דינר טיים: הרחוב הכי לוהט בעיר נעשה עכשיו לוהט יותר

דינר (צילום: דוד מויאל)
דינר (צילום: דוד מויאל)

נחלת בנימין ממשיכה לרתוח: Dinner Art Salon הוא מסעדה-בר-לאונג' חדשה שנפתחה זה עתה במקטע הפופולרי שבין המדרחוב הישן ושדרות רוטשילד, וכנהוג ברחוב הטרנדי היא מתכוונת להציע "חוויית בילוי אורבנית" כוללת באווירה בלתי מחייבת. בואו נתנחל

29 בספטמבר 2022

כבר אמרנו: אין מקום טוב יותר בתל אביב של שעות השקיעה והערב מהמדרחוב הטקטי של נחלת בנימין. הוא קסום, הוא תוסס, הוא לוהט. המקטע שבין סיומו של המדרחוב הישן לשדרות רוטשילד חווה בשנה האחרונה רנסנס חסר תקדים של מסעדות מבטיחות ופתייניות, כשרק לאחרונה נפתחו בו כמה מהמקומות המדוברים בעיר (AKA44, רדלר). אל ההיצע הקולינרי והבלייני המרשים של הרחוב מצטרפת עכשיו Dinner, מסעדה-לאונג'-בר שמציעה גם היא חוויית בילוי אורבנית בלתי מחייבת שבין כמה דרינקים ונשנוש לארוחות שף שלמות.

אין יותר מסעדות, יש חוויות בילוי. דינר (צילום: אור גפן)
אין יותר מסעדות, יש חוויות בילוי. דינר (צילום: אור גפן)

>> לילות בנימין: יצאנו למפות את הרחוב הכי אהוב בעיר

המסעדה התמקמה באחד הבניינים היפים ברחוב, בית צ'רנוב בעל המראה הייחודי והאקלקטי. הוא נבנה במשך כמעט עשור (החל מ-1910) והיה אחד הבניינים הראשונים בשכונת נחלת בנימין. בשנות ה-30 האדריכל הבינלאומי יהודה מגידוביץ' הוסיף לו את חלקו בטביעת ידו הייחודית ולאחרונה הבניין כולו שופץ ושוחזר, בהובלת המעצבים עומר דנן וקרן ארנלדס. המקום מכיל 76 מקומות ישיבה הכוללים אזור בר אלכוהולי, אזור בר שף בו ניתן לצפות במטבח בפעולה, ישיבת לאונג' נמוכה ושולחנות ישיבה נורמטיביים. הוא כולל גם גינת חוץ ירוקה ורחבת ידיים הפונה לרחוב נחלת בנימין עם כ-100 מקומות ישיבה נוספים.

תאכלו משהו, תשתו משהו, תעשו משהו. דינר (צילום: דוד מויאל)
תאכלו משהו, תשתו משהו, תעשו משהו. דינר (צילום: דוד מויאל)

מאחורי המיזם עומדת היזמית ואשת חיי הלילה אתי מרק (למון, החתול והכלב, אסקובר, ביר גארדן) והמסעדנים ליאור דורי ושלום לוי, בעלי האלבי בשוק הפשפשים ביפו. הרעיון של Dinner, שמשתלב במגמות המקומיות והעולמיות הבולטות של השנה, הוא לשלב קולינריה, בר קוקטיילים ואלכוהול משובח, תערוכות אמנות מתחלפות ועמדת די.ג'יי שתארח את מיטב הכישרונות המקומיים ותארח מדי פעם גם אמנים בינלאומיים.

דינר (צילום: דוד מויאל)
דינר (צילום: דוד מויאל)

אבל בואו נדבר על מה שבאמת מעניין: האוכל. התפריט מבוסס על חומרי גלם טריים, על הביצוע ממונה השף אזמט אוסמונוב, לשעבר במסעדות קבוצת R2M, ואת ההיצע תוכלו לדגום במנות כמו "טמפורה וולקנו" (דג ים לבן בטמפורה בירה, רוטב קארי אדום, אננס מקורמל פרחי כרובית ופרחי מאכל, 76 ₪), YOU AND ME (שיפוד פרגית צ'יקן טיקה ושיפוד חזה אווז על טורטיות מלאווח ברוטב אריסה ליים, שרי, כוסברה ופרחי מאכל 69 ₪), דאבל דייט טרטר (פילה בקר חתוך דק, בצל סגול, איולי צ'יפוטלה, צ'ילי ירוק על קראנץ לחם מחמצת ופרחי מאכל 76 ₪), או דינר ארט (לברק פרוס ברוטב שמן זית וליים, בצל מוחמץ, צ'ילי אדום, צ'ילי ירוק, ענבי מרלו, מיקרו כוסברה ומלח אטלנטי, 71 ₪), לצד תפריט קוקטיילים המבוססים על חומרים טבעיים ותבלינים טריים, כמו גם תפריט יין קליל של יינות ישראלים בתמחור הוגן. והכי חשוב: זה בנחלת בנימין.

>> דינר ארט סלון, נחלת בנימין 25, א'-שבת 19:30 עד אחרון הלקוחות