שים לי עליו תפוח: 3 המבורגרים עם תוספות בלתי רגילות

מתפלפלים פה. המבורגר ברוטב פלפלת צרפתי. טאבי'ס. (צילום: מתוך עמוד הוולט)
מתפלפלים פה. המבורגר ברוטב פלפלת צרפתי. טאבי'ס. (צילום: מתוך עמוד הוולט)

היצע ההמבורגרים העירוני תמיד מלא בהפתעות, אבל מדי פעם אנחנו נתקלים בטופינגז שמפתיעים גם את שועלי הקציצות הוותיקים ביותר. אם נשארה לכם קצת הרפתקנות בגוף, אתם חייבים לטעום את ההמבורגרים יוצאי הדופן האלו

אהבתנו הנצחית להמבורגר בלתי מעורערת, אבל בשלב מסוים המבורגר זה המבורגר. הקציצה אולי משתנה, הלחמנייה מתחלפת, אבל הפורמט די קבוע ועשוי לשעמם, כל עוד לא מגוונים עם תוספות. הו כן, תוספות ההמבורגר – ההמצאה הכי גדולה מאז תוספות על פיצה. אנחנו לגמרי אנשי גבינה-בייקון ברגיל, אבל מדי פעם נחמד להפתיע את בלוטות הטעם עם יציאה מיוחדת, והיום אנחנו ממליצים על 3 המבורגרים שבאים עם תוספת שלא תשאיר אתכם אדישים. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> כשמסעדת מונאר מסיימת לעבוד, בבר המטוגנים Fritto רק מתחממים
>> פלורה: בנקסט-דור של לונל אין אף מנה שחוצה את קו ה-50 ש"ח

המבורגר ברוטב פלפלת צרפתי | טאבי'ס

למה כדאי: ההמבורגריה השכונתית והמשפחתית הזו חדשה יחסית, אבל כבר הביאה יציאה שגורמת לבטן שלנו לעשות קולות של נמר. רוטב פלפלת, אותו רוטב צרפתי קרמי שהפך את הסטייקים לפי אלף יותר טעימים באייטיז, עושה להמבורגר שדרוג, ועם הבצל הקריספי שמוסיף מרקם בכלל יש פה יציאה יוצאת דופן.
מה יש בזה: קציצת בקר 250 גרם עם פלפלים קלויים, מלפפון חמוץ ביתי ובצל קריספי.
אווירה: פלאשבק לעידן שאפילו לא ידעתם שאתם מתגעגעים אליו
>> טאבי'ס, לינקולן 19 תל אביב

טאבי'ס. צילום: יעל גבאי
טאבי'ס. צילום: יעל גבאי

ספיישל פורט | פורט 19

‫למה כדאי: רשת ההמבורגרים הממזרית היא בין המקומות האחרונים שבאמת מתאמצים לחדש לעצמם ולנו כל פעם מחדש דרך הספיישל החודשי המשתנה, שתמיד מביא הברקות. רק לאחרונה מבקר המסעדות של טיים אאוט במיל' עודד קרמר הלין על תוספת הבמבה (דווקא אהבנו), אבל הספיישל של החודש בסניפי תל אביב הרבה יותר מעניין, עם יציאה בשרית בדמות שקדי עגל ויציאה צמחונית בדמות זוקיני מטוגן.
מה יש בזה: פורט קצבים, אייסברג, עגבנייה, בצל סגול, חמוצים, זוקיני בצ׳יפסר, שקדי עגל עסיסיים וגבינת פרמז׳ן מגורדת. שימו לב לשלוף את השיפודים של השקדים!
אווירה: אתם שפן הניסיונות של פורט 19, ואתם מתים על זה.
>> פורט 19, הרצל 20/החשמונאים 95/שלמה המלך 2 תל אביב

ספיישל פורט עם זוקיני מטוגן ושקדי עגל. פורט 19. (צילום: מתוך עמוד הוולט)
ספיישל פורט עם זוקיני מטוגן ושקדי עגל. פורט 19. (צילום: מתוך עמוד הוולט)

תפוחי עץ Dolce | גורמה 26

למה כדאי: כי קשה מאוד לצלוח המבורגר מתקתק ולצאת עם הקציצה למעלה, אבל בהמבורגריה הצרפתית הוותיקה ממקווה ישראל יש מנה שהצליחה לפצח את הקוד עוד עם הקמתה – קציצה עסיסית, פירורי גבינה כחולה שנמסים מהחום שסוגר עליה, וחתיכות של פרי אחד מקורמל שמעולם לא חשבתם שיתאים להמבורגר, אבל איכשהו מוסיף את הקראנץ' המתקתק הנכון.
מה יש בזה: בשר בקר עם גבינה כחולה, ותפוח עץ מקורמל. כן, מה ששמעתם, התפוח הזה לא הולך לעשות את רופא השיניים שלכם מאושר.
אווירה: יציאה צרפתית בחום הדרום תל אביבי.
>> גורמה 26, מקווה ישראל 26 תל אביב

רק קחו ביס אחד. גורמה 26 (צילום: גורמה 26\אינסטגרם)
רק קחו ביס אחד. גורמה 26 (צילום: גורמה 26\אינסטגרם)