טעם העיר: 3 מנות מיתולוגיות שהגדירו את תל אביב מחדש

תל אביב ידעה את חלקה במנות אייקוניות שנשארו במעמקי הזיכרון שלנו גם שנים אחרי שטעמנו את הביס האחרון, אבל רק הטובות ביותר שורדות עד עכשיו. הן חצבו את מיתולוגיה ביס אחר ביס, רצו מפה לאוזן ונחקקו בהיסטוריה - אבל חשוב מזה, אנחנו עדיין יכולים לאכול אותם גם היום
קשה מאוד להגדיר מה הופך מנה למיתולוגיה עירונית, אבל קל מאוד לזהות אחת – היא תעמוד בתפריט כמה שנים, תהפוך לשם נרדף כמעט למסעדה. כל ביקור במקום יחייב אתכם לקחת אותה, או לפחות לנסות פעם אחת כדי לראות אם המיתולוגיה עומדת בפני המציאות. אתם תספרו שאכלתם אותה בהנאה, אולי אפילו תשמחו לשחוט את הפרה הקדושה, אבל תמיד תמשיכו לזכור את הפעם ההיא שאכלתם אותה, ואת הסיבה שהיא הפכה למיתולוגית – כי אתם, ואנחנו, ממשיכים להתעסק בה. היום אנחנו ממליצים על 3 מנות שהפכו לאייקוניות בעיר, והרוויחו את המיתולוגיות שלהן בצדק. לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> פופ-אפ מבית פיצה איקס יאכיל את שוק הכרמל עם נפוליטנית בעבודת יד
בורקס סרטנים | בסטה
למה כדאי: כי יש מעט מאוד מנות בהן המיתולוגיה כבר הפכה לסיפור עצמו, ולמרות שהבורקס סרטנים קיים רק 15 שנים, האימפקט שלו על העיר (ועל בורקס) עדיין מרוגש במסעדות יוקרה לא מעטות שמנסות לשחזר את המשחק המרקמי המבריק, שלא לדבר על הטעמים. אל תיפלו בזה, בואו לאכול את המקור.
מה הפך אותה למיתולוגית: בצק עלים במילוי בשר סרטנים כחולים טריים ותפוחי אדמה, קרם פרש, תבלינים וציר סרטנים. באמת שלא צריך להכביר במילים.
מה תזכרו: שסרטנים שעשויים נכון יכולים לנצח כמעט כל בשר אחר.
>> בסטה, השומר 4 תל אביב
חלונות ניו יורק | הדסון
למה כדאי: כי הבשרים של הדסון, גם אלו שמככבים בסניף הקליל יותר בלילינבלום, כל כך טעימים עד שזה כמעט ונחשב לממתק. למעשה, המנה האייקונית הזו לפעמים מוזמנת במסעדה בתור קינוח, אבל בכלל נולדה כמנה עיקרנית (עם ריזוטו). היא כאן עוד מ-2008, ממש קצת אחרי הקמת המסעדה, ונשארה כמסורת מקומית שמנגבים עד טיפת הרוטב האחרונה.
מה הפך אותה למיתולוגית: שילוב מפוצץ שכל בין סינטה עשויה למידיום רייר ורוטב טופי יפני שמטמטם את החושים. ביס אחד ואתם לא מאמינים שיש טעמים כאלה בארץ.
מה תזכרו: את ערבוב הטעם בתוך הפה שמוציא מבשר דברים שלא ידעתם ששם.
>> הדסון, הברזל 27 תל אביב/ לילינבלום 41
המבורגר ביין | קופי בר
למה כדאי: כי גם כאשר המסעדה ברחוב יד חלוצים נסגרה, המורשת של הקופי בר ממשיכה במשלוחים, מה שאומר שהמצוינות של קבוצת R2M והיד של רותי ברודו מהדהדים גם בקופסה ארוזה. המהדרין יגידו שבלי האווירה מלאת הקלאס של המסעדה זה מרגיש חסר, אבל ספק אם ביס אחד מהמנה הזו לא ישלח אתכם להרגיש כאילו אתם באמצע סעודת יוקרה בפריז.
מה הפך אותה למיתולוגית: העובדה שהיא הבהירה לנו שגם אוכל רחוב שכולם מכינים אפשר להמציא מחדש כמנה יוקרתית עוד ב-1995, ועם המבורגר מנתחים מובחרים של שפונדרה ואונטריב ששוחה ברוטב יין אדום וציר בקר, זו מנה ששכנעה גם את אחרון טורפי הבורגר לוותר על לחמנייה.
מה תזכרו: שזה אמנם משלוח, אבל זה עדיין רותי ברודו.
>> קופי בר, להזמנת משלוח