הלוקיישן הזה כבר מזוהה עם פיצה. הסטייל החדש נחת פה מניו יורק

א סלייס אוף ניו יורק (צילום אנטולי מיכאלו)
א סלייס אוף ניו יורק (צילום אנטולי מיכאלו)

"פיצריה - סלייס מניו יורק" נפתחה בלוקיישן של טוני ווספה ברוטשילד-אלנבי, מה שאומר שסביר מאוד שתיכנסו לשם בשעת לילה מאוחרת לאחר דרינק או שניים. האם יש לפיצה האמריקאית סיכוי מול המבול הנפוליטני? יצאנו לבדוק

21 בפברואר 2022

יש מקומות שגורלם נגזר מראש עוד לפני הפתיחה. לא, הכוונה אינה למנחוס כמו זה שדבק בנחלת בנימין 1, חלל שאכלס ספוט דגים ופירות ים, סניפי סוסו אנד סאנס ובורגר קינג ומי זוכר מה עוד. החלל באלנבי 118 מזוהה עם פיצה ולכן טבעי שנפתחה בו פיצרייה חדשה. המדרגות אותן מדרגות והדלפק כמעט זהה, אבל האווירה שונה וגם הפיצה.

Pizzeria (צילום אנטולי מיכאלו)
Pizzeria (צילום אנטולי מיכאלו)

את הקרחנה של טוני וספה מחליפים ב-Pizzeria – A Slice of New York (זהו שמו של המקום) שקט תעשייתי, מקסימום מוזיקת סול אמריקאית. פיצאיולו בכובע מצחייה ומבטא מתנגן מותח בצקים, מוסיף רוטב וטופינגז במשורה ושולח לתנור גז. האם לפיצה ניו יורקית יש סיכוי בתל אביב חובבת הפיצות האיטלקיות?

"אני מכיר את טוני וספה. טעמתי פיצות בכל העיר. בעיניי פיצה אמריקאית מפנקת וטעימה ומעניינת הרבה יותר מהאיטלקייה. פיצה קלאסית, לא סלט, כמו בפיצריות שמעמיסות עוד ועוד תוספות", אומר הבעלים גילי קריסי, שרכש ניסיון ב־Paulie Gee’s Slice Shop בניו יורק. כדי להיות עד כמה שאפשר נאמן למקור הוא הביא מארה"ב שני עובדים ללוות את הפתיחה ומכולת חומרי גלם – קמח, רוטב עגבניות, שמרים ותבלינים. "כך לימדו אותי וכך אני יודע לעבוד. בקמחים בארה"ב יש מרכיבים שאין בקמחים בארץ".

פפרוני ניו יורקי (צילום אנטולי מיכאלו)
פפרוני ניו יורקי (צילום אנטולי מיכאלו)

כמו בפיצרייה בברוקלין, ב-Pizzeria נמכרים שני סוגי פיצה: ניו יורקית קלאסית ופיצה סיציליאנית. הראשונה דקיקה ופריכה ונאפית בתבנית עגולה, השנייה רבועה, אוורירית יותר ובעלת קראסט פריך. התפריט מצומצם וכולל פיצה גבינה; פפרוני; The Mootz – מוצרלה, פיקורינו, פרמזן, שום ושמן זית; Hellboy – רוטב עגבניות, מוצרלה פפרוני ודבש חריף; Price – רוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן; Magic Mushroom עם פטריות ו־Grandma – פיצה עם עגבניות מתוקות מקליפורניה.

לטבעונים מיועדת פיצה טבעונית קבועה וספיישלים מתחלפים על בסיס גבינת קשיו. המחיר לסלייס 16 ש"ח לפיצה גבינה, 19 ש"ח לכל היתר (99/119 ש"ח בהתאמה למגש).

מברוקלין לאלנבי. Pizzeria (צילום אנטולי מיכאלו)
מברוקלין לאלנבי. Pizzeria (צילום אנטולי מיכאלו)

צלחת קרטון דקיקה מזכירה גם כן פיצריות בתפוח הגדול. ובמבחן הטעם, אתם שואלים? לאחר שהחך מתרגל לפיצה איטלקייה, פיצה ניו יורקית מרגישה כמו זיכרון רחוק – משולש דק ופריך בטעם גבינה ומעט תוספות. מבחינת אכילה מדובר ביתרון, כי את הפיצה הניו יורקית קל לקפל לאורך ולזלול במינימום כתמי שמן על החולצה.

אז האם בתל אביב יש מקום לפיצה ניו יורקית? זו שאלה שרק הזמן ייתן עליה תשובה. סצנת הפיצריות בעיר מקבלת בברכה כל חידוש אך רק הטובים שורדים. ומכיוון שניו יורק קשוחה אפילו יותר מתל אביב, יש סיכוי שגם הסלייס האמריקאי יזכה כאן לחיבוק.
אלנבי 118, תל אביב, ראשון-חמישי 18:00-01:00, חמישי-שישי 18:00-05:00, שבת 12:00- 01:00 (שעות פתיחה בהרצה, משלוחים בקרוב)