החיים שלך בפיתה: 6 ביסים שאתם פשוט חייבים לטעום עכשיו
המסע אל הביס המושלם של תל אביב: פיתה במלאכת מחשבת שקשה להפסיק לזלול, סינטה מעושנת לפני פיצה דרוזית, קרואסון שרימפס וביצים עלומות בביסק סרטנים ועוד מנות יוצאות דופן שאתם חייבים לעצמכם לטעום לפחות פעם אחת
שבוע לא פשוט עבר על סצינת האוכל התל אביבית, עם לא פחות מ-7 סגירות של מקומות אוכל – אבל כמו הלוחמים שהם, אנשי האוכל של תל אביב ממשיכים לעבוד כדי לדאוג לנו לטעמים ומטעמים חדשים. אספנו 6 ביסים נהדרים שאכלנו לאחרונה, וממש לא כדאי לכם לפספס.
>> בין דובאי לטיילת באילת: מסעדת בשרים יוצאת דופן נחתה בת"א
1. הפיתות של חמודי אבולעפיה
אין לנו מספיק מילים טובות לשבח ולהלל את הפופ אפ של חמודי אבולעפיה בג'ורג', בר השיפודים בפלורנטין. הקבב הקפיצי והעסיסי, שהתגעגענו אליו מאז סגירת דלידה, מוכיח שוב שהוא בין הקבבים השווים בעיר, ויחד עם הסלטים הלא שגרתיים מתקבל ביס חלומי, לא פחות. אחרי שהתלבטתם בין הקבב הנ"ל לצוואר טלה בבישול ארוך, מעורב ירושלמי או כל חלבון אחר (או כרובית לצמחונים) – תנו לאבולעפיה להרכיב לכם את הפיתה, מלאכת מחשבת של טעמים ומרקמים שאי אפשר להפסיק לזלול. 42-74 ש"ח.
שדרות וושינגטון 25
2. קרואסון שרימפס | יוליה בנמל
פנינה קולינרית בטעם של פעם מצאנו בבראנץ' החדש ביוליה בנמל, קרואסון שרימפס וביצים עלומות בביסק סרטנים. מה שנשמע מבטיח גם מקיים: השרימפס והביצים העלומות מתחרים זה בזה מי יותר מושחת ומפנק, וכשהם נמהלים בביסק קטיפתי – אין ברירה אלא לנגב את הצלחת עד תומה. יחד עם הנוף לים וקוקטייל מתוך תפריט מקורי ומפתיע לא פחות, אפשר לפתוח את הסופ"ש בנימה חיובית. 88 ש"ח.
יורדי הסירה 1 (נמל תל אביב, האנגר 2), שישי 12:30-15:00
3. סשימי | גילה וננסי
עוד פנינת בראנץ' שאתם רוצים לטעום נמצאת בגילה וננסי, הקופרודוקציה של אייל שני והפאג. תחת הכותרת התמימה "סשימי" מסתתרות פרוסות דג טרי, לפי המצאי שהגיע באותו בוקר למסעדה, משכשך בשלולית שמן זית וסויה ומעוטר בבצל ירוק וחזרת טרייה מגוררת. שני יודע לתת לחומרי גלם את הכבוד המגיע להם וזה בדיוק מה שקורה כאן, כי טעמו של הדג כמעט ניטרלי – כלומר אמיתי כפי שברא אותו אלוהים (או פוסידון, מה שאתם לא מאמינים), כשהחזרת ושמן הזית מוסיפים שפיץ בסוף. המחיר 92 ש"ח משקף את יוקר המחייה, ולצערנו כבר התרגלנו.
לבונטין 8, שישי 10:30-15:00
4. סינטה של אמין | לה טיגרה
הפתגם "קנאת סופרים תרבה חוכמה" רלוונטי גם לפיצאיולואים, אלא שבמקום לקנא הם מפרגנים. פיצריית לה טיגרה מארחת החודש את אמין ואולה עלו מ"פיצה אולה" בעוספייה, זוג שאהבת האוכל אצלו שנייה רק לקנאות לחומרי גלם ותהליכים. הם מייצרים בעצמם את הטופינגז שעל הפיצות, מפסטו שגדל בחממה שבגינת ביתם ועד לנקניקים ובשרים שאמין מייצר ומעשן בעצמו. את הסינטה, שמופיעה כמנת פתיחה בתפריט הפופ אפ, הוא מעשן שלוש שעות בעישון קר, פורס ומגיש עם שמן זית ארומטי, פיסטוק חלבי ומעט שמן פסטו מתוצרת בית. לפני שאם מתנפלים על הפיצות תנו צ'אנס לסינטה, כי מנה שמקפלת בתוכה כל כך הרבה ארטיזנליות לא מוצאים כל יום. 68 ש"ח.
פרנקל 9, עד סוף החודש
5. אמר אלדין | אל קלחה
הגענו בגלל הפאתה ונשארנו בגלל האמר אלדין – קינוח טבעוני מתוצרת בית מלדר, בטעם מודגש של משמש וגוון כתום עמוק כמו שמש באמצע הקיץ. הבעלים והשף אחמד חט'ב (כולם קוראים לו זיזו) מספר שהקינוח מגיע מהמטבח השאמי ושהוא עוזר להוריד את האוכל, אבל אותנו כבש דווקא הטעם החמוץ־מתוק־מישמישי שמחליק בגרון כזיכרון ילדות. 20 ש"ח.
סלמה 3
6. לינצר טורט | ליליאנפלאץ
לא, זו אינה מסעדה חדשה אלא מותג ריבות ועוגות שפועל בדרום העיר וממש כדאי להכיר. רועי כהן, עורך דין במקצועו, התאהב באפייה וקונדיטוריה בווארית, ז'אנר שכמעט לא רואים בעיר. הוא נסע ללמוד בגרמניה הכנת ריבות ואפיית עוגות ומיישם על הפירות בארץ תהליכים מסורתיים וארטיזנליים, בקונפיטורות ביתיות סמיכות בטעמים מיוחדים (אנחנו התמכרנו לשזיף מתובל) ועוגות מהקונדיטוריה האוסטרו הונגרית כמו לינצר טורט – עוגה כבדה ורכה מבצק חמאה פריך עם אגוזי לוז, תבלינים וקונפיטורת פירות יער בחמיצות עדינה. כוס תה וחתול ויאללה, שיבוא כבר החורף. 90 ש"ח במבצע היכרות (במקום 110 ש"ח).
ליליאנפלאץ