טיים אאוט timeout

זמן בריסטה: סיון לבני מקפה אדמונד

זמן בריסטה: סיון לבני מקפה אדמונד

באנר בינז

כבר 10 שנים במקצוע, ועדיין הקפה הוא אחד מהאהבות הגדולות שלה. סיון לבני עונה על שאלון הבריסטה שלנו

  • https://static2.timeout.co.il/media/2018/07/sizes/קפה-אדמונד-רז-דנון_H_wo_680_382.jpg
קפה אדמונד. צילום: רז דנון

גיל: 30
שנים במקצוע: 10
בית קפה: אדמונד, אלנבי 97 תל אביב, 6283469־03

איך הגעת לתפקיד?

דרך עסקי המסעדנות. עבדתי בהאחים ובקפה טוטו, שם למדתי להכיר קפה והתאהבתי.

מה צריך בריסטה טוב?

יכולת הקשבה. לקוחות בארץ אוהבים את הקפה שלהם בצורות שונות ומשונות וצריך להיות מדויק איתם.

מה את אוהבת במקצוע?

את האינטראקציה עם אנשים ואת הדינמיות.

סיון לבני. צילום: בן יוסטר

סיון לבני. צילום: בן יוסטר

מה את לא אוהבת?

את הלחץ. כשיש פיקים, העבודה מטורפת.

למה בריסטה נחשב מקצוע גברי?

אולי בגלל המולטיטאסקינג, אף שתכלס נשים יותר טובות בזה מגברים. בריסטה הוא ענף גברי שנשים כובשות לאט לאט.

מהו הטרנד הכי חם בקפה?

קולד ברו, כלומר משקה קר מחליטה של פולי קפה שהושרו במים למשך שעות רבות. זה נפוץ מאוד בחו”ל אך בארץ לא קורה במידה מספקת. הוא מתאים לנו מבחינת מזג האוויר, והערכים התזונתיים נשמרים כי לא מחממים את הקפה והמשקה פחות חומצי.

הכי מעצבן כשמבקשים ממך?

קפה רותח. הוא יוצא שרוף ולא טעים.

קפה חם וטעים, מה צריך יותר מזה? צילום: שאטרסטוק

קפה חם וטעים, מה צריך יותר מזה? צילום: שאטרסטוק

מה האני מאמין שלך?

חשוב להיות כנים לגבי המוצר, לענות על הצרכים של הלקוח ובו זמנית להוביל. אם אני רואה שלקוח מתבלבל או מזמין משהו לא מתאים, אמליץ לו על מה שנכון לדעתי.

איך את שותה את הקפה שלך?

חזק מאוד, בלי חלב ובלי סוכר. בעבודה אני שותה קולד ברו, ובבית קפה שחור או אספרסו מזנים חמצמצים ופחות מרירים.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: f2fadbfc0df0