לתפוס את כולם: 3 מקומות עם פוקי שהופך את הקערה על פיה

כמו פאזל אינסופי. פוקישופ (צילום: ספיר קוסא)
כמו פאזל אינסופי. פוקישופ (צילום: ספיר קוסא)

הקערות מהוואי כבר התפשטו לכל העולם פחות או יותר מרגע שנפל האסימון שאפשר להחליף את הדגים הנאים בכל חלבון אחר, וזו עדיין תישאר מנה בריאה וטרייה שתמיד כיף לזלול, וגם בתל אביב ישנן כמה נציגות מצוינות למנה המרעננת

בכל הנוגע לאוכל, קשה להגיד שאנחנו במערכת טיים אאוט נוטים לעודד בחירות בריאות. בכל זאת, אנחנו נוטים יותר לעשות כתבות על מסעדות הדוניסטיות, ופחות על מכוני כושר. אבל מדי פעם גם אנחנו יודעים שצריך לאכול משהו בריא, וגם אם הקלישאה של "גם בריא יכול להיות טעים" היא סלוגן בלתי נסבל של דיאטניות, לעיתים (רחוקות, נו) היא גם נכונה. במקרה של קערות פוקי, היא נכונה כפליים, וזה גם אינסטגרמי בטירוף. היום אנחנו ממליצים על 3 מקומות שמגישים פוקי כהלכתו. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> פיצה אמורה: האחים הצעירים הביאו את אהבתם לפיצה למרכז שוסטר

פיק א פוקה

למה כדאי: קודם כל כי הוא מבית "זה סושי", כלומר "פוד טרמינל", שמבינים דבר או שניים באוכל טרי, צבעוני ומפוצץ בטעמים. הוא נפתח ממש בתקופה האחרונה, ומציע משלוח פוקי לבחירה (כי זה קצת הקטע של פוד טרמינל), טרי ועמוס בכל טוב לפי איך שתרצו להרכיב אותו, או ב-3 אופציות לבחירה.
מה שמים בקערה: טופו, סלמון נא או צלוי, טמאגו, שרימפס מאודה, עוף צלוי, טונה אדומה נאה או מיקס סלמון וטונה, ורשימת טופינגז ארוכה שמזמינה להתפרע.
אווירה: יושבים בבית ומרגישים על החוף
>> פיק א פוקה, להזמנות

פיק א פוקה, זה סושי (צילום ניקי טרוק)
פיק א פוקה, זה סושי (צילום ניקי טרוק)

פוקי שופ

למה כדאי: רשת פוקישופ השאירה רק סניף אחד בתל אביב, אבל מזל שזה סניף רוטשילד היפה. שם תמצאו קערות צבעוניות עם מגוון רחב מאוד של אופציות למלאן, בדגש על הטריות וחומרי גלם במצבם המקסימלי, שביננו זה הסוד לפוקי באמת מוצלח.
מה שמים בקערה: הדגש כאן הוא על נטו דגים ונטו טריות, אז הכי כדאי ללכת על אחת ממנות הבסיס טופו, טונה וסלמון, אבל שמנו עין על מנה חדשה של כדורי דג שטוגנו באייר פרייר, וזה נשמע יאמי.
אווירה: רוטשילד, לטוב ולרע.
>> פוקישופ, הרצל 10

פוקישופ | צילום: שני צדיקריו
פוקישופ | צילום: שני צדיקריו

שי שי

למה כדאי: זה נכון שספוט אוכל הרחוב האסייתי הוותיק מוכר יותר עבור הרולים הענקיים שלו ופחות עבור הקערות הנאות, אבל הם בכלל לא פראיירים בגזרת הפוקי, גם אם הם קוראים לזה "קערות אורז". חבר'ה, אנחנו יודעים לזהות פוקי. בשי שי לא דוגלים בשיטת הרכב זאת בעצמך, ומציעים 7 מנות פוקה שונות בהרכבה חכמה, כי ביננו תמיד קשה לבחור, אז טוב שמחליטים עבורנו.
מה טעים: קערת הטונה סלמון, שקלטו מה יש בה: טרטר טונה אדומה פיקנטית עם כוסברה וטרטר סלמון עם יוזו ובצל ירוק עם אורז חמים, מלפפון, סלק טרי, פטריות שיטאקה, מעט פרי העונה, אדממה, בוטנים, צ'יפס בטטה ובצל מטוגן עם ויניגרט צ'יפוטלה. דאמן.
אווירה: עדיין לא נהרסה על ידי עבודות הרכבת, אז מהירה וטעימה.
>> שי שי, אבן גבירול 33

זה פוקי זה. שי-שי. צילום: מתוך עמוד הוולט
זה פוקי זה. שי-שי. צילום: מתוך עמוד הוולט