הבראנצ'ים החדשים של תל אביב: 5 ארוחות שישנו לכם את הסופ"ש

חול המועד נגמר, השמש מתחילה להתכונן לקיץ וזה בדיוק הזמן לארוחה האהובה עלינו ביותר, בדיוק בגלל שהיא לא החשובה ביותר ביום: לא פחות מ-5 בראנצ'ים חדשים הושקו עם החזרה לשגרה, ואנחנו עושים לכם סדר בין בראנץ' סטייל מזללה יפנית לזה שמביא את הבוקר התאילנד וזה שירגיש לכם יוקרתי מדי
צריך להיות אדם ממש כבוי מבפנים כדי לא לאהוב את הדבר הנפלא שנקרא בראנץ – לא ברקפסט ולא לאנץ', יציר הכלאיים מערבב בין מנות קלילות של השעות המוקדמות לטעמים היותר מורכבים של ארוחת צהריים ראויה לשמה. ותל אביב בהחלט בצד שאוהב בראנצ'ים, ובמיוחד עם החזרה לשגרה מחול המועד. לא פחות מחמישה בראנצ'ים חדשים צצו עם תום החג, ואנחנו פה לעשות לכם סדר. העיקר שתזמינו מימוזה.
>>
שיפודים יפניים ולחם עננים | גייג'ין
מנות ביצים רוטטות, שיפודים קטנים, קוקטיילים ומאצ'ה – כבר לא צריך להיתקע שעות במטוס כדי לחוות את סצנת האוכל המופרעת מטוקיו ואוסקה. בשעות הבוקר בסופ"ש, האיזקאיה מלילינבלום פושטת את הלבוש היוקרתי (כלומר, את הסושי והצלחות הקטנות), ומתחפשת למזללה קלילה ובועטת בג'ינס וסניקרס. בעינינו זה עושה לה רק טוב, כי זה בדיוק מסוג המקומות שחסרים בעיר.
מה אוכלים: טריפל אג סנדו – כריך במילוי ביצים בשלוש שיטות הכנה בתוך לחם שוקופאן במרקם עננים, אוקונומיאקי שזה שרימפס שכולו אוממי, מחלקת שיפודים קטנים וכיפיים, טמאקי טרטר טונה מגולגל ביד עם בצל ירוק ושומשום ועוד ביסים סקסיים ואינסטגרמיים. הקינוחים לוקחים את הקונספט עוד יותר לקצה אם זה בכלל אפשרי, למשל עוגת גבינה באסקית מאצ'ה וסמיפרדו קפה עם מרשמלו חרוך, קראמבל חיטה ופטל פריך.
כמה משלמים: שלא כמו בערב, הבראנץ' בגייג'ין הרבה יותר נוח לכיס. המחיר עומד על כ-60 ש"ח בממוצע למנה, ועל אף הפיתוי אין צורך להזמין את כל התפריט כי מנה או שתיים מספיקות כדי לא לצאת רעבים. וזו סיבה נוספת שצריך עוד מקומות מהסוג הזה.
מתי שישי-שבת 12:00-15:30
לילינבלום 29, להזמנות

הביצים של הגיס והקוקטייל של האישה | קונתאי
"בתאילנד אין כמעט מנות שאוכלים אך ורק בבוקר. אין ארוחת בוקר כמו שאוכלים בארץ, וביצים מגיעות בקונטקסט אחר, למשל בתוך מרק", מסביר שף תומאס זוהר את הדילמה שעמדה בפניו לקראת פתיחת סרוויס בוהוריים בסופ"ש. לכן רוב המנות מקורן בתפריט הקבוע, כשגורם ההפתעה מופיע בספיישלים, בקוקטיילים ובאווירה הנעימה, במיוחד כשיושבים בחוץ והשמש מחממת.
מה אוכלים: "הביצים של גיסי" – ביצים מבושלות ומטוגנות, כך שהפנים רך וקטיפתי והמעטפת פריכה, עם שברי שאלוטס ושום פריך ברוטב תמרהינדי חמוץ מתוק ("מנה חגיגית שמגישים בחתונות ואירועים מיוחדים"), והגרסה התאילנדית לדייסת אורז מאורז מבושל ("עד מוות, מאתמול") עם שרימפס וסקאלופס בשמן שום, ג'ינג'ר, בצל ירוק וכוסברה. חוץ מזה, סום טאם וכנפי דג מטוגנות אנחנו מוכנים לאכול בכל יום ושעה. אם בתפריט המשקאות מופיע קוקטייל שאשתו של זוהר הרכיבה, תנו צ'אנס ותופתעו.
כמה משלמים: מ-29 ש"ח לאויסטר בתיבול תאילנדי, שמי שחובב את הרכיכות הנהדרות כדאי לו להכיר, ועד מנות גריל וקארי שנושקים למאייה. בין לבין יש הרבה מרחב לתמרון ומומלץ להגיע בקבוצה כדי לטעום כמה שיותר.
מתי: שישי 12:00-15:00, ואם יהיה ביקוש אז גם בשבת.
ניצנה 20, יפו, להזמנות

