סלייס סודי: 3 מגשי פיצה שאיכשהו עברו לכם מתחת לאף ולא שמתם לב

מרוב פיצריות לא רואים את המשולש: עם כל ההתלהבות שלנו מפיצות יוקרה שמבקשות מאיתנו לחתוך את הקראסט עם מספריים, כמעט ושכחנו שמתחבאות לנו בעיר עוד פיצות יוצאות דופן שאתם רוצים לאכול. כי מי לא רוצה לאכול את כל הפיצות האפשריות?
מאז ומתמיד תל אביב בורכה בפיצות נהדרות, אך בשנים האחרונות משהו השתדרג. מקומות כמו פיצה לילה הציגו לנו רמה אחרת של פיצות שף מוגזמות, ו"לה טיגרה" ענתה להם עם נאפוליטניות נפוחות, וכבר רחוקים הימים בהם טוני וספה הפכה את המשולש לריבוע. שוק הפיצות הנוכחי לא מובל בטרנדים ולא תקוע במקום, אלא ממשיך להפתיע ולהתפתח ולהשאיר מאחור זכרונות ממגש של פיצה ב-20 ש"ח. נו, אם לא יותר זול, לפחות יותר טעים. היום אנחנו ממליצים על 3 פיצריות תל אביביות מעולות שאולי פספסתם מרוב משולשים. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.
נוט יור נונה'ס
למה כדאי: מאחורי השם המתריס "Not Your Nonna's" (שמתייחס לסבתא האיטלקיה שלאף אחד מאיתנו אין) מסתתר פופ-אפ קיצי שישרוד עד ספטמבר מבית פיצה איקס המעולים, שלראשונה מתנסים בנפוליטאנית מסורתית. אבל כמובן שבדומה לאחות הגדולה, המסורת נגמרת ברגע שהתוספות מגיעות ומאפשרות לכם לאכול פיצות עם בצק נאפוליטני וטופינגז שיביכו איטלקים. יופי, הם לא מבינים כלום, תאכלו איך שבא לכם.
מה טעים: "הנסיכה בצהוב", שכשמה כן היא פיצה צהובה – זאת הודות לעגבניות שרי צהובות, מוצרלה, בזיליקום, גרעיני חמניה קלויים ופרמזן.
אווירה: שוק שיפחיד איטלקים, אבל ישמח ישראלים.
>> נוט יור נונה'ס, שפר 2 תל אביב
>> בעזרת השף: פסטיבל האוכל של נמל תל אביב בכל זאת יוצא לדרך
פיצה קראפט
למה כדאי: אי שם ב-2017 פתח דוד קפלן את פיצה קראפט בירושלים, וכמעט מיד היא נבחרה כאחת מ-50 הפיצות הטובות בעולם ברשימת Top50 היוקרתית. ובכל זאת, הגעתה לתל אביב בדצמבר האחרון עברה מתחת לרדאר של רוב בני העיר, ואנחנו חושבים שאנחנו יודעים למה – מי בתל אביב עוד הולך מרצונו החופשי לכיכר אתרים?
מה טעים: "פיצה פינוקית" שהיא פיצה עם קממבר, קונפי שום ודבש, עם בצק שעבר התפחה של 72 שעות, שמעניקה לה מרקם אוורירי וגמיש אך קריספי בעת ובעונה אחת.
אווירה: מי היה מאמין שנרצה לחזור לכיכר אתרים?
>> פיצה קראפט, הירקון 169 (כיכר אתרים) תל אביב
אליעזר פיצה
למה כדאי: כי ברור לנו שהסיבה שהפיצה כנענית (נו, שם מונפץ אבל ניחא) של אליעזר פיצה עוד לא תפסה יותר זה שהיא תקועה בין עבודות רכבת, אבל היא שווה את המעבר דרך הפיח. כי הבצק אמנם לקוח ממתכון משפחתי איטלקי עתיק יומין, שמייצר סלייס דקיק וגמיש, אבל הטופיגנז הם כולם מייד אין יזרעאל באווירת כחול לבן.
מה טעים: פיצה אנשובי ובצלים עם מטבל עגבניות שדי שרופות או סלסת עגבניות חריפה.
אווירה: מחבוא טעים בין העבודות שאם רק ישרוד עד שיסיימו יזכה לגדולות.
>> אליעזר פיצה, בן יהודה 126 תל אביב