CUPZ By BeanZ

זמן בריסטה: דניאל ג'ורנו מקפה בוקה

דניאל ג'ורנו. צילום: דין אהרוני
דניאל ג'ורנו. צילום: דין אהרוני

האהבה לקפה התחילה דווקא בהבימה, דניאל ג'ורנו עונה על שאלון הקפה שלנו

9 בדצמבר 2018

תוכן שיווקי

גיל: 24
שנים במקצוע : 5
בית קפה: בוקה, יהודה מכבי 40 תל אביב, 5541262־03

איך הגעת לתפקיד?

ביקשתי להיות מלצר בקפה הבימה, אבל אז התברר שחסר להם דווקא ברמן. ההתאהבות הייתה מיידית. עפתי על העבודה עם מכונת הקפה כבר כשקיבלתי הדרכה.

מה צריך בריסטה טוב?

להרגיש את הלקוח, לדייק בהתאם למה שביקש ממני ולקלוע לטעמו.

בזמן הקצפה. צילום: דין אהרוני
בזמן הקצפה. צילום: דין אהרוני

מה אתה אוהב במקצוע?

בשבילי הכנת ספל קפה זו ממש יצירת אמנות. אני גם צייר ואמן, אז הדברים משתלבים אצלי. אני מאוד פרפקציוניסט, ובמקצוע הזה צריך הרבה דיוק.

מה אתה לא אוהב?

להכין קפה קר. זה ממש לא קפה בעיניי.

למה בריסטה נחשב מקצוע גברי?

אני ממש לא חושב שזה מקצוע גברי. ראיתי לא מעט נשים שהן בריסטות מצוינות ומדויקות, הכל תלוי ביד שיש לך.

מה הכי מעצבן שמבקשים ממך?

קפה נטול. יש לו מטחנה אחרת, וזה ממש פרויקט שמוציא אותי מריכוז. גם הקרמה שלו אף פעם לא יוצאת טובה.

לא מתחבר לקפה קר. צילום: דין אהרוני
לא מתחבר לקפה קר. צילום: דין אהרוני

מה האני מאמין שלך?

קודם כל לשרת בחיוך. אחרי החיוך תקשיב היטב למה מבקשים ממך.

איך אתה שותה את הקפה שלך?

אספרסו כפול עם חלב שקדים, כפית וחצי סוכר. שותה רק אחד ביום.