5 מנות הראמן הכי טובות בתל אביב

אחרי שנים שבהן לא ממש תפס בארץ, הראמן מתחיל לצבור אוהדים מסורים. יצאנו לבדוק איפה תמצאו את המרק הכי משתלם, משביע וטעים

צ'יינה קלאב. (צילום: אנטולי מיכאלו)
צ'יינה קלאב. (צילום: אנטולי מיכאלו)
3 באפריל 2019

אין דבר מנחם יותר ממרק ראמן. אולי זה הנודלס החלקלק, הציר הארומטי או הבשר שמשתלב בהרמוניה מושלמת יחד עם הביצה הרכה והירקות. הראמן התחיל כמנת אוכל רחוב לפועלים ביפן, ומטרתו הראשונית הייתה לכלול בקערה את כל מרכיבי הארוחה כדי להשיג שובע מהיר ויעיל. משם הוא התפרס לרחבי העולם ועבר אינסוף אינטרפרטציות עד שעשה עלייה. בהתחלה הוא רק הבליח בתור אופציה שולית במסעדות אסייתיות, אבל בזמן האחרון הוא מתחיל לתפוס את קדמת הבימה. טעמנו הרבה מרקים בעיר ומתוכם בחרנו את החמישייה הפותחת.

טאן טאן – מן טן טן

בלב נחלת בנימין שוכנת אימפריה של ראמן: אותנטית, בועטת, מדויקת וטעימה. כאן תאכלו את ה"טאן טאן", מנת ראמן אינטליגנטית במיוחד, שבה תוכלו לבחור בין ציר העוף לציר החזיר ואחרי הביס הראשון לא תרצו להפסיק. משהו בבשר בבישול ארוך, הטחינה (כן כן, טחינה) והצ'ילי נותנים תחושה של בית ואי אפשר לעצור. מנה מנצחת (68 ש"ח).

נחלת בנימין 57, 03-672-5318

ראמן חריף – צ'יינה קלאב

הראמן החריף של האחים קיצ'ס לא מתבייש לבעוט. המרק הזה הוא כמו בצל, מלא בשכבות וברבדים. לאחר כל ביס מתגלה בת טעם נוספת. השומשום, החריפות, המרקם של הבשר שנמס בפה עם הבוטנים, מרכיבים קונצרט מושלם של טעמים (62 ש"ח).
צ'יינה קלאב

הוקאידו ראמן – אובן קובן

חגיגה של טעמי אוממי. מבוסס על ציר דגים ונתחי פילה חזיר עם פטריות שיטאקי, בצל ירוק ותרד. הציר מטופל בקפידה ולכן הוא עדין, מדויק ועובד בצורה נפלאה עם נתחי החזיר. לטבעונים מוצעת מנה מדהימה בשם "אגדאשי ראמן" – ראמן בציר פטריות עם טופו פריך וממכר, דייקון מוחמץ וירקות (הוקאידו ראמן 68 ₪, אגדאשי ראמן 62 ש"ח).

הארבעה 16, 03-677-6808

אובן קובן (צילום: עדן דויד)
אובן קובן (צילום: עדן דויד)

סאיישוקו – מיאזאקי

בדוכן ההמבורגרים והראמן של יובל בן נריה יש ארבעה סוגי ראמן. הצירים עשירים במיוחד והביצה הרכה נכבשת באפר הגחלים לצד תבלינים, מה שמעניק לה פריכות מבחוץ אך עסיסיות מבפנים. כל ראמן מוגש בצורה ייחודית ומגיע עם שיפוד פרגית טבול בגלייז חמאה או שיפוד פטריות וטופו בגלייז חמצמץ, שניהם נצלים במקום בגריל פחמים יפני ייחודי. המנות מעולות וטעימות ופונות לקהלים שונים. חשוב להדגיש כי ניתן לשנות את הציר עוף לציר ירקות ואף קיימת מנה צמחונית מעולה בין הטובות שאכלנו. אפילו ניתן להסיר את הביצה ולהפוך את המנה לטבעונית. (59 ₪)

ראול ולנברג 20, שוק צפון 03-800-9999

מיאזאקי. (צילום: איליה מלניקוב)
מיאזאקי. (צילום: איליה מלניקוב)

ראמן אווז – הירו ראמן

מלבד תפריט הראמן הרחב של המקום ושלל המנות המוצעות במסעדה, תוכלו לבחור במנת ראמן פיוז'ן ייחודית עם בשר אווז עסיסי. מדובר במרק לא שגרתי ומפתיע למדי, בעל ציר קליל וצלול של ירקות שורש, עוף וברווז לצד ערמונים, לפת כבושה, צ'אטני פלפלים, משמשים, קונפי שום וביצה כבושה מתקתקה. ניראה כי השילוב הנ"ל הוא בלתי מתקבל על הדעת אך כאשר מערבבים את המרק, הטעמים מתמזגים ביחד עם בשר האווז והתוצאה נהדרת.(79 ₪ בעסקית כולל סלט אישי לבחירה ותה קר).

לבונטין 19, 03-6814080 ; שרונה מרקט קלמן מגן 3, 03-558-3505