דגים כבושים ושיק צרפתי | שה ויוי
ארבעה חודשים לאחר שנכנס למטבח ושדרג אותו מכף רגל ועד ראש מתפנה שף אסף גבאי להשיק תפריט בראנץ' על קו התפר בין דיזינגוף פינת בן גוריון לגדה השמאלית. מנות ביצים מרשימות וטעימות מכאן ומשם, דגים כבושים ביד עדינה ואוהבת, ירקות נוצצים מטריות וגבינות בוטיק מרכיבים יחד בוהוריים סופ"ש אלגנטי, שמתאים לקחת אליו את ההורים וגם את סבתא. סוף סוף משהו טוב קורה בפינה המנוחסת, שבשמש האביבית נראית כמו פריז.
מה אוכלים: "מגדל Vivie" – מגש קומות עם דגים כבושים, גבינות מהמחלבה הקטנה, אבוקדו וקונפיטורה; ביצים לבחירה עם סלמון כבוש, גבינת ברוסאן וירקות גינה; פסטייה דגים עם עלים חריפים וסלסת עגבניות, סטייק אנד אגז ומאפי בוקר. אפשר ורצוי להוסיף מנות מתפריט הערב, למשל טרטר דג ים על בריוש בחמאה חומה, וקוקטיילים מתפריט תואם לבראנץ'.
כמה משלמים: תמורת המגדל הזוגי תשאירו 110 ש"ח, סכום סביר לגמרי לבראנץ' אפילו אם מוסיפים סלסלת לחמים (28 ש"ח). מנות ביצים מתומחרות ב-68 ש"ח, סטייק אנד אגז ב-99 ש"ח, וקוקטיילים ב-39 ש"ח. ועל הרקע הזה, הדיל נראה עוד יותר אטרקטיבי.
מתי: שישי-שבת 10:00-13:00
דיזינגוף 166, להזמנות

מקושקשת צרפתית וכריך מדרובה | הוטל ססיל
בנינוחות ובשמחת החיים המתפרצת, פלורנטין של סוף השבוע מזכירה את ברלין. סתם נו, חזרנו מטיול בחו"ל המועד ואנחנו עוד שם, אבל קשה שלא לאהוב את השולחנות שגולשים למדרכה, האנשים השמחים (עד כמה שאפשר במדינה שלנו) עם קוקטייל ביד אחת וג'וינט בשניה. הוטל ססיל מתמצת את כל מה שטוב בשכונה ומוסיף אלגנטיות צרפתית מינוס הפוזה, כי בכל זאת דרום תל אביב.
מה אוכלים: מנות ביצים עם סטייל, למשל מקושקשת צרפתית על מחמצת פרמזן, גראטן תפוחי אדמה עם בייקון וביצה עלומה, סלט ביצים ובייקון ואפילו ביצים רכות וקוויאר לחובבי הז'אנר. עוד תוכלו לנשנש כריך מדרובה (שקשוקה חריפה ולימון כבוש), כריך אנטיפסטי ומוזלי עם פירות, ולהוסיף קוקטיילים קלילים לבוקר. מושלם תכלס.
כמה משלמים: 36-64 ש"ח למנה, קוקטיילים סביבות 40 ש"ח. אם מגיעים בקבוצה כדאי להזמין כמה מנות כדי לטעום יותר ולשלם קצת פחות.
אברבנאל 52, שישי 9:00-16:00, שבת 10:00-16:00

אפשר גם עם קוויאר | דה ג'ורג'
מסעדת "פרדס" סגורה אמנם באופן זמני, אבל בבראסרי של מלון דה ג'ורג' ממשיכים לעבוד במלוא המרץ לטובת אורחי המועדון וחבריהם, והפעם גם אורחים מבחוץ מוזמנים. בסוף השבוע הקרוב (25.4) יושק בלופט בראנץ' שמפגיש בין קלאסיקות גסטרונומיה ושיק יוקרתי, וזורק פנימה צירופים איקוניים וקינוחים בטעם של עוד. מומלץ לשבת על הבר, להתעמק בעבודות האמנות שעל הקירות ולחכות שמישהו מהקבועים הכבדים יציע לכם לעשות אקזיט.
מה אוכלים: קרוק מסייה, מאפי בוקר עם חמאה וריבה, בליני עם קוויאר מהדן, פרעצל עם סלמון מעושן וגבינת שמנת ועוד מנות בוקר אלגנטיות. בר ים פרובנסיאלי, צ'יזבורגר וסטייק עם צ'יפס יסדרו את פינת הרעב הכבד, ומומלץ להשאיר מקום לברד פודינג וטירמיסו.
כמה משלמים: כמו במועדון חברים יוקרתי – החל מ-65 ש"ח לסלסלת מאפים ועד 188 ש"ח לסטייק וצ'יפס. מכיוון שזאת בערך ההזדמנות היחידה שבה גם מי שאינו חבר מועדון יכול להיכנס, ההשקעה מוצדקת לפעם אחת לפחות. או שזה מה שאנחנו משקרים לעצמנו.
מתי שישי ושבת 12:30-15:00
טל ישראל 5, להזמנות בווטסאפ 052-5819739
