מופע שנות ה-90: השף מירדן משיק דיינר אמריקאי עם שיק מעמאן

היית במקרה כוכב טלוויזיה מפורסם מאוד? "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה
היית במקרה כוכב טלוויזיה מפורסם מאוד? "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה

אחרי 20 השנים האחרונות שבילה בחצר גולדמן, פאדי יעיש החליט לא לתת לסגירתה להאט אותו וחזר לזיכרון ילדות על צ'יזבורגר בלתי נשכח מקנזס סיטי. לאמריקנה הזו הוא הוסיף כמה קלאסיקות של חצר גולדמן, וטעמים מהמטבח הערבי שהופכים את ההדיינר "ניינטיז" (as in: 90's) ליציאה של ממש

6 בפברואר 2025

בחודש נובמבר האחרון נסגרה מסעדת חצר גולדמן היפואית, אחרי עשרים וחמש שנות פעילות. עיריית תל אביב ניצחה במאבק משפטי ארוך שנים על השטח בו פעלה המסעדה, ואנחנו אמנם נקבל טיילת רציפה עד לנמל יפו (שזה באמת משמח), אבל פאדי יעיש איבד את המקום בו עבד ב-20 השנים האחרונות. יעיש הגיע למסעדה מירדן, החל את דרכו כשוטף כלים, וסיים יחד איתה כשף הראשי. אבל בשביל פאדי זה ממש לא היה הסוף, כי אחרי חשיבה על הדבר הבא, הכה בו זכרון נעורים אמריקאי שהוביל אותו לפתוח דיינר חדש עם טוויסט ערבי מבית היוצר של חצר גולדמן.

>> מהר מהר לפני שיגמר: 9 תבשילי מסעדות מושלמים ליום קריר וחורפי

הסיפור מתחיל, כמו כל סיפור טוב, אי שם בשנות התשעים: בעיר הולדתו עמאן, פאדי הנער נפצע בעין תוך כדי משחק, אך הפציעה הייתה כה חמורה,  עד שנדרש לנסוע עם אמו לקנזס סיטי, מיזורי בכדי לעבור טיפול חדשני. הם שהו שם מספר חודשים, ושם פאדי פגש לראשונה צ׳יזבורגר אמריקאי בדיינר מקומי. ״זה טעם שאני לא אשכח בחיים", משחזר פאדי בחיוך. "זה היה צ׳יזבורגר פשוט אבל היה חלומי. מאז אני רק חושב איך להצליח לשחזר אותו״.

מבט קדימה, מבט אחורה. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה
מבט קדימה, מבט אחורה. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה

עם סגירת החצר, הגיעה העת לשחזורים: בימים אלו פתח יעיש דיינר נוסח חצר גולדמן, הממוקם בתחילת שוק הפשפשים. ״הבנתי שזו העת לסטריט פוד מושקע, ופחות למסעדות״, הוא מדגיש. מוגש בו (טוב נו כמובן) הצ׳יזבורגר מימיי נעוריו (58 ש״ח ל-200 גרם), לצד מנות ייחודיות בנוסח אמריקאי עם שיק ערבי מתבקש, וגם כמה קלאסיקות מחצר גולדמן. בזירה האמריקאית שתפריט תמצאו סמאש בורגר עם גבינה (68 ש״ח ל-200 גרם), קריספי פוואר פאף שהוא, כמובן, קריספי צ׳יקן מהנה וסליזי במיוחד (53 ש"ח), וגם בורגר טבעוני שמתהדר בשם המאוד ניינטיזי "דה ויגן ג'יין", על בסיס רידיפיין מיט (65 ש"ח). לאלו ניתן וכדאי להוסיף צ'יפס או פוטטוס (15-22 ש"ח).

"ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה
"ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה

בזירה היפואית יותר תמצאו שווארמה ענטר (כפי שיעיש סיפר לנו, ענטר הוא גיבור מאגדות עם ערביות), שהיא שווארמה מחזה עוף קצוץ, מתובלת היטב עם רוטב שום וחמוצים בתוך פיתה דרוזית דקיקה (45 ש״ח), יש גם אסאדו אימפולסיבית (במחווה לטום קרוז), שהיא אסאדו מעושן מפורק, קוט, בצל אדום, מלפפון חמוץ ואיולי חרדל ודבש (58 ש״ח). אך המנה ממנה התלהבנו יותר מכל היתה דירטי קבב (58 ש״ח) – בתוך פיתה דרוזית דקיקה נח לו קבב כבש-טלה עם צנוברים שיעיש מכין בעצמו, אליו נוספים חמוצים, בצל ועגבניות בגריל, טחינה ועמבה, שמשלימים את הפיכתו לדירטי וטעים במיוחד – מנת סטריט פוד מצוינת, עסיסית, ערבה לחיך שכל מרכיביה משתלבים נהדר זה בזה, ומצליחה לחדש את הקבב בפיתה הקבוע. 

קחו בפיתה דרוזית, אל תהיו פראיירים. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה
קחו בפיתה דרוזית, אל תהיו פראיירים. "ניינטיז (90's)". צילום: אסף קרלה

יעיש גם מציע מנה נוספת לצמחו-טבעונים, וזו כבר בשורה של ממש, שכן לרוב בתפריט יש אופציה אחת של רדיפיין. מדובר ב"פלנט טופאק" – מנה של סטייק כרוב בתוך פיתה דרוזית, עם רוטב טחינה, סילאן, כרובית מטוגנת, רוטב פלפלים פיקנטי, כוסברה, רוקט ובזיליקום (57 ש״ח). אה, והבטחנו קלאסיקות של חצר גולדמן, לא? אז בניינטיז תמצאו את הקרפצ׳ו האהוב מהמסעדה הקודמת – סינטה כבושה בתיבול ים תיכוני, חומץ בלסמי, פרמזן, רוקט ושמן זית (45 ש״ח), וגם "סיזר אל קביר" שהוא סלט קיסר קלאסי (41 ש״ח) וסלט "פאטוש אוף פאדוש" עם ירקות טריים, גבינת המאירי, זיתי קלמטה, ג׳עלה וזעתר בלאדי (43 ש״ח).

גם קינוח מוכר מחצר גולדמן חוזר לככב עם גלידת יוגורט, סילאן, חלווה ושיערות קדאיף (41 ש״ח). בהמשך מתכנן יעיש גם לשחזר את הבראנץ' הירדני הבלתי נשכח בחצר האחורית, כך שיש למה לחכות, כי הניינטיז חזרו בייבי.
 יפת 9, ראשון עד רביעי: 12:00-00:00, יום חמישי 12:00-01:00, יום שישי 12:00-03:00, שבת 12:00-00:00.