מאפים ששוברים את כל המוסכמות, דונאט'ס אמיתיים בעבודת יד, הברקה עם קונפיטורת משמש אוזבקי, קינוח מסחנין שמעולם לא שמעתם עלו וקרואסון שאפשר לוותר עליו. אולי הסיבה שתל אביב אף פעם לא ישנה היא שאנחנו צורכים כל כך הרבה סוכר
אם יש משהו שאנחנו יכולים לסמוך עליו בעיר הזאת, זה שתמיד יהיה לנו משהו מתוק לקינוח. שכ"ד נורמלי, שקט מעבודות בנייה ומסלולי אופניים פנויים לא, אבל קינוח מתוק בוודאות. ובמהלך החודש האחרון הגיעו העירה כמה קינוחים יוצאי דופן שמצדיקים ביקור מיוחד – אבל גם עסק טרנדי אחד שבדקנו, ולא באמת שווה את ההייפ. איפה לחפש את המתוק שלכם? ממש כאן.
1. גלידת מי זוהר | O
המסעדה החדשה של שף תומר אגאי והאחים אבידן התמקם בלוקיישן מיתולוגי מבחינת קינוחים תל אביבים – בחלל שאיכלס את סניף רוטשילד של מקס ברנר. ולמרות שמדובר במסעדה מעניינת וייחודית בפני עצמה, אנחנו פה עבור הסוכר, ובהחלט יש על מה לדבר כי הקינוח הבודד (כרגע) של המקום גרם לנו להתחנן לקבל גרסה מבוקבקת: גלידה רכה ממכונה, בארומה עדינה של מי זהר, עם קונפיטורת משמש אוזבקי חמוצה־מתוקה ופיסטוקים קלויים. כמה עדין, ככה מושלם.
לפרטים נוספים

2. מאפה סוטלאץ' וריבת גויאבות | תופין
הבייקרי החדש אוף-רוטשילד הוא ממלכה קטנה של הפתעות פחממתיות, בו השף-קונדיטורית היצירתית טל יניב, בוגרת משייה ומלגו ומלבר, עושה כישופים טעימים עם מקוריות שאופיינית למסעדות שף, ודיוק שנרכש בעבודה במאפיות בוטיק בפראג ובקופנהגן. המאפה הזה, שמבוסס על בצק קרואסון, ממולא בפטסייר ענוג וריבת גויאבה אדומה ומקונח בסוטלאץ' (קינוח אורז בחלב מהמטבח היהודי־ספרדי) הוא כישוף ששווה כל אגורה.
לפרטים נוספים
3. דונאט תות עם סוכריות | יותמ'ס דונאט
"אין שום דבר יוצא דופן בדונאט" בטח תגידו, וזה רק כי לא טעמתם את הדונאטים בעבודת יד של יותם ואסתר לוי, שייבאו את הסניף שלהם מירושלים לקינג ג'ורג' כדי להביא דונאט טרי לתל אביב – שלא ברור איך זה לא דבר שקיים בעיר. מכולם רצינו לקחת את הקלאסיקה, שהיא ציפוי תות ורדרד וסוכריות, ועף לנו הראש מכמה שפשוט וטוב זה. מי צריך דאנקן כשיש את יותם?
לפרטים נוספים

4. קשטוטה קורנפלקס, דבש וניל | קשטוטה
הנה משהו יוצא דופן לחלוטין שנחת מסחנין בכיכר השעון שביפו – קינוח ערבי שמורכב מעוגת סולת מסורתית, אשר מעליה ישנה שכבת קרם חלב מרוכז ועשיר בשומן, הדומה לעוגת קאימק. שכבת הקרם מרטיבה את העוגה, ומעניקה לה עסיסיות יתרה, על זה מצרפים תוספות ורטבים ככל הנראה על הדעת, ויש הרבה על הדעת. בהמלצת המוכר לקחנו קורנפלקס, דבש וקרם וניל והכל היה טעים במתיקות מעודנת מפתיעה, במנה שמספיקה לשניים ואף שלושה אנשים חובבי מתוק. זמן טוב לנסות משהו חדש.
לפרטים נוספים

5. צ'יקו מיקו קרואסון
ידעתם שהטרנד מהטיקטוק הגיע העירה? אם לא, טוב שכך, כי יצאנו לבדוק הכצעקתה, וגילינו שזה צעקני מדי. "מדובר במשפט שהעליתי על שפתיי פעמים ספורות בחיי, אולי חמש לכל היותר: זה פשוט מתוק מדי",כתבה יעל שטוקמן, כתבת המתוקים שלנו. וממנה – זה אומר הרבה. "זה מתוק שמעמיס על החיך ולא עושה איתו נעים, לא מתוק שובבי אלא מתוק חונק במעט. נציין לטובה את הקרואסון עצמו, שדווקא נותר פריך, דבר שהפתיע אותנו בעיקר משום ששודך לגלידה, שנמסה בחומו מטבע הדברים. עזבו את העובדה שאין שום סיבה בעולם לדחוף מגנום לתוך קרואסון, הרכיבים עצמם פשוט לא מספיק טובים. סירופ השוקולד מתועש, הקצפת חוטאת בטעם תעשייתי בעייתי וקשה לי להאמין שמדובר בקצפת משמנת מתוקה טריה, והרטבים (ניסינו את רוטב הבייגלה) סובלים גם הם מטעם לוואי תעשייתי ביותר".

