סדרת הופעות בזאפה תציע ארוחת שף לצד מיטב המוזיקאים בישראל

השואו שאחרי הדינר. החצר האחורית (צילום רפאל שחרי)
השואו שאחרי הדינר. החצר האחורית (צילום רפאל שחרי)

יוני רכטר ותומר טל מג'ורג' וג'ון, הפרויקט של רביבו והשפית הטלוויזיונית ג'קי אזולאי, החצר האחורית ושפית אבישג לוי מאייבי, אלון עדר ושף אביעד פלד (פרא) - כל אלו ועוד שפים/מוזיקאים ייקחו חלק ב-Chef & Show, סדרת מופעים שמכניסה את האוכל למוזיקה

5 באוגוסט 2024

מתי בפעם האחרונה אכלתם משהו שבישל רפי כהן? אם השם המפורש מצלצל מוכר וסיגר חלקי פנים עדיין גורם לכם לדפיקות לב מואצות, בטח תשמחו לשמוע שהשף הגאון פותח ארוחה – ולא סתם ארוחה, אלא כזו שבסיומה תעלה לשיר ריימונד אבקסיס האגדית. החיבור החד פעמי קורה במסגרת Chef & Show, פסטיבל שבו מארחים מועדוני זאפה שפים ומוזיקאים בליין אפ של אוכל טוב ומוזיקה טובה.

>> הצללים של "צללים" נולדו בשבעה באוקטובר, והתגשמו רק במועדון

מה שהחל לפני שש שנים כסדרת מופעי קונספט אינטימיים התרחב ליותר מ-20 צימודים של אמנים ושפים אורחים, שיצרו תפריט במיוחד לכבוד האירוע והמוזיקה הספציפית – הפרויקט של רביבו והשפית הטלוויזיונית ג'קי אזולאי, החצר האחורית ושפית אבישג לוי (אייבי), גידי גוב ואביבי פריאל (אוזריה) ומוש בן ארי עם עומר מילר, למשל. "החיבור לא היה אקראי. את השפים, כמו גם את האמנים, בחרנו כדי שתהיה מניפה רחבה מכל הקשת – צעירים ואיקונים, כאלה שיש להם מסעדות וכאלה שצמחו בריאליטי", אומר אודי ניב, מנהל תוכן מועדונים קבוצת זאפה.

מחמם את אלון עדר. שף אביעד פלד (צילום יובל חן)
מחמם את אלון עדר. שף אביעד פלד (צילום יובל חן)

לאחר הרכבת הרשימה החלה המשימה המורכבת של חיבור שף ואמן על בסיס עמוק יותר, "מקשר אישי ועד תשוקה. שאלתי כל אחד מהאמנים והשפים איזו מוזיקה הוא אוהב וחיברתי בין אנשים שרצו לשתף פעולה. לפעמים זו היכרות אישית באמת ולפעמים על בסיס מה הם אוהבים לאכול ולשמוע". ניב מספר שהשידוך המסקרן בין רפי כהן לריימונד היה מיידי. הוא מכיר אישית את כהן ואת יעל אבקסיס, בתה של ריימונד, ובשיחות מקדימות נקבה ההפקה של הזמרת של מלך מרוקו בשמו של כהן. באופן אולי מפתיע, כהן מצדו הסכים. "ניסיתי אותו כמה פעמים בכמה קונסטלציות, וזו באמת ההופעה היחידה שהוא היה מוכן להשתתף בה. החיבור נובע מהערכה והערצה אישית שלהם אחד לשנייה ומכך שהם שונים בנוף של הזאפה".

הדינר. שף אנד שואו, זאפה (צילום יח"צ)
הדינר. שף אנד שואו, זאפה (צילום יח"צ)

הסיגר המיתולוגי לא בטוח שיופיע, כי התפריטים להופעות השונות עדיין לא נסגרו סופית. מה שכבר ברור הוא שהפורמט הקבוע של הערב נשמר – קודם ארוחה ואחר כך הופעה בישיבה. השפים קיבלו יד חופשית להכין שתי מנות ראשונות, מנה עיקרית, קוקטייל וקינוח, שיוגשו לצד תפריט מצומצם של הזאפה, למי שממש לא יכול לוותר על ניוקי ערמונים. בזאפה תל אביב יתארחו יחד המוזיקאי אלון עדר ושף אביעד פלד (פרא), שמכירים באופן אישי. "אלון ואני אוהבים מאוד אחד את השני. יצא לי לארח אותו לא מעט פעמים במסעדה, ככה שהתקשורת בינינו מאוד טבעית לגבי האוכל", אומר פלד, שמתכנן מנות קלילות וכיפיות, שמאפשרות ליהנות מערב ארוך של מוזיקה. "מתוך המחשבה הזאת אני מייצר תפריט שמאופיין בקו שלי, שילוב של בצק אפוי במקום, דג נא טרי ומרענן ובטח מנה של צלייה טובה וחזקה, שמעוררת תיאבון לפני המופע".

והשואו שאחרי הארוחה. שף אנד שואו, זאפה (צילום יח"צ)
והשואו שאחרי הארוחה. שף אנד שואו, זאפה (צילום יח"צ)

ההופעות יתקיימו במועדוני זאפה השונים, כך שייתכן שעבור אוכל ומוזיקה לטעמכם תצטרכו לצאת מהעיר. קצת מנג'ס עם הפקקים והכול, אבל איפה עוד תוכלו לפגוש בערב אחד את ארקדי דוכין והילה אלפרט (זאפה הרצליה), שלומי סרנגה ואבי לוי ממסעדת המוציא (זאפה ירושלים) ועוזי נבון במופע פסנתר עם שף עלאא מוסא ממסעדת לוקס (זאפה חיפה). מעדיפים להישאר קל"ב? שימו עין על בר צברי ושף ממסעדת מחניודה (23.8) ועל יוני רכטר ושף תומר טל מג'ורג' וג'ון (27.9) בזאפה מידטאון תל אביב. וכשהדי המוזיקה יתפוגגו, הטעם הטוב מהאוכל יישאר.
Chef & Show, ראשון-שישי (18.8-27.9), פרטים והזמנות באתר