סקורדליה אהובתי: מצאנו את האי היווני שלנו לקיץ הזה

האי היווני שלנו לקיץ הזה. Front by Reviva (צילום רוני אשל)
האי היווני שלנו לקיץ הזה. Front by Reviva (צילום רוני אשל)

בר הקיץ של המוסד הצפון תל אביבי, Front by Reviva, נפתח כמדי שנה, והפעם בקונספט של בר יווני שאולי יעזור לכם להדחיק את העובדה שאתם בצד הלא נכון של המזרח התיכון. תפריט שמתכתב עם טברנה יוונית, המון אוזו, ורק קצת צפירות מכונית כדי להשלים את החוויה

6 ביוני 2024

החיים נוראיים, הכל קורס ואין כרגע שום תקווה באופק? כוס או שתיים של אוזו בבר הקיץ של רביב וסיליה אולי יעזרו להשכיח קצת את הבאסה. בעצם, אולי עשרה. בכל מקרה, הלוקיישן הוא הדבר המעניין – ספוט אלכוהולי שמפציע בעונה החמה במרפסת המסעדה, שיתמקד השנה ביוון, ומביא לשכונת המגדלים קצת מהשקט והחופש שכולנו כל כך כמהים להם. גם עם כל הצפירות.

>> אנשי "המשביר" תפסו פינה מקוללת כדי להגיש פיתה מקודשת על גחלים

"פתיחת הבר מחדש מאפשרת לנו לגוון את הקונספט, להתנסות בתפריט חדש וליצור אווירה משוחררת ונגישה", מסביר מנהל המסעדה איתמר בועז. "לקח לנו רגע להחליט מה יהיה הכי מתאים, ואיך נכון לאפשר לאורחים טיפה מנוחה ושמחה בתוך האווירה הכללית. החלטנו להתחבר לפשטות ולאהבה הגדולה שלנו לאווירה, לטעמים ולמוזיקה של יוון. לתפריט בחרנו לצרף את המונח סיגה סיגה, 'לאט לאט' ביוונית, שנראה לנו מתאים יותר מתמיד".

Front by Reviva, בשמו הרשמי, משתף הפעם פעולה עם אוזו 12, מותג ותיק ואהוב. האוכל, האלכוהול ואווירת הבר מדמים מיני־טברנה יוונית אורבנית, והבריזה שמנשבת בין מפלצות הבטון נעימה ומלטפת. אחרי כמה כוסות אוזו, אפילו צפירות המכוניות ברקע נשמעות כמו הקולות של פיראוס.

צאו לנשום אוויר. Front by Reviva (צילום מיכל אשל)
צאו לנשום אוויר. Front by Reviva (צילום מיכל אשל)

התפריט מתכתב עם טברנה יוונית ופורש על השולחן מזאטים קטנים וטעימים: לחמניות רכות על הגריל עם זיתים וסקורדליה; צזיקי ופאבה, דאקוס (לחם קלוי עם עגבניות וגבינת פטה) ולביבות זוקיני עם שמנת חמוצה ושמיר, עלי גפן ממולאים, סלט יווני, קלמארי מטוגנים, מוסקה וסובלאקי (28-78 ש"ח).

נסיבות כאלו מצריכות ביוון אוזו עם קצת מים וקרח או בירה מיתוס צוננת (26 ש"ח), אך מכיוון שבכל זאת מדובר בשכונת מגורים בתל אביב – בלי קוקטיילים אי אפשר. ובינינו, האוזו הקשוח נעשה כך הרבה יותר נעים לשתייה. אוזו שפריץ (אבטיח, לימון, יין מבעבע וסודה), גריק מיול (לימון, למון גראס, וג'ינג'ר ביר) ופונץ' אוזו (וורמוט, ליקר תפוזים ושקדים ולימון) מחמיאים לפלטת הטעמים האגאית.

Front by Reviva (צילום מיכל אשל)
Front by Reviva (צילום מיכל אשל)

מי שבכל זאת לא מתחבר יכול תמיד לבחור באופציה קלאסית כקוסמופוליטן, מרגריטה קפואה ורביבה קולדה – דרינק רום, אננס וקוקוס שיזרוק אתכם לקריביים במקום לאגאים (48-52 ש"ח). בשעות ההפי האואר (17:30 – 19:00) מחירי המשקאות נחתכים בחצי, ואז הייאוש כבר נעשה הרבה יותר נוח. ואם שותים מספיק, מגיעים למקומות נפלאים.
נסים אלוני 10 (קניון G צמרת), ראשון-חמישי 17:30-חצות, להזמנת מקומות