טיים אאוט timeout

זמן בריסטה: סופי מורוזובה מ-BEANZ נתב"ג

באנר בינז
| מאת: Time Out Boutique

קפה מבחינתה כולל ידע, דיוק ואמנות. סופי מורוזובה עונה על שאלון הקפה שלנו

  • https://static2.timeout.co.il/media/2019/02/sizes/DSC03847_h_wo_680_382.jpg
סופי מורוזובה. צילום: אנטולי מיכאלו

תוכן שיווקי

גיל: 21
שנים במקצוע: 4
בית קפה: BEANZ נתב"ג, Gate E8

איך הגעת לתפקיד?

"כשעליתי לארץ, לפני ארבע שנים, עבדתי בטרקלין עסקים במלון כמלצרית וכבריסטה והתחלתי להתעניין בתחום הקפה. כשהתחלתי לעבוד עם BeanZ, עברתי סדרת הדרכות על לאטה ארט, למדתי מאיפה הקפה בא, מהו תהליך קליית הקפה, מהו תהליך הניקוי של הפולים ועוד. נכנסתי לעומק הדברים".

מה צריך כדי להיות בריסטה טוב?

"קפה זה ידע, דיוק ואמנות. כדי להפעיל מכונת קפה אתה צריך להכיר אותה היטב ולדעת איך אתה עובד איתה".

אמנות בפני עצמה. צילום: אנטולי מיכאלו

אמנות בפני עצמה. צילום: אנטולי מיכאלו

מה הכי מעצבן שמבקשים ממך?

"קפה רותח. אסור להעלות את טמפרטורת החלב מעל 75 מעלות – יותר מזה זה שרוף. עדיף להוסיף מים רותחים, רק שהקפה והחלב לא יישרפו".

איך את שותה את הקפה שלך?

"קפה שחור עם הל או מנת אספרסו. לא שותה חלב ולא מוסיפה סוכר. מעדיפה קפה נקי, גם בלי משהו ליד".

מה את אוהבת במקצוע?

"אין לתאר את הסיפוק כשלקוח מחייך ואומר 'זה הקפה הכי טעים ששתיתי בחיים'. קל מאוד להבין מהתגובות של אנשים אם הכנת להם קפה טוב".

התגובות של אנשים זה מה שכיף. צילום: אנטולי מיכאלו

התגובות של אנשים זה מה שכיף. צילום: אנטולי מיכאלו

מהו הטרנד הכי חם בקפה?

"בקיץ ביקשו הכי הרבה גרניטה קפה (אייס קפה ברד). בהרבה מקומות מגישים משקה מאבקה תעשייתית שמוסיפים לה מים וחלב. אנחנו מכינים אותו מקרח, מנת אספרסו (או שתיים, תלוי בגודל), אבקת קקאו וסוכר. זה בעצם אייס מוקה וזה תפור על הקיץ בישראל. עכשיו, בחורף, זו שעתו היפה של הקפוצ'ינו".

מה האני מאמין שלך במקצוע?

"להוציא קפה עם חיוך, לעבוד נקי ובעיקר לדעת מה את עושה".

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV1 on: f2fadbfc0df0