שף בן 31 מצהיר שהוא "יביא את איטליה לתל אביב". זו חתיכת הצהרה

בוא נתחיל בלהביא פסטה טובה. פיפטי אנד וואן. צילום: אמיר מנחם
בוא נתחיל בלהביא פסטה טובה. פיפטי אנד וואן. צילום: אמיר מנחם

נחלת בנימין כבר מתמלאת במסעדות עד אין קץ. ובכל זאת, תראו מה זה, מסעדה חדשה קמה על חורבות מפגש אסי - איטלקייה שמתיימרת להביא את ארץ המגף לתל אביב, ועושה זאת עם פסטה טרייה בעבודת יד, ואווירה מדויקת לחלוטין

17 באפריל 2023

על חורבותיו של מפגש אסי המיתולוגי, אי שם ברחוב נחלת בנימין שממשיך לפעום כפנינה קולינרית, נפתחה בימים אלה מסעדה איטלקית חדש – Fifty and One, על שם מיקום המסעדה ברחוב נחלת בנימין מספר 51. לא, אין קשר ל"בר 51", אבל כן יש פסטה מצוינת. מאחורי המסעדה החדשה עומד השף בר ישראל, בן 31, שלמד בבית הספר הקולינרי "בישולים", עבד כשף פרטי באירועים, וגם במסעדה האיטלקית-ירושלמית לוצ׳נה, שם התמקצע במטבח ארץ המגף.

קשה להתווכח עם יופי כזה. פיפטי אנד וואן. צילום: אמיר מנחם
קשה להתווכח עם יופי כזה. פיפטי אנד וואן. צילום: אמיר מנחם

עם פתיחת "פיפטי אנד וואן", ישראל מצהיר כי הוא רוצה "להביא את איטליה לתל אביב". זה אכן נשמע קצת יומרני כשזה מגיע משף צעיר שפותח מסעדה ראשונה בעיר, אבל עם פסטה טרייה פשוט קשה להתווכח. תאמינו לנו, ניסינו. אין שום ספק שהפסטה נעשית ביד מיומנת, והיא אכן נפלאה ממש. בתפריט, שנמצא כעת בימי הרצה (וכך גם המחיר), תמצאו מגוון פסטות איטלקיות מסורתיות עם טאץ׳ מקומי מסקרן.

גם הפשוטות מקבלות צבע. פיפטי אנד וואן. צילום: אמיר מנחם
גם הפשוטות מקבלות צבע. פיפטי אנד וואן. צילום: אמיר מנחם

התפריט מציע ייצוג כמעט לכל המחוזןת הקולינריים של איטליה: טורטליני מבולוניה במילוי תירס עם חמאת תבלינים עם מרווה, יין לבן, קרם כרישה וסלסה רוסו (76 ש״ח), ריזוטו מטורינו עם אפונה, אספרגוס ופרמזן (72 ש״ח), ארנצ׳יני סיצילאני לפי הספר במילוי תירס, מנצ׳גו ופרמזן כמובן (58 ש״ח), קאצ׳ו אה פאפה מרומא עם פקורינו, חמאה ופלפל שחור (68 ש״ח), וגם ספגטי עם חמאת עגבניות, שמנת חמוצה מלמעלה עם גרידת לימון רעננה ואריסה פיקנטית (64 ש״ח), או רביולי עם תרד, חמאת לימון, ריקוטה ושומר בר (74 ש״ח).

פיפטי אנד וואן. צילום: אמיר מנחם
פיפטי אנד וואן. צילום: אמיר מנחם

ישנם גם פתיחים נהדרים דוגמת ברוסקטה טונה אדומה (72 ש״ח), סלט פנצנלה נפלא עם בלסמי מיושן (54 ש״ח), סלט עלים עם גורגונזלה (56 ש״ח) וקרודו דג ים רענן עם צ׳ילי מותסס (66 ש״ח). לפסטות תוכלו לשדך כוס יין מתאימה מתפריט היינות הרחב במקום, שהופכת את הארוחה להרמונית. ואתם רוצים לאכול פסטה בהרמוניה. אם תהיתם, אגב, איך ייתכן שאין ראגו בולונז או פסטה פרוטי די מארה – זה כי המסעדה החדשה כשרה. אבל תכלס, אם אתם שואלים אותנו, אפשר לעשות הכל עם חמאה, דגים וגבינה. המסעדה מעוצבת באופן נעים ומזמין, עם מפות לבנות על השולחנות, ומסביבם כיסאות ראטן אופנתיים – מה שמסביר את השפה הייצוגית, שנעה בין איטלקית מסורתית לעכשווית ומעודכנת. בקיצור, בראבו. 

נחלת בנימין 51, להזמנות דרך האינסטגרם