אווירה אינטימית, סושי יוקרתי וכל הנוף הזה. קבלו את Japon

Japon, המסעדה האסייתית החדשה של מלון סטאי היפואי, היא אחות תאומה למסעדה שבמלון סטאי מיאמי והיא מציעה שלל תענוגות לבעלי ממון (יקיטורי פילה וכבד אווז, מישהו?), כמה אופציות צנועות לכולם, ובעיקר פנורמה ושיק שהם פרייסלס. עכשיו רק שתבוא קצת שגרה
שנה וחצי לתוך המלחמה, מלונות העיר לאט לאט חוזרים לעצמם. עם התנודות בתיירות, שנדמה היה שמתחילה לחזור עד שהגיעה הפגיעה בנתב"ג, ייתכן שבתי מלון היו מעדיפים להישאר על הגדר ולהמתין לימים טובים יותר, אך הם אינם יכולים לעשות זאת כי העלויות פשוט גבוהות מדי. וכשאין אפשרות לעצור – צריך להמשיך הלאה ולהתניע מחדש את מערך המזון והמשקאות. שילה במלון גימנסיה החדש מרשת ישרוטל, רובע אל"ף במלון אלקונין, מסעדת בשרים כשרה שנפתחת בימים אלה במלון קמפינסקי ואפילו המלון והמסעדה החדשים של אסף גרניט בירושלים – כולם בונים על חזרה לשגרה שאיך נאמר, מתעכבת קצת.
>> Cue: קבוצת יוצאי מסעדות עילית הקימו בר סליזי ללא פשרות
>> היסטריה: קוקו נקו פותחים בית פנקייק יפני ועוד חדשות אוכל
ביפו מצב התיירות מורכב עוד יותר: למרות שיפו רגועה מתמיד, המחשבה על חיכוכים על רקע לאומי ואירועי אלימות אינם מיטיבים עם חופשות ובילויים, כפי שיעידו מסעדות שנאבקות על קיומן בשוק הפשפשים ובשוק היווני, שלא לדבר על העיר העתיקה והנמל. במלון סטאי תל אביב שבכיכר השעון התחושה אופטימית. כחלק מתהליך התחדשות, נפתחת במלון השבוע מסעדה אסיאתית בשם Japon, אחות למסעדת הבשר אושן גריל, שתיהן אחיות למסעדות במלון סטאי מיאמי ביץ'.

בעוד שבאושן גריל התפריט מוגדר כפיוז'ן בתוספת די ג'יי מדי ערב לטובת ריקודים, Japon מציעה אווירה אינטימית יותר וסושי יוקרתי על רקע פנורמה מטריפה של רצועת החוף. התפריט נפתח בפוקאצ'ה מחמצת מהטאבון עם מטבלים מתוצרת בית (49 ש"ח) וממשיך בטרטר טונה אדומה וקרפצ'ו פילה בקר קיוטו סטייל (89 ש"ח כל אחד), סלט פפאיה (78 ש"ח) וסביצ'ה מוסר ים עם נאגטס אורז וכוסברה פריכה (89 ש"ח).

עבור יקיטורי פילה בקר וכבד אווז עם קראמבל קדאיף ופיסטוק, סוכריות שיטאקה, קרמל סאקה ואיולי כמהין תתבקשו לשלם 159 ש"ח, בהנחה שחומרי גלם יוקרתיים עושים לכם את זה. סטייק טונה אדומה טוקיו סטייל (119 ש"ח), סלט עלים (78 ש"ח) וריזוטו סטייל סטיקי רייס (78 ש"ח) – מה יהיה עם הסטייל הזה – סוללים את הדרך לעיקריות. כאן התענוג כבר יקר יותר, מן הסתם: פילה קוד שחור במיסו ומירין עם פירה וירקות צרובים ב-180 ש"ח, 5 צלעות טלה ב-260 ש"ח ומנה זוגית של של פריים ריב עגלה מיושן 28 יום במשקל קילוגרם עגול ב-590 ש"ח.

למרות שעל פניו התענוג שמור לבעלי ממון, אפשר לבלות ב-Japon גם בלי למכור כליה. רולים מקוריים ישאירו מעט מאוד עודף ממאה, אבל פוטומאקי סלמון אבוקדו, ווג'י רול ובטטה טמפורה רול מתומחרים בפחות מ-80 ש"ח. כוס יין ליד וטיפ יקרבו אתכם לשטר כחלחל, אבל הנוף והשיק פרייסלס. מקסימום אחר כך לכו להוריד פאתה באל קלחה. בלי סטייל אבל כל כך טעים.
דוד רזיאל 22 (מלון סטאי תל אביב), ראשון-חמישי 13:30-16:00 ומ-18:30, שישי סגור, שבת מ-19:30
