במקום החדש של שחר לוי אוכלים צרצרים. ועוד דברים מעניינים

מאכיל אותנו צרצרים. שחר לוי (צילום שני בריל)
מאכיל אותנו צרצרים. שחר לוי (צילום שני בריל)

כן, זו לא טעות. צרצרים מטוגנים. שחר לוי (מאסטר שף) פותח דינר קלאב חדש באזור המבעבע של נחלת בנימין ומציע תפריט אקלקטי והרפתקני. לכל הפרטים, גם על הצרצרים

10 באפריל 2022

דקה לפני פסח נדמה שכל מדורי האוכל עסוקים בבישולים לחג, אלא שאת שחר לוי זה לא מעניין. פיינליסט מאסטר שף פותח ממש עכשיו דינר קלאב בשם Fed and Bev. ואם מחצית המשפט האחרון אינה ברורה, הרי הפרטים.

שחר לוי פרץ לתודעה בעונה השמינית של מאסטר שף כמתמודד מוכשר במיוחד, שהפסיד את המקום הראשון בנקודות. בתקופת הקורונה הוא מינף את התאווה לפחמימות שאחזה בכל עם ישראל והקים את מארי אנטואנט, פופ אפ בריושים ממולאים מלוחים ומתוקים על בסיס בריוש מעורב ירושלמי שסחף את השופטים באודישנים.

בראיון שערכנו איתו לקראת הפתיחה, סיפר לוי שהוא ושותפיו ליאור דורי ושלום לוי, בעלי בר המסעדה היווני אלבי בשוק הפשפשים, כבר עובדים על הקמת בר־מסעדה בנחלת בנימין. הצפי היה אז לשלושה חודשים ובינתיים חלפה שנה וחצי, וכעת 'פאד אנד באב' נפתח.

תגידו מהר: פאב אנד באב (צילום שני בריל)
תגידו מהר: פאב אנד באב (צילום שני בריל)

הדינר קלאב מוגדר כסלון אקלקטי עם אווירה נעימה ונינוחה, עם שני ברים ומטבח פתוח ורחבה חיצונית לישיבה ברחוב. לוי משתמש בהשראות מטיוליו בעולם ויוצר "מנות פשוטות ולא מתחכמות במקום שמוקדש לאירוח, כאילו אני מארח בסלון אצלי בבית".

לדוגמה: אננס ומלך סיאם – לוקוס בציפוי טמפורה בירה ברוטב קארי אדום עם אננס חרוך, כרובית צלויה ועלים טריים (68 ש"ח), רולטה ספרדית – פלפלוני פדרון במילוי גבינות (42 ש"ח), פאק-אין-דאק – שיפוד אווז, גראטן בטטות ברוטב פקין וטורטיות חיטה (68 ש"ח) ול"ג בעומר – תפוחי אדמה באטר פריכים בחמאה מזוקקת עם שמנת חמוצה, עשבי תיבול ו – שימו לב – צרצרים (44 ש"ח).

הצרצר כבר בפנים (צילום שני בריל)
הצרצר כבר בפנים (צילום שני בריל)

"מילת המפתח היא אקלקטי, וגם הבניין שאנחנו נמצאים בו נבנה בסגנון אקלקטי. אקלקטי פירושו אוסף שמשתלב בסוף ליצירה אחת. כמו שאנשים אוספים אמנות וחוויות, אני אוסף טעמים. אצרתי רעיונות ממטבחים שפגשתי ברחבי העולם ויצרתי מנות עם אינטרפרטציה שלי ונגיעות ישראליות־ים תיכוניות".

צרצרים??
"כל מנה מייצרת חוויה ועולם שלתוכו אני רוצה להכניס את האורחים. במנת ל"ג בעומר אני מגיש תפוח אדמה שנצלה למשך חמש-שש שעות ומקבל טעם מעושן. יחד עם הגחלים והשמנת החמוצה עולה זיכרון של ידיים מלוכלכות וריח עשן וגם חרקי לילה, שאצלנו מופיעים כצרצר מטוגן".

ויש מי שמעז לטעום?
"עד עכשיו היו לא מעט אנשים שנענו לאתגר, טעמו והתלהבו. וחוץ מזה אנחנו כאן כדי לייצר תרבות ולא כדי ללכת עם הזרם".

אפשר גם חצי. קוקטייל בפאב אנד באב (צילום שני בריל)
אפשר גם חצי. קוקטייל בפאב אנד באב (צילום שני בריל)

הצרצרים וכל היתר הם חלק מתוך חוויה כוללת שנמשכת עד השעות הקטנות של הלילה. הקוקטיילים מתכתבים עם התפריט, ובאופן מפתיע וחמוד אפשר להזמין גם חצי קוקטייל כדי לטעום כמה שיותר או קנקן לחלוקה. כמעט בכל ערב עולה די ג'יי לסט שנעשה אנרגטי יותר ככל שהשעות חולפות, עד לדיסקו טכנו באווירת אפטר פרטי קלילה ורגועה. ובמציאות שבה אנו חיים, אפטר פארטי רגוע נשמע כמו משהו שצריך כרגע.
נחלת בנימין 25 (פינת גרוזנברג), תל אביב, מראשון הבא (17.4), ראשון-חמישי מ־19:00 ועד אחרון הלקוחות, שישי ושבת 11:00-17:00 (בראנץ')