זה כבר מוסד: 3 מסעדות ותיקות וטובות שלא רודפות אחרי טרנדים

בעיר שבה מסעדה בת חמש כבר נחשבת ותיקה והמרדף אחר הטרנד הקולינרי בלתי פוסק, צריך להגיד משהו בזכותן של מסעדות שמצליחות כבר 15 שנה פלוס לעשות בהצלחה את הדבר שלהן, לשמור על יציבות ואיכות במטבח ולטפח קהל נאמן. אז הנה, אנחנו אומרים
בעיר שבה גם מסעדה בת חמש שנים כבר נחשבת "מוסד" והמרדף אחר טרנדים מייצר מתקפת מקומות משובטים, צריך לומר משהו בזכות מסעדות טובות ויציבות מהדרג העליון שמצליחות לעשות את הדבר המאוד ספציפי שלהן כבר שנים רבות ולשמור על רמתן. בדרך כלל צריך בשביל זה שף עם אופי חזק משלו או מסעדן מקצועי עם חזון ברור, אבל מי שמצליח לספק לקהל שלו כבר 20-15 שנה את אותה סחורה מצוינת בלי להתבלבל מכל הרעש מסביב – ראוי להערכה של הסצנה כולה. בחרנו להמליץ היום על שלוש מסעדות כאלה שנדמה שהיו כאן תמיד ואפשר כבר להכתיר כמוסד בלי מרכאות. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> אכלנו יותר מדי עוגות כשרות לפסח. בחרנו את הטובות מכולן
>> הא לחמא טעימא: 15 בתי מאפה מעולים שפתוחים כרגיל בפסח
קנטינה
למה כדאי: השנה תחגוג הקנטינה 20 להיווסדה, במהלכן הייתה לאחד ממעוזי הברנז'ה התקשורתית-פוליטית-עסקית. בשנים האחרונות הורידו שם פרופיל והסלבז שעדיין יושבים שם במרפסת החולשת על שדרות רוטשילד לא מעניינים במיוחד את דור האינסטוש. כך הפכה הקנטינה מהמקום הכי מתוצפת בעיר למקום מושלם להתחבא בו. זה נהדר.
מה טעים: גם אם לא שמעתם על הקנטינה שנים, האוכל שם עדיין שומר על רמה גבוהה מאוד ומסמן אותה כאחת האיטלקיות הטובות בעיר. מנת הסינטה א-לה-מינוט על אורוגלה וספגטי הדג החריף עדיין מושלמות כביום היווסדן.
אווירה: שששש אל תסתכלו, אתם לא מאמינים מי התיישב בשולחן מאחוריכם.
>> קנטינה, רוטשילד 71
הטרקלין
למה כדאי: ב-2006 פתח השף יוסי בן אודיס את מסעדת הטרקלין בנחלת בנימין, ב-2014 הוא העביר אותה למבנה יפהפה בנווה צדק, וכל הזמן הזה הוא מספק את הגרסה האישית שלו לביסטרו בשר ויין מוקפד וקלאסי (וגם יקב בוטיק משלו, שאטו דה גלילי), בלי להתבלבל ממשבי רוח אופנתיים. זה יפה.
מה טעים: לכו על הקלאסיקות לפתיחה כדי להבין איך עושים אותן בול כמו שצריך (פאטה כבד, טרטר בקר, סלט קיסר), ומשם המשיכו ללא היסוס לאגף הסטייקים (כולם אוהבים את הסינטה על חלוק נחל לוהט, אבל סטייק קצוץ ביין אדום, שמערבב נתחי סינטה, פילה ואנטרקוט לצד פירה חמאתי, היא אחת המנות המשתלמות בעיר ב-86 ש"ח בלבד).
אווירה: קלאסית ועל-זמנית.
>> הטרקלין, היכל התלמוד 4
התרנגול הכחול
למה כדאי: במשך 20 שנה ליהטט שאול בן אדרת במסעדת קימל בנחלת בנימין והפך לאחד השפים המוכרים בארץ. ב-2011 הוא פתח את התרנגול הכחול בקניון G ליד מגדלי יו והתרחק מתשומת הלב התקשורתית,
מה טעים: ספריבס טלה – אמא'לה. צלוי באורגנו ולימון באופן שלא טעמנו בשום מקום אחר.
אווירה: נובורישית אבל בקטע טוב.
>> התרנגול הכחול, ניסים אלוני 10