5 מיתוסים על כסף שהגיע הזמן להפריך

עומר מויאל | צילום: מיכל קושרוב
עומר מויאל | צילום: מיכל קושרוב

מלווה ההשקעות וה-money mentor עומר מויאל מסביר איך לייצר מקורות הכנסה נוספים. (רמז: הכל מתחיל בשינוי תפיסות מוטעות)

23 בנובמבר 2023

מיתוס ראשון: כדי להתגבר על המינוס חייבים לצמצם בהוצאות.

מויאל: ברור שלמי שמתמודד עם מינוס תמידי מומלץ להתאפק עם בזבוזים מיותרים, אבל כדי לעבור מהמצב ההישרדותי של "להתגבר על המינוס" למצב של פלוס קבוע, יש צורך לשנות כליל את דרך המחשבה ואת המיינדסט הכלכלי. במקום לחשוב "איפה אפשר לצמצם עוד" צריך לחשוב "איפה וממה אפשר להרוויח יותר". מדובר בשינוי תודעתי מקיף שיעביר אתכם מחיים של הימנעות וצמצום לחיים של שפע ורווחה. 

מיתוס שני: אם יש לי משכורת גבוהה אני לא צריך לדאוג להכנסה נוספת.

מויאל: כמו שכבר ראינו בתקופת הקורונה, ועל אחת כמה וכמה באוקטובר האחרון – החיים הם בלתי צפויים ועלולים להתהפך עלינו בן לילה. כדי לאפשר לעצמנו את הביטחון הכלכלי שכל כך נחוץ לכולנו, כרגע ובכלל, אנחנו צריכים לייצר מקורות הכנסה נוספים, ורצוי פאסיביים. כלומר, הכנסה מסוגים שונים של השקעות, המנותקת ממקור ההכנסה האקטיבי ושלא צריך "לעבוד" בשבילה.

מיתוס שלישי: כדי להשקיע נכון צריך להבין בכלכלה, בנדל״ן ובשוק ההון.

מויאל: כמו שאנחנו פונים לרופא, לאדריכל, לגנן, לטכנאי מזגנים או לכל בעל מקצוע אחר שמומחה בתחומו, כך גם בנושא השקעות. ממש לא חייבים לעשות תואר בכלכלה או לקרוא את המדורים הרלוונטיים בעיתונים. מספיק לפנות לבעלי המקצוע הנכונים, שמכירים היטב את עולם ההשקעות ואת כללי המשחק. לקוחות שפונים אליי זוכים לליווי צמוד בהתאם לשאיפותיהם ולסכומים העומדים לרשותם. אני מעלה אותם על מה שאני מכנה "רכבת ההשקעות", עומד לצידם לכל אורך הדרך, ומלמד אותם כיצד לזהות בעצמם הזדמנויות עתידיות.

מיתוס רביעי: השקעות זה תחום הפכפך, עדיף לשמור את הכסף בחיסכון בטוח ויציב.

מויאל: נכון שאפיקי חיסכון נחשבים לבטוחים, ועם זאת, כאשר אחוז האינפלציה גבוה מאחוז התשואה שמתקבלת מהפיקדון, אנשים למעשה מפסידים כסף (לדוגמא – מקבלים 4% ומפסידים 5%). בנוסף, על מנת לייצר ביטחון כלכלי משמעותי, אי אפשר להסתפק בהפקדת כספים בחיסכון וצריך לפעול להגדלת ההון. חשוב לזכור שבכל השקעה, פתיחת עסק ואפילו חציית כביש, יש מימד של סיכון – אך מגוון מסלולי ההשקעה הקיימים מאפשר לכל אחד את בחירה ברמה הנוחה והמתאימה לו. יתרה מכך, ברוב המקרים, ובניגוד למה שלימדו אותנו, מבחינה כלכלית מסוכן יותר לא להשקיע.  

מיתוס חמישי: מי שרוצה להיכנס לתחום ההשקעות צריך לעזוב הכל ולעסוק רק בזה.

מויאל: אפשר, אבל ממש לא חובה. אני אומר – שכל אחד יעסוק במה שהוא אוהב וטוב בו. אני, למשל, כבר מגיל צעיר נמשכתי לתחום, למדתי אותו והפכתי אותו לדרך חיים, כולל הצלחות גדולות וכשלונות מחשלים, שגם מהם למדתי המון. לא הייתי מציע את שירותיי כמלווה השקעות אלמלא הקשרים העסקיים המעולים שיצרתי ברחבי העולם אשר מייצרים הזדמנויות פז, הניסיון שצברתי בקריאת המפה הכלכלית, בהבנת הלכי הרוח הגלובאליים ובמקומות הנכונים להשקעה, בכל זמן. הלקוחות שלי יודעים שהם יכולים לסמוך עליי בעיניים עצומות שאבחר עבורם בצורה אובייקטיבית את ההשקעות המוצלחות והמתאימות להם ביותר.
>> לאינסטגרם של עומר מויאל: 
https://www.instagram.com/omer.moy/
*
הכתבה בשיתוף עומר מויאל