לכבוד מכת הטריליון: 7 הדברים שאנחנו הכי שונאים באייפון

אפל שברה שיא נוסף השבוע והפכה לחברה הראשונה בהיסטוריה ששווה יותר מטריליון דולר. זה הזמן להיזכר בכמה דברים, משמעותיים עד מינוריים, שגורמים לנו לשנוא את התפוח הנייד

סיליקון ואלי (צילום מסך)
סיליקון ואלי (צילום מסך)
6 באוגוסט 2018

 

סירי

אנחנו: מה את חושבת על אייפון?

סירי: אייפון הוא הטלפון החכם שיש.

סירי אהובתנו, עם כל הכבוד לקול הסקסי שלך ולעובדה שאת משוחדת, את לא האושייה הווירטואלית הראשונה שנסמוך עליה. קחי כדוגמה את אחיך החורג – אוקיי גוגל – זריז, אמין, מתחשב ויודע בדיוק למה אנחנו מתכוונים.

שבריריות אין קץ

תנועה לא נכונה עם היד, מעידה על המדרכה או חוסר תשומת לב כשהאייפון בכיס – כל משתמש אייפון חווה זאת פעם או פעמיים לפחות. התהליך שבו לאט לאט מצטברים להם שברים דקיקים על המסך שבסופו של דבר מתפתחים למסך מנופץ שדורש טיפול דחוף. הפתרון היחיד לבעיה הזו היא להצטייד באחד מאותם כיסויים מביכים ועבים שמכסים אותו מכל כיוון ונראים כמו אקססורי חובה למחנכת בתיכון. חוץ מזה, האפשרות היחידה להימנע משברון לב ומסך היא פשוט להשאיר את המכשיר בבית.

מחיר השלומיאליות

במידה שאתם ניחנים בנטייה לשבירת חפצים ובעקבותיהם גם משברים נפשיים, יש להוסיף לסל המועקה גם את המחיר שצריך לשלם כדי לתקן את שעוללתם. החלפת מסך של אייפון X המהולל עולה כיום כמעט 2,000 ש"ח. אלה הישנים יותר כמו אייפון 6 ואייפון 7 מסתכמים בכמה מאות שקלים. המצב באנדרואיד לא טוב בהרבה, אבל אנחנו כאן כדי להתמרמר על האייפון בלבד.

דור הולך ופוחת

כמו בווג, שם אימצו את ספטמבר כחודש הבשורות, גם באפל מדובר בחודש החשוב ביותר. בכל שנה בתום הקיץ, מכריזים בענקית על המכשירים החדשים וגורמים לחובבי טכנולוגיה, מעריצים מושבעים ואזרחים מן השורה לכסוס ציפורניים לקראת צאתם ובמקרים חמורים גם לעמוד שעות שלא לומר ימים בתור כדי לשים עליהם את היד ראשונים. אי לכך ובהתאם לזאת, מיד כשנולד האח הקטן למשפחה, הקודמים לו הופכים לפחות ופחות רלוונטיים. מצד אחד המחירים שלהם יורדים, מצד שני התחושה של להחזיק אייפון 7 שנקנה לפני שנה (וטרם נגמר התשלום עליו) כשהחבר לידך מחזיק אייפון X מעוררת חוסר ביטחון ופומו קליל. מעצבן.

הכניסה לקבצים אסורה

ושוב אנחנו פוזלים לאחינו החורג שנחות בעיניי האייפוניסטים האדוקים ועל האליל שלהם. באנדרואיד, העניינים עובדים באופן כמעט זהה למחשב – להוריד כל קובץ שבא לכם מהמחשב ולשמור אותו בתיקיות מסודרות או לחילופין לחבר למחשב ולבצע העברות פשוטות. באייפון, הכל הרבה יותר מסובך. למשל, האייטונז הוא הדרך היחידה להעביר קובצי מוזיקה מהמחשב אל הנייד.

אחת הבעיות (צילום: shutterstock)
אחת הבעיות (צילום: shutterstock)

הגאון המרושע

סטיב ג'ובס – הגאון האגרסיבי שמתעסק בבודהיזם אבל בו בזמן גונב קרדיט לקולגות שלו, מסרב לשלם כסף שהוא חייב לאנשים שעובדים איתו או למשל, מתכחש לעובדה שיש לו ילדה – הוא סיבה מצויינת לשנוא את האייפון. אינספור מילים נכתבו וייכתבו על המוח שמאחוריי הפיכת מלבן עם תפוח לפריט חובה בכיס של בני האנוש. מה שמשותף לכל אותן מילים הוא דו הקוטביות שאפיין גם את האיש עצמו וגרם לנו להסתכסך עם עצמנו. משפט אחד שלו ריגש אותנו במיוחד: "הרבה יותר כיף להיות פיראט מאשר להצטרף לחיל הים". כשהוא צודק, הוא צודק. והוא צדק בהרבה יותר דברים מאשר טעה.

סטיב ג'ובס (צילום: שאטרסטוק)
סטיב ג'ובס (צילום: שאטרסטוק)

משכורת של דולר לשעה

14 מתאבדים, מוות כתוצאה מקוצר נשימה לאחר משמרת של 34 שעות ו-150 ניסיונות התאבדות – כל אלה התרחשו בכותלי מפעל פוקסקון בסין, שם מיוצר האייפון (ומכשירים נוספים). בייצור דגם האייפון האחרון – X – המהולל, השתתפו גם תלמידי תיכון שנשלחו מבית ספרם ולא זכו לתשלום. לטענת בית הספר הדבר היה הכרחי כדי שאלה יוכלו לסיים את שנות הלימודים עם 'ניסיון עבודה'. בעיית ההעסקה המתעללת היא לא בעיה של אפל בלבד, אבל אין ספק שזו צריכה להיות מטופלת בהקדם האפשרי.

מפגינים ב-2010 מחוץ לפוקסקון במחאה על תנאי ההעסקה (צילום:gettyimages)
מפגינים ב-2010 מחוץ לפוקסקון במחאה על תנאי ההעסקה (צילום:gettyimages)