Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

טעם של פעם: 3 המסעדות הוותיקות בת"א עם 262 (!) שנות ניסיון מצטבר

עלי גפן ממולאים, פאר שולחן המזאטים. אולימפוס (צילום מעמוד האינסטגרם olympus_restaurant_)
עלי גפן ממולאים, פאר שולחן המזאטים. אולימפוס (צילום מעמוד האינסטגרם olympus_restaurant_)

הן יכולות להיות סבא שלכם: קשה מאוד לשרוד כמסעדה בתל אביב, ועוד יותר קשה לשרוד במשך עשורים, ותאמינו או לא יש כמה מסעדות בתל אביב שקדמו את הקמת מדינת ישראל. מה רע בקצת חזרה לשורשים דרך עם איזה טשולנט או סלט ביצים עם גריבלאך?

26 במאי 2025

לחברה המודרנית יש בעיה עם כבוד לזקני השבט שלנו. החדש והצעיר והמהיר והטרנדי תופס לא פעם את המקום של בעלי הניסיון, ומפעם לפעם אנחנו אוהבים להיזכר שיש המון מה ללמוד מהוותיקים – או במקרה של סצנת האוכל המקומית, המון מה לאכול מהם. בתל אביב יש כמה מסעדות שחצו את קו 80 השנה – מספר פשוט מדומיין בשוק שבו מקומות נסגרים על ימין ועל שמאל. היום אנחנו ממליצים על 3 המסעדות הכי וותיקות בכל תל אביב.לא מתאים לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> אסף גרניט, בוא ותאכל את הסנדוויץ' הזה ותגיד שאתה לא מתבייש

אולימפוס

למה כדאי:המסעדה היוונית-בלקנית הזו נפתחה ב-1932 בפינת הרחובות קישון-לוינסקי על ידי שלמה סטרומזה שעלה מסלוניקי, והייתה בית גידול לטבחים ומסעדנים רבים שהמשיכו אחר כך לפתוח מסעדות בלקניות משלהם כמו תרמית פרמידה. בשנות ה-90 היא עברה לידיו של סלוניקאי אחר, פפו נחמן שמנהל את המקום עם בנו וכלתו, ומכין את אותו אוכל ים תיכוני מסורתי עוד משנות השלושים.
מה טעים:יש לנו מילה אחת עבורכם: מ-מ-ו-ל-א-י-ם. על לא דבר.
אווירה:בת 93 שנים עם אפיל של מסעדת פועלים.
>> אולימפוס, קרליבך 47

מסעדת אולימפוס. צילום:אנטולי מיכאלו
מסעדת אולימפוס. צילום:אנטולי מיכאלו

מסעדת שמוליק כהן

למה כדאי:לא פחות מארבעה דורות בשלנים עברו במסעדה הזו, ותומר רוזין, הנין של רבקה (אמו של שמוליק כהן), הוא זה שמנהל את העניינים יחד עם אמו ציפי. ההיסטוריה המכובדת הזאת עשויה להסביר את קסמו של המוסד שמגיש אוכל יהודי מזרח אירופאי כמו בשטעטל, עם מפות לבנות מגוהצות, אווירה שמחה ותצלומים מפעם על הקירות שמזכירים לנו כי מדובר בפיסת היסטוריה מכובדת.
מה טעים:קלאסיקות מבית סבתא (לפחות סבתא כלשהי), כמו גפילטע פיש כהלכתו עם חריין, טשולנט, רגל קרושה לחובבים או סלט ביצים עם גריבלאך.
אווירה:בת 89 שנים, אבל שמורה כאילו אתמול ברחתם מאירופה.
>> שמוליק כהן, הרצל 146

מסעדת שמוליק כהן. צילום: באדיבות המסעדה
מסעדת שמוליק כהן. צילום: באדיבות המסעדה

קיטון

למה כדאי:מנשה קדישמן אמר על קיטון ש"כולנו הומלסים בנשמה וקיטון מזכיר לנו את הבית שאבד". הציטוט הזה מסביר הכל – את קסמה של קיטון, את העובדה שהיה למקום עבור תל אביביים של לפני קום המדינה, כבר אז, כפיסה נוסטלגית מבית שאבד, וגם את העובדה שהיא ממשיכה לשרוד גם היום באותה המתכונת.
מה טעים:כל הקלאסיקות של פעם – החל מקיגל, כבד קצוץ וצימעס, כלה בוורניקס רכים וממולאים תפוחי אדמה (אל תפספסו אותם) ועד טשולנט בשרי לפי הספר.
אווירה:בת 80 שנים, אבל מרגישה כמו בית. לפחות בית אשכנזי.
>> קיטון, דיזנגוף 145

סבא היה מאושר מזה. קיטון (צילום: יחסי ציבור)
סבא היה מאושר מזה. קיטון (צילום: יחסי ציבור)
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!