לא צריך יותר מזה לשדרוג היום.
עם מה זה הולך: צנונית מוחמצת, שזו מנת חמוצים שלא ידענו בכלל שאנחנו צריכים.
אפשר להיות בטוחים: שאחרי בגט אחד תרגישו כמו חדשים.
>> באן מי 13, נחלת בנימין 107 תל אביב
למשלוחים
סמאש בורגר | פריז טקסס
למה כדאי: מקדש הסליז המצוין שהגיע אלינו מגבעתיים השתנה לאורך הזמן שלו כאן, אבל מנה אחת נשארה מדויקת כפי שהיתה, ועבור הכסף שלנו, מדובר גם בסמאשבורגר הכי טוב בעיר. פצצת אומאמי משגעת עם 2 קציצות 100 גר' סמאש בורגר, גבינת צ'דר כפולה, רוטב צ'יפוטלה ובצל מקורמל. בלי ירקות מיותרים או ניסיונות לנפתח לשווא – המבורגר מושלם בכל צורה.
עם מה זה הולך: טראפל צ'יפס, הברקה קולינרית שמשלבת (מה שאנחנו מניחים שהוא שמן) כמהין, פרמז'ן, עירית וגרדת לימון, שמגיע עם רוטב קיסר מצוין. זה לא דומה לשום צ'יפס כמהין שפגשתם (שזה אומר: נטול ריח מדיף וסתמי של כמהין מזויף).
אפשר להיות בטוחים: שתצאו מזה שבעים, אבל לא בטוח שתצאו אחר כך מהבית.
>> פריז טקסס, הרצל 4 תל אביב
למשלוחים