חתוך את השמיים: 3 כריכי עוף שעושים את זה אחרת מכולם

עוף בשינקין של ישראל אהרוני (צילום: אסף קרלה)
עוף בשינקין של ישראל אהרוני (צילום: אסף קרלה)

מה כבר אפשר להמציא מחדש עם עוף? ובכן - הכל. כי עם כמה שכולנו גדלנו על שניצל וכריך עוף פשוט, העולם משתנה וכך גם מה שאפשר להוציא מהבשר הכל כך בסיסי הזה. רק תשאלו את ישראל אהרוני, שהפך את העוף שלו לאימפרייה קטנה - והוא לא היחיד

בהתחשב בכמה שהוא לוקח חלק משמעותי בתפריט שלנו, העוף לא מקבל את הכבוד הראוי לו. תאוות הבשרים ששמורה לבקר והפאסון של הדגים לא קיימים אצלו, אבל מי שבאמת מבין את הפוטנציאל הענק של העוף ואשכרה יודע לשלב אותו עם רכיבים אחרים יכול להפוך את החלבון הבסיסי הזה למנת מלכים, על אחת כמה וכמה כשהיא מגיעה בתוך פחמימה הוגנת, ומספקת טייק קצת שונה על כריך העוף הקלאסי. היום אנחנו ממליצים לכם על שלושה כריכי עוף שעושים את זה אחרת, ומעיפים את העוף למחוזות שונים.  לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> הא לחמא טעימא: 15 בתי מאפה בתל אביב שפתוחים כרגיל בפסח

עוף בשנקין

למה כדאי: כי אהרוני הוא תו תקן שמוכיח את עצמו כבר עשרות שנים, והסיבוב עוף הנוכחי שעובר עליו ועל משפחתו מוציא ממנו, ומחומר הגלם הבסיסי הזה, את הטוב ביותר. נכון, יש את הקריספי צ'יקן הנפלא שלו גם, אבל הכריך הבאמת מיוחד מסתתר במעדניית העוף שלוקחת את הרוטיסרי צ'יקן בזיגוג אסייתי הנהדר שלו, ומקפיצה את טעמו.
מה טעים: סנדוויץ' סלט עוף אסייתי, שמפרק את העוף של אהרוני לתוך לחם פרנה מצוין שמלא גם ב(קחו נשימה): קולורבי, בצל ירוק, כוסברה, מיונז, סרירצ'ה, שמן צ'ילי, סויה כהה ובהירה, דבש, שום, ג'ינג'ר וקריספי שאלוט ברוטב פיקנטי-חריף. חגיגה לחושי הטעם.
אווירה: דופקים כריך ענק בלב שנקין כמו מלכי העיר, מה רע?
>> עוף בשנקין, שינקין 55

עוף טוב הכל טוב. כריך העוף של הקצביה בשינקין. צילום: מתוך האינסטגרם katsavia
עוף טוב הכל טוב. כריך העוף של הקצביה בשינקין. צילום: מתוך האינסטגרם katsavia

באן מי 13

למה כדאי: כי הוויאטנמיים הבינו משהו ממש מיוחד על מילוי של כריך, מרגע שפגשו את הבגט הצרפתי, ויצרו מנה שמשבשת את כל מה שידעתם על מוקפץ בבגט. המקום הקטן הזה בשוק לוינסקי מכין גרסה כל כך פשוטה ומדויקת של הבאן מי עד שהיא מוציאה מהעוף טעימים שאפילו הוא לא ידע שיש לו.
מה טעים: זה היתרון במקומות שמכינים רק מנה אחת מרכזית – לא צריך להתלבט. קחו באן מי עוף ולא תתחרטו על הרגע הזה לעולם.
אווירה: אם תתגנבו לחצר האחורית, אז פינה שקטה וקסומה לביס חלומי.
>> באן מי 13, נחלת בנימין 107

באן מי 13 (צילום יעקב בלומנטל)
באן מי 13 (צילום יעקב בלומנטל)

סילי קיד

למה כדאי: כי בכל זאת, אי אפשר להתעלם מגל כריכי העוף המטוגן שפשט על העיר בשנים האחרונות. ואם כבר מטגנים את העוף, למה לא לעשות את זה בגרסה הקוריאנית – שזה אומר משוך ברוטב חריף-מתוק נפלא שמקפיץ את הפריכות לרמה חדשה.
מה טעים: מנת הסאול – פרגית בציפוי קריספי שמרוחה בגלייז קוראני חריף-מתוק עם איולי לימוני, מלפפון חמוץ וקולסלאו – מנה כל כך טעימה וחריפה שכל מה שתצליחו להגיד אחריה זה "'קים ג'ונג' איל", כי הפה שלהם יהיה לוהט.
אווירה: בתל אביב, קליפורניה או סאול, כולם מזיעים באותה הצורה.
>> סילי קיד, יונה הנביא 48

זה ישאיר סימן על הבגדים. סילי קיד (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם sillykid.tlv)
זה ישאיר סימן על הבגדים. סילי קיד (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם sillykid.tlv)