המסעדות החדשות של תל אביב כבר לא מחפשות להישאר במקום, אלא נעות ומשתנות, ואפילו לא מתחייבות על התואר "מסעדות שף". במקום זה הן הופכות להיות מגרש משחקים עבור השפים, שבאים לנסות מנות, סגנונות ואת הסבלנות של הקהל. אנחנו הכי בקטע של חופש
אולי דווקא בגלל המשבר המתמשך בשוק האוכל, אבל נראה לנו שללא מעט שפים נמאס לחפש להיטים שפונים לכולם, ובמקום זה מחפשים את מה שמעניין אותם. לכן במהלך התקופה האחרונה ראינו יותר מקומות שמתחמקים מהגדרה קלאסית של מסעדה לטובת טייטלים של גסטרו-בר, חמארה מודרנית או מעדניית שף, שם ללא מחויבות הבלשנים המוכשרים של תל אביב מלהטטים בין מנות יחודיות וטעמים מפתיעים. אלו 6 מסעדות (בערך) שנפתחו בתקופה האחרונה ומציעות משהו קצת אחר, אפילו לעצמן.
1. O | תומר אגאי
מאז סגירתה של סנטה קתרינה, השף אגאי נע בין יוזמות קולינריה והרפתקאות אוכל קטנות, דרכן הוא חוזר לעמוד על הרגליים בעקבות המשבר. אבל מסעדת O היא לא סתם גחמה רגעית, אלא בית חדש של ממש. יחד עם האחים אבידן (At8, קונסיירז' ועוד) ובלוקיישן המיתולוגי ממנו פעל סניף הדגל של מקס ברנר, אגאי ממציא את עצמו מחדש בטעמים שונים לגמרי, עם תפריט שפונה לאווירה בליינית יותר של רוטשילד, הכולל מנות ג'וספר, פרחים אכילים וקינוח שמעיף את השכל.
לפרטים נוספים

2. סניור | אייל סניור
מגרש משחקים שבאמת יוצא מהמסגרת, גם בלוקיישן (אזור המוסכים של יצחק שדה) וגם בצלחת. יחד עם המסעדן גל נוי (מנכ"ל קבוצת טאיזו בעברו), השף שעל שמו נקרא המקום מייצר אוכל בלי חוקים ובלי קווים מנחים, אלא פשוט מה שבאמת בא להם ליצור עם תפריט שמשתנה מדי יום, כמו גם הפלייליסט של המקום. מקראוד פליזרים מרשימים כמו ריזוטו שרימפס קטיפתי עם אבקת לימון פרסי ועד מנות מאתגרות יותר כמו כבד עגל צלוי עם בצל מוחמץ ועלי חזרת, מדובר בהרפתקה שונה מדי יום.
לפרטים נוספים

3. גסטרו מכניקו | פנחס מלוטניק
כדי לצאת מאזור הנוחות הקבוע לפעמים צריך לצאת מאזור הנוחות הליטרלי, והאזור בו נפתחה גסטרו מכניקו היא יציאה מוחלטת מהצפוי, הישר לעבר גינת צ'לנוב המפוקפקת-אך-משתפרת. אוכל יצירתי, מתובל במיומנות מרשימה וערב לחיך יוצא מידיו של שף מלוטניק, שלמד אצל אהרוני ב"הירו ראמן" וגם אחראי על האוכל האהוב בקפה אדמונד. נתחים פחות צפויים, טכניקות שכמעט ולא הכרתם וצלחת ירוקים אחת שמלווה את כל הארוחה מאפיינים מסעדה קטנה, אינטימית וחריגה במיוחד בנוף.
לפרטים נוספים

4. RPM | עמית אללי
גם בהיותו אחד המתמודדים הבולטים ב"משחקי השף", השף עמית אללי ממשיך לעשות את שלו במקום החדש/מתחדש הזה בשוק לוינסקי, שם בנה תפריט של מנות קטנות-בינוניות עם טייקים מקוריים, באסתטיקה מדוקדקת ויצירתיות מתבקשת. סשימי אבטיח יפהפה בשתי וערב, פטריות ואספרגוס בחמאת מיסו, ריזוטו דלעת והפתעות נוספות בגסטרו-בר באווירת שוק, כל מה שהעיר צריכה.
לפרטים נוספים

5. הבלקון | יהלומה לוי
אולי תגידו לנו שזו לא בדיוק מסעדה קלאסית, אלא שילוב של מעדנייה ובית קפה עם מנות לאכילה במקום, ואנחנו נגיד שלא אכפת לנו, כי איפה שיהלומה לוי רוצה לשחק, אנחנו נגיע לאכול. עם הרקורד של השפית הנפלאה הזו, גם אם תפתח דוכן פלאפל אנחנו נבוא בהתלהבות, ונטעם כל מה שיש בהיצע. מנות האוכל פה בסיסיות, אבל אנחנו עדיין מחכים לטעום מהרביולי מוצרלה פרמז'ן, שאנחנו בטוחים שעומד ברף של יהלומה.
לפרטים נוספים

6. מפגש שאבי | דניאל שמיר
חמארה מודרנית שמערבבת בין מקורות הבישול הביתי עליו גדלה שמיר (שמכונה בפי כולם שאבי), לבין טכניקות מודרניות. נכון, כל מתמודד ריאליטי שלישי מציע את השילוב הזה, אבל רק לעיתים נדירות במיוחד הוא מגיע בצורה כל כך שלמה לצלחת. קובנייה מסורתית, קציצות קוקלה מושלמות, עוגת עלי גפן ממולאת תמרים, מז׳וז׳ים מרוקאיים ועוד הפתעות מבית סבתא עם טוויסט מבית הו מאמא.
לפרטים נוספים

