האחד והיחיד: 4 עסקי אוכל חדשים שמתמקדים בדבר אחד בלבד
לפתע קלטנו שרק במהלך השבוע וחצי האחרונים נפתחו לא פחות מארבעה עסקים חדשים בתל אביב שהעדיפו לא להעמיס, ובחרו להתמקד במוצר אחד ספציפי - ולעשות אותו באופן הטוב ביותר. עם השראות ממרוקו, צרפת, הולנד ואמריקה, אלו ארבעה מקומות עם מומחיות ספציפית שנפתחו ממש עכשיו
היו ימים בהם בני אדם היו מתגאים במומחיות. אדם היה לומד שנים להיות סנדלר, והתמחה אך ורק בתיקון נעליים. כך גם הקצב, החלבן, המורה וכל איש מקצוע. מאז הקפיטליזם והמהפיכה התעשייתית עשו שמות בהתמקצעות, ופתאום כולם למדו להיות מולטי-מקפים. כך גם עם האוכל – מקומות שבעבר נהגו להתמחות ביצירת דבר מה אחד היום פתאום התחילו להגיש מלא סוגי מנות, ולכל מסעדה איטלקית יש איזה המבורגר בתפריט. לכן שמחנו לראות שבמהלך השבוע וחצי האחרונים נפתחו לא פחות מארבעה מקומות שמתמקדים רק במאכל אחד, ומנסים לעשות אותו הכי טוב – מופלטה ממולאת, קרואסונים מיוחדים, פופקורן כמו שלא טעמתם והממתק הכי אהוב בכל הולנד. לחיי המומחיות.
>> בית קפה של קוסמת וחנות פרחים לרקוד בה. זאת העיר של צליל דנין
>> כובע הפוך ושטריימל: "אנדרגראונד מאה שערים" היא שק סטריאוטיפים
1. מופלטה
אולי אתם מכירים את מאכל המימונה, אבל לא הכרתם כזה. "נונה מופלטה בשוק", שהגיעו אלינו משוק מחנה יהודה בירושלים, ממלאים את המופלטה שלהם בהרבה יותר מרק חמאה ודבש (למרות שברור, יש גם את זה). במקום זה הם דוחסים פנימה ים של רכיבים ליצירת מופלטה מלוחה ודמויית קרפ, שמשתמשת בבצק כדי ליצור ארוחה קלילה ומלאה במחיר נוח. וואלק, רעיון לא רע, אפילו האשכנזים ביננו הסתקרנו.
לפרטים נוספים
2. סטרופוופל
אם התמזל מזלכם לבקר באמסטרדם, אתם כבר יודעים טוב מאוד כמה שדוכן סטרופוופל בתל אביב זו בשורה של ממש, אבל אם לא, "סטרופי" ילמד אתכם מה ההבדל בין סטרופוופל קשיח מהסופר לאחד טרי הישר מהסטרופוופלמייקר. אנחנו מנחשים שככה קוראים לזה. בכל מקרה, בדוכן החדש שקם על אבן גבירול יש גרסה טריה וגדולה והו כה מתוקה, שאפשר כמובן גם לקחת עם תוספות מוגזמות אם בא לכם למות מהרעלת סוכר מהנה.
לפרטים נוספים
3. פופקורן בטעמים
כבר התרגלנו לטעמי חמאה ומלח של הפופקורן המסחרי בארץ, אבל תמיד הבטנו בקנאה באחינו האמריקאים שבלסו פופקורן בטעמים שאללה איסטור. "אדון פופ" מנסה להכניס קצת טעם לחיים שלכם, ושמעו – יש לו חתיכת טעמים יוצאי דופן, החל מלוטוס ופיסטוק ועד לפרמז'ן ושום-בצל – והכל בעזרת מחיות איכותיות וחומרים טבעיים. וזה גם עולה בהתאם. פופקורן חמוץ בטעם ענבים כבר טעמתם?
לפרטים נוספים
4. קרואסון
יש לא מעט מקומות בעיר שמתמקדים בקרואסון, אבל מקום שגם מכניס לתוכו מלא דברים כבר המון זמן לא היה. "קוראסון" – כן, השגיאה במקור, זה יעני גם לב בספרדית – שנפתח בבוגרשוב מתמקד במאפה הצרפתי, ועושה זאת באהבה גדולה עם כריכי קרואסון, קרואסונים מתוקים, קרואסונים מושחתים ואפילו שלגון מגנום בתוך קרואסון, שזו באמת ההגדרה שלנו ללב.
לפרטים נוספים