DEPI: קוקטיילים, מנות מעניינות וריקודים בחלל שאכלס סניף דואר

DEPI. צילום: נעם פרסמן
DEPI. צילום: נעם פרסמן

גל הפתיחות המעניינות נמשך עם בר קולינרי סופר מעניין ברחוב דה פיג'וטו שעובר בעצמו שיפוץ רציני. במטבח תמצאו את שף משה דביר (החלוצים 3, מחניודה ומונא) עם פרשנויות שלו לאוכל מוקפד שהולך טוב עם הדרינק

20 באוקטובר 2021

רחוב דה פיג'טו, הנמצא בדיוק בחיבור בין דרום העיר למרכזה, עובר בימים אלה מתיחת פנים ראויה שבשאיפה תהפוך אותו למוקד חיי לילה ובילויים. סנונית ראשונה לכך הוא DEPI שנפתח באחרונה ברחוב: לא רק בר, לא בדיוק מסעדה. DEPI נפתח בחלל של בניין מפורק (בעבר סניף דואר) שעבר שיפוץ ועוצב למשעי. נראה לנו שההגדרה "בר קולינרי" תהלום אותו.

DEPI. מתוך אינסטגרם
DEPI. מתוך אינסטגרם

ומכאן לפרטים: המקום מציע חוויית בילוי לילית המשלבת מנות קטנות וטאפאסים, כמו גם מנות גדולות יותר מהמטבח, קוקטיילים צוננים, יינות מהארץ ומהעולם וגם מוזיקה משובחת המתאימה לאווירה. בהמשך צפויה להיפתח בקומה השנייה רחבת ריקודים קטנה ואינטימית.

על המטבח מנצח שף משה דביר, שבעבר ניהל את המטבח של החלוצים 3 ועבד במסעדות מחניודה ומונא הירושלמיות וגם במסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן בלונדון. אל DEPI הוא מביא את מיטב שפתו הקולינרית שמשלבת תבלינים ירושלמיים ריחניים מבית ילדותו, וכן טאץ' מוקפד של בישול אירופאי עם קורטוב של יצירתיות אמיתית. בתפריט תמצאו למשל, בגזרת הסנאקס (חטיפים) שהולכים יד ביד עם כוס משקה: סיגר ים פריך ממולא בשרימפס, סרטנים, פטרוזיליה, ליים ואיולי בזיליקום – מנה חד פעמית ונשנוש אידאלי (38 ש"ח); או טרטר ירושלמי שמורכב מבצק פילו מתפצח וממולא באינטיאס, קרם פרש, מעט חריף ותוספת קצח לטוויסט (36 ש"ח).

DEPI. מתוך אינסטגרם
DEPI. מתוך אינסטגרם

בגזרת המנות היותר גדולות תמצאו כאן טורטליני טרי ממולא בריקוטה, פלפל שחור, אפונה, מרווה ובייקון – מנה מצוינת שנותרת קלילה ולא מכבידה על החיך ותשתלב נפלא עם כוס יין לבן וצונן (62 ש"ח). או פילה של בר ים טרי עם ירוקים וציזיקי בנוסח יווני מרגש (72 ש"ח). לקינוח, כמובן, נמליץ על הברד פודינג – מנה שמגיעה בגודל מושלם וראוי, עם קרם אמרטו שקדים עוצמתי, מסקרפונה ותוספת של דובדבני אמרנה. הכי מתוק למבוגרים, הכי טעים (33 ש"ח).

בגזרת הדרינקים מוצע לכם כאן "פלורל שפירץ" רענן עם פרחים, ליים וטוניק מתובל (46 ש"ח) או "אמריקן בוי" – אמרטו, וורמוט אדום וביטר לבן, קוקטייל מתוחכם ומהנה (56 ש"ח). תמצאו פה גם "קוקו פאשן" – טקילה עם קוואנטרו, פסיפלורה, ליים וצ'ילי שהוא חמצמץ, חרפרף וטעים (51 ש"ח) וכמובן – היצע מכובד של יינות.

מאחורי המקום החדש ניצבים אורי וילדר (בוטי) ועופר איזברוך (בתא קפה). על העיצוב האקלקטי והמדליק במקום, בבניין שהיה בעבר, כאמור, סניף דואר של דרום תל אביב ושופץ כהוגן – אמונה ענת וילדר. היא יצרה במקום מראה אפלולי, מינימליסטי וסקסי בשפה אורבנית מדליקה. DEPI, טוב שבאת, היינו צריכים עוד כמוך בעירנו.
המקום פתוח כרגע להרצה, על כן המחירים ושעות הפתיחה דינאמיים. דה פיג'וטו 23, פתוחים מהשעה 19:00. 050-2623332. לפרטים נוספים